• پنجشنبه / ۲۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402102820149
  • خبرنگار : 71560

نشست بانوان شورای ائتلاف

قالیباف: جامعه غرب زن را ابزاری برای تبلیغات و تهییج مردان می بیند

قالیباف: جامعه غرب زن را ابزاری برای تبلیغات و تهییج مردان می بیند

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: غربی ها می گویند اگر زن می خواهد در جامعه پذیرفته شود باید مردواره شود تا جامعه غرب آن را بپذیرد اما در نگاه اسلامی به زنان جنسیت مطرح نیست بلکه نقش زن در جامعه مهم است.

به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف صبح امروز (پنجشنبه) در نشست بانوان شورای ائتلاف نیروهای انقلاب، بیان کرد: در ابتدا ماه رجب را به یکایک شما زنان گرامی عرص تبریک و تهنیت دارم. از این ماه که ماه خدا و ماه رابطه بین بندگان با خداست، ان شاءالله استفاده کنیم. از خدا بخواهیم در این شب عزیز توفیق بندگی و خدمت به جامعه را به همه ما اعطا کند. بیش از هر زمان دیگری جامعه ما نیازمند تقوای جمعی است. برای برداشت گام چهارمی که حضرت آقا تاکید کردند، جامعه ما نیاز به خودسازی دارد. از این فرصت استفاده کنم و  عرض سلام و تکریم به بانوان و مادران در ایران اسلامی دارم.

وی در ادامه اظهار کرد: جا دارد در این شب و در این ماه عزیز یاد کنیم از امام عزیز خود.  از افتخارات انقلاب اسلامی. امام (ره) ما جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت. این تلاش و این اخلاص و این درایت سبب شد تا اسلام در این قرن از کنج حجره ها خارج شود و مجدد موجب تجدید حیات اسلام و عزت مسلمانان شود. قبل و بعد انقلاب را ببینید. نقش انقلاب را در عزت مسلمانان ببینید. امروز موضوع فلسطینی که همه استکبار جهانی تلاش کرد تا آن را به فراموشی ببرد، نه تنها موضوع جهان اسلام بلکه موضوع همه جهان و آزادی خواهان جهان با هر گرایشی می باشد. این عظمت انقلاب است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: از دیگر برجستگی‌های بی نظیر انقلاب این بود که امام (ره) زنان را وارد جامعه کرد. کرامت و احترام به زن، نقش زن در همه شئونات زندگی و جامعه در انقلاب مورد توجه قرار گرفت. این کلام امام است که حق زنان می داند که در موضوعات اساسی کشور دخالت کنند. حق زنان است که در سیاست و مسائل اجتماعی دخالت کند. امام این را حق زنان و وظیفه زنان می داند. قبل از پیروزی انقلاب با حضور زنان در عرصه سیاسی مخالفت می‌شد. امام محکم فرمود فرقی بین زن و مرد نیست و باید به میدان بیایند. آیا ما توانستیم این حق را به طور کامل ادا کنیم یا نه؟

وی در ادامه تاکید کرد: حتما در بین نگاه جبهه غرب به زن و نگه اسلام به زن تفاوت اساسی وجود دارد و این تفاوت را باید به صورت دقیق و عمیق بشناسیم و در صحنه جامعه به کار بگیریم. آنچه که در غرب است در حوزه زن جنسیت و برابری زن است. زن را ابزاری برای تبلیعات و تهییج مردان می خواهند. غربی ها می گویند اگر زن می خواهد در جامعه پذیرفته شود باید مردواره شود تا جامعه غرب آن را بپذیرد. پا روی زن بودن بگذارد و وارد جامعه شود. از جاذبه‌های جنسیتی زن در هر امری استفاده کنند. اما در نگاه اسلامی به زنان جنسیت مطرح نیست بلکه نقش زن در جامعه مهم است. برابری جنسیتی نیست بلکه عدالت جنسیتی وجود دارد.

وی افزود: ما در نظام اسلامی زن را تمدن ساز می دانیم. نقش تربیتی و فرزندآوری و تربیت نسل بعدی را برای زنان قائل هستیم. زنان نقش اساسی در ساخت جامعه دارند. هرگز منظور ما این نیست که زن خانه نشین است. ما برای هر تحول اساسی باید اینگونه به نقش زنان توجه کنیم. هیچ زنی نباید دچار این باشد اگر بخواهد فعالیت کند در دوراهی قرار گیرد. انتخاب کند که ماموریت اصلی یعنی زن بودن خود را انتخاب کند یا رسالت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی خود را برگزیند. یکی از نقدهای ما این است که برخی اوقات به گونه‌ای مدیریت کردیم که زنان در این دوراهی قرار گرفتند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در هر دو عرصه باید به کرامت زنان توجه کنیم. راهی جز این نداریم که میدان را برای افزایش عاملیت زنان به صورت کمی و کیفی باز کنیم. البته در بخش کمی بگویم من در بخش های متعدد مدیریتی بودم.  باید عدالت جنسیتی رعایت شود نه برابری وزنی.  برخی شغل‌ها زیبنده شخصیت، جایگاه و جسم و روح زن نیست. مثلا شغل معدن را بدهیم خانم‌ها. بنده زمانی در نیروی انتظامی بودم. در عمل و مدیریت نقش زنان را دیدم‌. زمانی که در نیروی انتظامی بودم، حضرت آقا با این نگاه وسیعی که دارند برای ورود زنان در نیروی انتظامی نگاه مثبت داشتند. اما آیا ما باید برای باز کردن چهار راه افسر زن را بگذاریم و بگوییم ما برای زنان احترام قائل هستیم؟  اینگونه نمی توانیم زنان را تکریم کنیم اما حتما در ماموریت‌هایی زنان پا به پای  مردان در کشف جرم و ایفای نقش در پلیس گام براشته و بر می دارند.

وی افزود: هیچ کس بهتر از خود زنان نمی توانند مسایل زنان را دنبال کنند. ما گاهی جلسه می گذاریم و همه مردان می نشینیم و می خواهیم برای مسائل زنان تصمیم گیری کنیم. هیچ کس مثل خود زن‌ها نمی تواند این توازن را بشناسند و پیش ببرند.

قالیباف در ادامه اظهار کرد: حواسمان باشد چه انتخاب کننده و چه انتخاب شونده هستیم این آغاز راه است. این یکی از ضعف‌های جامعه انقلابی ما است. ما فصلی و مقطعی وارد این میدان ها می شویم. بارها با همکاران خودم صحبت کردم. ما نباید صرفا در مقاطع انتخابات فعال شویم. باید از فرصت‌ها استفاده کنیم. زنان ما می توانند در جامعه نقش کلیدی و قدرت خود را به جامعه ثابت کنند. زنان ۵۰ درصد از جمعیت هستند و باید اثرگذاری داشته باشند. این باید اصل برای بانوان باشد. فرقی نمی کند که انتخاب کننده و یا انتخاب شونده در انتخابات هستند.

وی افزود: امر انتخابات امر جنسیتی نیست بلکه امر فراجنسیتی است. زنان ما می توانند در این امر خیر پیشگام شوند و نشان دهند موثر تر بوده و می توانند بهتر اثرگذار باشند. از هر طرف حرکت کنید به نفع جامعه ایران و به نفع زنان است. بدون شک مسئولیت پذیر بودن به مراتب مهم‌تر و با ارزش‌تر از این است که در کدام جایگاه هستیم. خواهران نماینده می دانند که من تاکید دارم که جامعه زنان نیازمند تجربه و اعتماد به یکدیگر هستند. این اعتماد به هم و تجربه می تواند به سرعت رشد و تاثیرگذاری زنان را به همراه داشته باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطر نشان کرد: وقتی می گوییم مجلس یازدهم فعال بوده و منفعل نبوده و حضرت آقا می فرماید پرتحرک، جوان و اتقلابی بوده و در تصمیمات خود محکم بوده و در قانون گذاری لاپوشانی نکرده؛ شجاعانه در میدان بوده، عقلانیت توام با شجاعت داشته است. این مجلس در رابطه با زنان قانون رشد خانواده و تعالی جمعیت را تصویب کرد. این افتخار برای مجلس انقلابی بود که قانون راهبردی در حوزه مسائل هسته ای و قانون تعالی خانواده را تصویب کرد. این موصوعات چند دهه در مجلس باقی مانده بود.

قالیباف در ادامه بیان کرد: این مجلس قانون حمایت از زنان در برابر سو رفتار را دنبال می کند. این لایحه امروز در صحن مجلس است. حتما تا قبل از پایان این مجلس به نتیجه می رسد. این لایحه مهم و جدی برای زنان به نتیجه می رسد. در برنامه هفتم توجه جدی هم از لحاظ ساختاری به جایگاه زنان شده است و هم به زنان روستایی و زنان عشایر و زنان سرپرست خانوار توجه شده است. حتی برای زنانی که در حوزه دانش بنیان فعال هستند توجه ویژه شده است. ما نمی گوییم حق مطلب را ادا کردیم اما هرگز از موضوعات مربوط به زنان غفلت نکردیم.امیدواریم بتوانیم قانون جامع مربوط به زنان را در مجلس پیش رو دنبال کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha