به گزارش ایسنا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک بیانیه گفت: ۱۴ ژانویه ۲۰۲۴ چهارمین دور نشست درباره اوکراین در چارچوب کپنهاگ در داووس برگزار شد. نتایج آن جدا از تصاویر خانوادگی شرکت کنندگان و توافقی درباره احتمال برگزاری نشستهای جدید، جز شکستی برای کییف و شرکای غربی آن نبوده است.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین افزود: بسیاری از کشورهای شرکت کننده در این نشست، به عنوان ناظر بودند و شرکت آنها در چنین نشستی نمیتواند به منزله موفقیت آمیز بودن این نشست باشد.
این دیپلمات روسی با بیان اینکه چنین نشستی برای سازش بحران اوکراین برعکس عمل میکند و موثر نخواهد بود، خاطرنشان کرد: در ضمن، اختلاف نظرها بین کشورهای شرکت کننده در این نشست، عمیق است. اوکراین و غرب در دستیابی به گسترش کارزار ضد روسی یا تصویب یک سند نهایی شکست خوردهاند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین گفت، بسیاری از کشورها فهمیدهاند که پایان این جنگ در اوکراین در صورت تمرکز بر فرمول صلح ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری این کشور غیر ممکن است.
در بیانیه این مقام مسئول وزارت خارجه روسیه همچنین ذکر شده است: یک سازش صلح قابل قبول، دائمی، جامع و عادلانه تنها با بازگرداندن اوکراین به خاستگاههای اولیه آن امکان پذیر است، یعنی وضعیتی بی طرف، غیر متعهد و عاری از سلاح هستهای با احترام کامل به حقوق و آزادیهای شهروندان از همه ملیتهای ساکن در خاک این کشور.
توافقنامه امنیتی بریتانیا -اوکراین
زاخارووا همچنین گفت که توافق بر سر همکاری امنیتی بین بریتانیا و اوکراین حاکی از آن است که کییف اجازه خروج از درگیری از طریق مذاکره را نخواهد داشت. توافق نامه امضا شده در کییف نشان میدهد که اوکراین به معنای واقعی کلمه هیچ شانسی برای خروج از مناقشه از طریق مذاکره ندارد و آن را تبدیل به یک ابزار چانهزنی در ماجراجوییهای آنگلوساکسونها می کند و آن را در شرایط فعلی یورو آتلانتیک و ضد روسیه نگه می دارد.
طی روزهای گذشته، ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، توافقنامه همکاری امنیتی 10 ساله را در کییف امضا کردند.
لهستان به دنبال افزایش تنشها در اروپا است
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه حمایت اخیر دولت لهستان از استقرار سربازان آلمانی در خاک این کشور را محکوم کرد.
زاخارووا گفت: ابراز تمایل دولت لهستان برای استقرار واحدهای نظامی آلمان در خاک این کشور با هدف افزایش تنشها در اروپا مطرح شده است.
آندژی شینا، معاون وزیر امور خارجه لهستان روز دوشنبه گفت این کشور آمادگی دارد تا مشابه با لیتوانی از سربازان آلمانی در خاکش به جهت تقویت جناح شرقی ائتلاف ناتو، با توجه به پسزمینه جنگ اوکراین، میزبانی کند.
زاخارووا به خبرنگاران گفت: «بیانیه این کشور خاص نشانه دیگری از روند جهانی روس هراسی است که کشورهای ناتو راه انداختهاند. بگذارید یادآوری کنم که هم اکنون حدود ۱۰۰۰۰ سرباز آمریکایی در لهستان مستقرند. از سوی دیگر یک گروه تاکتیکی رزمی چند ملیتی ناتو هم وجود دارد. واضح است که درخواستها برای استقرار سربازان خارجی بیشتر در خاک لهستان باید تنها به عنوان تمایلی برای افزایش هر چه بیشتر سطح تنش در اروپا و طولانی تر کردن وضعیت سقوط امنیت پان اروپایی در سطح جهانی در نظر گرفته شود در صورتی که اگر این کشور ها صلح طلب باشند چنین کاری ضرورتی ندارد.»
او خاطر نشان کرد، چنین اقداماتی بدون واکنشی از سوی مسکو باقی نخواهند ماند.
انتهای پیام
نظرات