به گزارش ایسنا، «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند عصر روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با «حسین امیرعبداللهیان» همتای ایرانی خود در تهران شرکت کرد.
جایشانکار ضمن ابراز خرسندی از انجام این سفر گفت: اخیرا شاهد حمله تروریستی در کرمان بودیم که این موضوع منجر به کشته و مجروحشدن تعدادی از شهروندان ایرانی شد و من از همین جا بار دیگر به خاطر این حادثه تروریستی به دولت و ملت ایران تسلیت میگویم و با آنها ابراز همدردی میکنم.
او همچنین با بیان اینکه قرار است با «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهوری اسلامی ایران نیز دیدار کند، گفت: در این دیدار سلام گرم آقای مودی نخست وزیر هند را به رئیسجمهور ایران ابلاغ خواهم کرد.
دیپلمات عالیرتبه هندی با بیان اینکه «مقامات ۲ کشور ایران و هند با یکدیگر در تماس و رایزنی هستند»، گفت: تبادلات مردمی بین ۲ کشور نیز همیشه مورد توجه ما بوده و در دیدار امروز بر اهمیت تقویت آن تاکید کردیم.
دولت هند زبان و آموزش فارسی را در سیاستگذاریهای آموزشی خود به رسمیت شناخته است
جایشانکار با اشاره به اشتراکات ایران و هند در زمینه ادبیات، فرهنگ، زبان و ... گفت: دولت هند زبان فارسی و آموزش آن را در سیاستگذاریهای آموزشی خود به رسمیت شناخته است.
او همچنین با اشاره به موقعیت ژئوپلتیک ایران گفت: در دیدار امروز با وزیر خارجه ایران در ارتباط با بندر چابهار، کریدور شمال به جنوب و مسائل مرتبط با بندر چابهار رایزنی و گفتوگو کردیم.
وزیر خارجه هند با بیان اینکه در دیدار امروز پیشرفت پروژهها و توافقات انجام شده بین ۲ کشور را مورد ارزیابی قرار دادیم و بر رفع موانع موجود برای گسترش روابط تاکید کردیم، تصریح کرد: همانطور که وزیر خارجه ایران اشاره کردند، ما هر ۲ نگران تحولات و گسترش جنگ در منطقه هستیم و تاکید داریم که باید از گسترش خصومتها و خشونتها در منطقه جلوگیری شود و قرار است در دور بعدی مذاکرات در این زمینه رایزنیهایمان ادامه پیدا کند.
بر توقف جنگ در غزه تاکید داریم
جایشانکار با بیان اینکه «هند دارای موضعی خدشهناپذیر در مقابله با تروریست و افراطیگری است»، گفت: همچنین در دیدار امروز در ارتباط با تحولات در غزه و اراضی اشغالی نیز رایزنی و گفتوگو کردیم. ما بر توقف جنگ تاکید داریم.
وزیر خارجه هند همچنین گفت: باید ارسال کمکهای انسان دوستانه به مردم غزه تسهیل شود و هند در این زمینه کمکهایی به مردم غزه داشته و به این موضوع ادامه میدهد. موضع دهلینو حمایت از راهکار ۲ دولتی در فلسطین است و در همین چارچوب معتقدیم هر ۲ طرف باید از حرکات تحریکآمیز اجتناب کرده و به دیالوگ و دیپلماسی روی بیاورند.
وزیر خارجه هند در بخش دیگری از صحبتهای خود در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی خود با اشاره به تحولات اخیر در دریای سرخ گفت: در مدت اخیر شاهد افزایش تهدیدات و تحرکات در این منطقه بودیم که این برای ما نگرانکننده است. حملاتی را در نزدیکی هند شاهد بودیم که این برای ما نگران کننده است. این اتفاقات بر منافع و انرژی هند تاثیر گذاشته است. این تحولات به نفع هیچ کسی نیست و باید به آن رسیدگی شود.
تهران و دهلینو به همکاریهای خود در عرصه بینالملل با قوت ادامه خواهند داد
وزیر خارجه هند همچنین با اشاره به اینکه «در جریان رایزنی امروز با آقای امیرعبداللهیان در مورد تحولات افغانستان نیز صحبت کردیم و قرار شد که در دور بعدی مذاکرات بیشتر در این ارتباط صحبت کنیم»، گفت: همچنین در مورد تحولات قفقاز و اوکراین نیز رایزنی و گفتوگو داشتیم.
این دیپلمات عالیرتبه هندی ادامه داد: این اولین سفر من بعد از این است که سال گذشته میلادی ایران به عضویت بریکس درآمد. ما حامی عضویت ایران در بریکس بودیم. ایران اکنون عضو سازمان شانگهای نیز هست و اینها فرصتها و ظرفیتهای جدیدی را برای دو کشور جهت گسترش روابط فراهم میکند.
او با بیان اینکه «تهران و دهلینو به همکاریهای خود در عرصه بینالملل با قوت ادامه خواهند داد»، گفت: معتقد هستیم که گسترش همکاریها و رفت و آمدها بین ۲ کشور باعث میشود که سهمی که از یکدیگر در مورد مسائل بینالمللی داریم افزایش پیدا کند.
وزیر خارجه هند تاکید کرد: ما همیشه به دنبال این بودهایم که در کشورهای خودمان، آبادانی و رفاه و پیشرفت باشد و برای ما ارزشمند است که در این حوزهها با یکدیگر رایزنی و گفتوگو کنیم. به خصوص در دنیایی که اکنون پر از تنش است.
جایشانکار در بخش پایانی صحبتهای خود ابراز امیدواری کرد بهزودی با وزیر خارجه ایران در هند دیدار و رایزنی داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات