«ساسان بهزادی» روز دوشنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۲ در بازدید یک روزه علمی_ صنعتی از برخی پروژه ها و واحدهای صنعتی گچساران در رابطه با شوری و وجود نمک در سد چم شیر افزود: شرایط و بررسی ها نشان می دهد که در سد چم شیر نمک وجود ندارد و در دریاچه این سد حل نمیشود بلکه مقداری گچ دارد.
وی اظهار کرد: وضعیت کیفیت سد چم شیر از پیش بینی های قبل از آبگیری خیلی بهتر است.
مشاوره سد چم شیر گچساران خاطرنشان کرد: ۶ ماه است که تیمی از دانشگاه تهران در سد چم شیر مستقر شدند و در ۲۳ نقطه مطالعات مربوط به کیفیت را انجام می دهند.
بهزادی تصریح کرد: در هر نقطه ۶۰۰۰دیتا برداشت می شود و گزارشات اولیه شبیه و حتی بهتر از سد کوثر است که هیچ گونه نمکی در مخزن و دریاچه حل نشده است.
وی ادامه داد: با توجه به بررسی های صورت گرفته کشاورزان پایین دست سد بازخورد و شرایط مثبتی از سد دارند.
مشاور سد چم شیر گچساران عنوان کرد: هم اکنون ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت پشت سد چم شیر وجود دارد.
بهزادی با بیان اینکه کیفیت آب این هم اکنون ای سی ۳۰۰۰ دارد اما هم اکنون ای سی این سد ۲۰۰۰ است، تاکید کرد: تا کنون طی دو مرحله ۱۶ میلیون متر مکعب و ۱۲ میلیون متر مکعب بر حسب نیاز کشاورزان آب سد چم شیر رهاسازی شده است.
مشاور سد کم شیر گچساران گفت: ورودی سد چم شیر گچساران ۶ مترمکعب و خروجی این سد ۱۰ منچستر مکعب در ثانیه است.
بهزادی اظهار کرد: از مهر ماه تاکنون ورودی سد چم شیر ۷۵ میلیون مترمکعب بوده و خروجی آن ۱۶۰ میلیون مترمکعب بوده است.
همچنین محمد مهدی عینالو، سرپرست بتن و بدنه سد چم شیر نیز در ادامه گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب برای این سد بتنریزی انجام شده و چهار هزار مترمکعب بتن ریزی بافی مانده که در حال انجام است.
وی افزود: این سد دارای دو میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعبی است که در سطح کشور پنجمین مخزن می باشد.
عینالو با بیان اینکه این سد بتنی غلتکی هم اکنون ۹۹.۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد از ارتفاع این سد هم اکنون آبگیری شده است.
محسن ضامن فر، مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سد چم شیر یکی از پروژههایی بود که در دولت سیزدهم افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ۱۲۰ میلیون مترمکعب از منابع آب این سد به بخش صنعت اختصاص داده شد.
انتهای پیام
نظرات