• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402102416675
  • خبرنگار : 71145

طرح بحث‌برانگیز کاخ سفید درباره بازسازی غزه و ربط آن به سازش بین تل‌آویو و ریاض

طرح بحث‌برانگیز کاخ سفید درباره بازسازی غزه و ربط آن به سازش بین تل‌آویو و ریاض

مشاور ارشد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، طرحی بحث برانگیز ارائه کرده که بازسازی نوار غزه پس از جنگ را به عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی مرتبط می‌کند.

به گزارش ایسنا، به گفته برت مک گورک، مشاور ارشد جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، این طرح به عنوان انگیزه‌ای برای بازسازی غزه خواهد بود که عربستان سعودی و سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در آن مشارکت خواهند داشت.

مک گورک در هفته‌های اخیر این طرح را با مقامات امنیتی بررسی کرد که شامل یک جدول زمانی حدود ۹۰ روزه برای آنچه است که به ادعای او پس از پایان جنگ در نوار غزه اتفاق خواهد افتاد.

این مقام آمریکایی مدعی شد اگر آمریکا با اسرائیل و عربستان سعودی تلاش دیپلماتیک برای امضای توافق عادی سازی روابط را آغاز کند، امکان دستیابی به «ثبات» در مناطق جنگ زده وجود خواهد داشت!

به نقل از وبگاه شبکه روسیا الیوم، وی همچنین می‌گوید که این طرح به عنوان انگیزه‌ای برای بازسازی نوار غزه توسط کشورهای ثروتمند و در عین حال به عنوان اهرم فشار بر فلسطینی‌ها و اسرائیل استفاده خواهد شد.

این در حالی است که مقامات دولت آمریکا ابراز نگرانی کرده‌اند که این طرح باعث بی‌ثباتی در منطقه شود.

یک مقام آمریکایی آگاه به جزئیات گفت: «این طرح نکته اصلی را از دست داده‌است». وی اشاره کرد این طرح که به عنوان یک سند فوق محرمانه ارائه شده به مقامات ارشد امنیتی در واشنگتن بررسی شد، همچنین اذعان می‌کند بایدن طی ماه‌های آینده به عنوان بخشی از آنچه «تور پیروزی» نامیده می‌شود به منطقه سفر خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، بایدن برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین اشغالگران و عربستان سعودی «در پاسخ به درد غزه» اعتبار کسب خواهد کرد.

یکی دیگر از مقامات آمریکایی به این طرح پرداخت و گفت: «مطمئن نیستم که اکنون این واقع بینانه است»، اما اشاره کرد که تمایل شدید عربستان برای مشارکت در توافق وجود دارد.

طرح پیشنهادی نشان می‌دهد که رهبران فلسطینی با تشکیل یک دولت جدید در غزه و کرانه باختری و نیز با کاهش انتقادات وارده به اسرائیل موافقت خواهند کرد، در حالی که اسرائیل نفوذ محدودی در نوار غزه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha