• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۲۲:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402102316609
  • خبرنگار : 71049

نماینده ایران در سازمان ملل:

کشورهای متجاوز علیه یمن، خود را در معرض خطر قرار می‌دهند

کشورهای متجاوز علیه یمن، خود را در معرض خطر قرار می‌دهند

امیر سعید ایروانی گفت که هر کشوری که در تجاوز اخیر در دریای سرخ علیه یمن یا تجاوزهای نظامی بعدی مشارکت داشته باشند، خودشان را در معرض خطر و به‌عنوان یک هدف عملیاتی موجه برای انصارالله قرار می‌دهند.

به گزارش ایسنا، امیر سعید ایروانی در گفتگویی با نیوزویک به سوالات درباره تحولات منطقه و بین الملل پاسخ داد.

سوال: نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تحولات اخیر در یمن را چگونه می‌بیند؟

پاسخ: اقدام آمریکا و انگلیس در حمله به یمن، نقض حاکمیت ملی، تجاوز به سرزمین، نقض حقوق بین‌الملل و نقض منشور ملل متحد و اعلام جنگ علیه یمن بود. فکر می‌کنیم این عملیات یک نشانه روشنی از موفقیت طرح رژیم اسرائیل برای وارد کردن آمریکا به جنگ و گسترده‌تر کردن حوزه‌های درگیری است. رژیم اسرائیل توانست از طریق سازوکارهای لابی خود در آمریکا، دولت آمریکا را وادار به مداخله مستقیم در جنگ کند. این رژیم که تقریبا به هیچ یک از اهداف اعلام‌شده‌اش در جنگ غزه نرسیده، برای خروج آبرومندانه نیازمند شکل‌دهی بحرانی وسیع‌تر از جنگ غزه است. مطالبه رژیم اسرائیل از آمریکا صرفاً حمایت تسلیحاتی، اطلاعاتی، مالی و سیاسی نیست؛ بلکه مشارکت مستقیم در جنگ، با تقسیم کار مشخص است، که جنگ در غزه و لبنان و سوریه با این رژیم، و جنگ در عراق و یمن با آمریکا باشد. شواهد نشان می‌دهد رژیم اسرائیل توانسته دولت آمریکا را در جهت منافعش وارد کند.

سوال: آیا نمایندگی بر این باور است که تحولات اخیر در یمن وضعیت امنیتی کشتیرانی تجاری در منطقه دریای سرخ و خاورمیانه را بهبود می‌بخشد؟

پاسخ: ضرب‌المثلی است که می‌گوید هرگز امکان ندارد بتوانید خون را با خون بشوئید. سوال مهم این است که از چه زمانی دریای سرخ ناامن شد و علیه چه طرفی و چرا؟ پاسخ روشن این است که ارتباط مستقیم با حوادث غزه دارد. وقتی اراده و یا توانی در سازوکارهای بین‌المللی برای پایان دادن به جنایت در غزه نیست و در محاصره کامل هستند، سوخت و مواد غذایی به مردم غزه نمی‌رسد و با یک فاجعه بزرگ انسانی مواجه هستند، انصارالله یمن بر اساس احساس تکلیف انسانی خود به دفاع از ملت مظلوم فلسطین برآمده و تصریح کرده که تمامی خطوط کشتیرانی در آبراه دریای سرخ از امنیت کامل برخوردارند، مگر کشتی‌های متعلق به اسرائیل و یا حمل‌کننده کالا به و یا از اسرائیل. اما با این تجاوز اخیر پیش‌بینی می‌شود هر کشوری که در این تجاوز و یا تجاوزهای نظامی بعدی مشارکت داشته باشند، خودشان را در معرض خطر و به‌عنوان یک هدف عملیاتی موجه برای انصارالله قرار می‌دهند.

سوال: مدت‌هاست که اتهاماتی مبنی بر حمایت ایران از حوثی ‌ها، چه از طریق آموزش نیروهای حوثی و چه از طریق تهیه سلاح، مطرح شده است. آیا ایران حمله آمریکا و انگلیس به حوثی‌ها را حمله به محور مقاومت می‌داند؟

پاسخ: ما قطعنامه تحریم تسلیحاتی یمن را غیرعادلانه و ظالمانه می‌دانیم، و آن را مصادق ضرب‌المثل «سنگ‌ها را بسته‌اند و سگ‌ها را رها کرده‌اند» می‌دانیم؛ اما به‌عنوان عضو مسئول سازمان ملل، خود را پایبند به مفاد آن می‌دانیم. انصارالله در طول ۸ سال گذشته از زمین و هوا و دریا در محاصره کامل بوده است. اگر کشوری متکی به ظرفیت‌های داخلی خودش باشد، تحریم و محاصره نمی‌تواند آن‌ها را زمین‌گیر کند. وقتی جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ آغاز شد، در آن مقطع انصارالله صرفاً متکی به ذخائر تسلیحاتی ارتش سابق یمن بود که تماماً وارداتی بود؛ اما امروز در سطح یک ارتش قدرتمند منطقه‌ای از سلاح‌های پیشرفته تولید داخلی برخوردارند.

سوال: آیا اکنون خطر تشدید تنش بیشتر از سوی خود حوثی‌ها یا گروه‌های منطقه‌ای (از جمله آن‌هایی که با ایران همسو هستند و از حملات هوایی آمریکا و بریتانیا خشمگین شده‌اند) وجود دارد؟

پاسخ: اگر مقاومت عراق و لبنان، بخشی از حکومت‌هایشان هستند و تصمیمات‌شان تابعی از رعایت ملاحظات دولت‌شان است، اما انصارالله یک دولت مستقل و با حاکمیت ملی است که از بالاترین حمایت مردمش برخوردار است. تنها پس از چند ساعت از این تجاوز اخیر، میلیون‌ها نفر در یمن به خیابان آمدند و ضمن انزجار از آمریکا و رژیم اسرائیل، حمایت خودشان را از سیاست دولت‌شان اعلام کردند. ما پیش‌بینی می‌کنیم که سایر گروه‌های مقاومت نیازی نمی‌ببینند که حمایت عملیاتی از انصارالله در این موضوع داشته باشند. انصارالله از ظرفیت و توان لازم برای دفاع از کشورش و مردمش برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha