• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402102316354
  • خبرنگار : 71610

اخراج هم‌حزبی نتانیاهو از برنامه تلویزیونی در پی استناد به اظهاراتش در دادگاه لاهه

اخراج هم‌حزبی نتانیاهو از برنامه تلویزیونی در پی استناد به اظهاراتش در دادگاه لاهه

منابع رسانه‌ای از اخراج نماینده کِنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از یک برنامه تلویزیونی به دلیل استناد آفریقای جنوبی به اظهاراتش در دادگاه لاهه پرده برداشتند.

به گزارش ایسنا، مجری شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، «نسیم فاتوری» عضو کنست از حزب لیکود را به دلیل پایبندی به موضعش درباره به آتش کشیدن غزه و استفاده از اظهارات وی به عنوان مدرک توسط آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه از استودیو بیرون کرد.

طبق گزارش شبکه الجزیره، دولت آفریقای جنوبی پنج‌شنبه اظهارات فاتوری مبنی بر «سوزاندن غزه» را به عنوان مدرکی برای اثبات ارتکاب جنایات نسل کشی در غزه به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه کرده بود.

فاتوری نوامبر پیامی را در «ایکس» منتشر کرد و در آن خواستار به آتش کشیدن غزه شد. این اظهارات جنجال زیادی به پا کرد.

طبق این گزارش، فاتوری با حضور در برنامه شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی درصدد توجیه پایبندی به اظهاراتش بود و همین مساله مجری را بر آن داشت تا از او بخواهد استودیو را ترک کند.

مجری برنامه مذکور خطاب به فاتوری گفت: «از اینکه به استودیوی ما آمدید بسیار متشکرم و همچنین از شما به دلیل آسیبی که به اسرائیل وارد کردید تشکر می‌کنم».

جلسه رسیدگی به پرونده نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه که توسط آفریقای جنوبی به دیوان بین‌المللی دادگستری ارائه شده پنج‌شنبه در لاهه آغاز و روز جمعه نیز دومین جلسه برگزار شد. در متن شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی خواسته شده فوراً عملیات نظامی خود در نوار غزه را متوقف کند.

المیادین در این باره گزارش داد مهلتی که به قضات دیوان بین‌المللی دادگستری برای بررسی پرونده داده شده از ۳ تا ۶ هفته است.

در شکایت ۸۴ صفحه‌ای آفریقای جنوبی از تل‌آویو استدلال شده که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ناقض الزامات و تعهدات بر اساس کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ است. این کنوانسیون نسل‌کشی را اقدامی با هدف تخریب به صورت کلی یا جزئی، در سطح ملی، نژادی، قومی یا مذهبی معنا کرده‌است. آفریقای جنوبی، اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه را نسل‌کشی می‌داند چون با هدف تخریب بخش قابل توجهی از جمعیت این باریکه است.

در صورت محکومیت، رهبران نظامی و سیاسی  رژیم صهیونیستی در معرض حبس و پیگرد قرار می‌گیرند.

تصمیم رژیم صهیونیستی برای مشارکت در این محاکمه به جای تحریم آن، نشانگر نگرانی‌های این رژیم نسبت به این است که قاضی‌ها دستوری را به تل‌آویو مبنی بر توقف جنگش علیه غزه صادر کنند و همچنین تل‌آویو نگران تخریب «وجهه بین‌المللی» خود است.

این پرونده ممکن است چندین سال ادامه یابد، اما در درخواست آفریقای جنوبی از این دیوان آمده‌است که حکمی را به صورت فوری و الزام‌آور برای رژیم صهیونیستی صادر کند تا سریعا عملیات نظامی خود را در غزه و علیه آن متوقف کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha