به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی با وجود ادعاهایی که از زمان آغاز تهاجم به غزه مطرح کرده، اما تاکنون هیچ دستاوردی کسب نکرده و در حال حاضر با تهدید جبهه شمالی هم مواجه است. این در حالی است که متحدان این رژیم، بهویژه آمریکا از زمان آغاز تهاجم از رژیم صهیونیستی بهطور گسترده حمایت کردهاند.
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل بینالملل در گفت وگو با خبرگزاری میزان به بررسی سیر تحولات غزه و منطقه پرداخته که در ادامه میخوانید.
طوفان الاقصی عملیاتی بینظیر تلقی میشود
هانیزاده با اشاره به اهمیت عملیات طوفان الاقصی، گفت: عملیات طوفان الاقصی که در ۱۵ مهر آغاز شد یک عملیات بینظیر تاریخی و ترکیبی تلقی میشود که عنصر غافلگیری بسیار در این عملیات پررنگتر بوده است. دلیل این موضوع این است که نهادهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی که تمام تحرکات فلسطینیان را با تجهیزات پیشرفته رصد میکنند نتوانستند این عملیات را پیشبینی کنند و اسرائیل غافلگیر شد و این یک شکست اطلاعاتی برای این رژیم بود.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی با گذشت حدود ۱۰۰ روز نتوانسته پیشرفت و پیروزی نظامی در زمینه عملیاتی بهدست آورد، اظهار کرد: دلیل موفق نشدن رژیم صهیونیستی این است که جهاد اسلامی و حماس با استفاده از امکانات خود توانستند مدیریت میدان را برعهده بگیرند؛ ارتش اسرائیل تاکنون هزاران کشته و مجروح متحمل شده و صدها تانک مرکاوا این رژیم هم منهدم شدهاند؛ این میزان خسارت در تاریخ ۷۵ ساله رژیم صهیونیستی کاملا بیسابقه بود.
وی با بیان اینکه اسرائیل به دلیل تعطیلی تمام مناطق صنعتی و اقتصادی و همچنین ورود یمن به عرصه درگیری و توقیق کشتیهای حامل سلاح و کالا روزانه یک میلیارد دلار خسارت متحمل میشود، اضافه کرد: همه اینها نشان میدهد که رژیم صهیونیستی با شکست بزرگی در زمینههای مختلف مواجه شده است؛ بهعلاوه اینکه این رژیم در حوزه سیاسی و اجتماعی هم تحت فشار زیاد افکار عمومی قرار دارد.
رژیم صهیونیستی وارد چرخه فروپاشی شده است
کارشناس مسائل منطقه در ادامه درباره فشار آمریکا بر رژیم صهیونیستی، گفت: آمریکاییها به دلیل هزینه سنگینی که بهخاطر کمک به اسرائیل متحمل شدهاند، مقامهای این رژیم را تحت فشار قرار داده و میخواهند که این رژیم درگیریها را پایان دهد. در همین حال، کشتار مردم فلسطین از سوی رژیم صهیونیستی باعث شده که افکار عمومی علیه اسرائیل برانگیخته شود و فشارهای بینالمللی، مردمی و راهپیماییها اسرائیل را در یک فضا و تنگنای سختی قرار دهد؛ به این دلایل رژیم صهیونیستی وارد چرخه فروپاشی شده است.
پیامهای مهم مقاومت
هانیزاده در بخشی دیگر به اقدامات گروههای مقاومت علیه رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: طی هفتههای اخیر ۲ اتفاق مهم و راهبردی رخ داد؛ نخست حمله نیروهای مقاومت اسلامی عراق به شهر حیفا بود. حیفا یک شهر بندری است که در شمال اراضی اشغالی واقع شده و تمام دستگاههای آب شیرینکن رژیم صهیونیستی در این بندر قرار دارد. به علاوه وجود ۴۰ مخزن بزرگ آمونیاک که تغذیهکننده دستگاههای آب شیرینکن است در این شهر قرار دارد و پرتاب موشک از سوی گروه النجباء عراق به حیفا یک پیام هشدارآمیز است؛ پیامی که اگر رژیم صهیونیستی به کشتار غزه ادامه دهد، النجباء مخازن آمونیاک را هدف قرار داده و یک انفجار بزرگی در اراضی اشغالی رخ خواهد داد.
وی افزود: به نظر میرسد که رژیم صهیونیستی و حتی آمریکاییها دریافتهاند که شرایط برای آنها مناسب نیست و محور مقاومت ابزاری در اختیار دارد که میتواند برای رژیم صهیونیستی خطرآفرین باشد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه پیام دیگر، پیام حزبالله بود که پایگاه پراهمیت میرون را در مناطق شمال اراضی اشغالی هدف قرار داد، ادامه داد: این پایگاه یکی از پایگاههای مهم رژیم صهیونیستی است که تمام تحرکات هوایی و زمینی را در بخش مهمی از خاورمیانه و شمال آفریقا پوشش میدهد و یکی از پیچیدهترین و مهمترین پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی تلقی میشود؛ هدف قرار دادن این پایگاه چشم و گوش رژیم صهیونیستی را از بین برد و ثابت کرد که حزبالله اگر بهطور جدی به عرصه درگیریهای غزه ورود کند میتواند به اسرائیل آسیب برساند.
احتمال ورود مستقیم حزبالله به جنگ وجود دارد
هانیزاده در بخشی دیگر درباره فعال شدن جبهه شمالی در پی درگیریهای کنونی، عنوان کرد: این احتمال کاملا وجود دارد چراکه اگر رژیم صهیونیستی همچنان به کشتار مردم غزه ادامه دهد و جامعه جهانی هم سکوت کند چارهای برای حزبالله به جز ورود مستقیم به جنگ وجود نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: ترور اخیر یکی از فرماندهان ارشد میدانی حزبالله، که یکی از اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه حزبالله تلقی میشود، باعث خواهد شد که حزبالله ناچار شود به اسرائیل ضربه شدیدتری وارد کرده و انتقام بگیرد؛ به همین دلیل ممکن است جنگ در آینده گسترش پیدا کند.
تلاش آمریکا برای تشکیل ائتلاف در دریای سرخ با شکست مواجه شد
این کارشناس مسائل بینالملل همچنین درباره نقش یمن و دیگر جبهههای محور مقاومت در مبارزه با رژیم صهیونیستی، گفت: یمن بهطور جدی در تنگه بابالمندب ورود پیدا کرده و نیروهای مقاومت اسلامی عراق و همچنین حزبالله در آینده ورود بیشتری خواهند داشت و عرصه درگیری گسترش خواهد یافت.
هانی زاده درباره ادعای آمریکاییها برای تشکیل ائتلاف دریایی و تجاوز اخیر آمریکا و انگلیس به یمن، اظهار کرد: آمریکاییها تلاش کردند ائتلافی منطقهای تشکیل دهند که با شکست روبرو شد؛ همچنین سفرهای متعدد وزیر دفاع و وزیر خارجه آمریکا به منطقه برای تشکیل چنین ائتلافی با شکست مواجه شد.
وی با بیان اینکه دلیل این شکست این موضوع است که نیروهای مسلح یمن نیروهای غیر متمرکز هستند و آمریکاییها حتی اگر بتوانند ائتلاف بینالمللی تشکیل دهند، دامنه درگیریها تشدید خواهد شد، تاکید کرد: یمن دارای ابتکار عملهای بالایی است و تجربه جنگ هشت ساله با عربستان را داشته و میتواند منطقه را دچار مشکل کند.
به گفته هانی زاده، ارتش یمن همچنین میتواند مانع عبور کشتیهای مختلف از تنگه بابالمندب شود و آمریکاییها نمیتوانند با بمبارانهای پراکنده مانع تسلط ارتش یمن بر تنگه بابالمندب شوند؛ همچنین حملات آمریکا و انگلیس هم با شکست مواجه خواهد شد و آمریکاییها هزینه بسیار بالایی پرداخت خواهند کرد.
کارشناس مسائل بینالملل در پایان با اشاره به اینکه حتی بندر ایلات که مهمترین بندر رژیم صهیونیستی است، در حال حاضر به دلیل پرتاب موشک از سوی یمن تعطیل شده است، گفت: این نشان میدهد که مقاومت ابزارهای زیادی برای آسیبزدن به رژیم صهیونیستی و آمریکا در اختیار دارد.
انتهای پیام
نظرات