• شنبه / ۲۳ دی ۱۴۰۲ / ۰۷:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402102315881
  • خبرنگار : 71145

هشدار سازمان ملل درباره تلاش‌ها برای تغییر جمعیتی و کوچ اجباری در غزه

هشدار سازمان ملل درباره تلاش‌ها برای تغییر جمعیتی و کوچ اجباری در غزه

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، نگرانی این سازمان را درباره اظهارات مقامات صهبونبست مبنی بر اخراج ساکنان غزه به کشورهای دیگر تحت عنوان «مهاجرت داوطلبانه» ابراز کرد.

به گزارش ایسنا، مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه در جلسه شورای امنیت تاکید کرد که سازمان ملل هر گونه تلاشی را که هدف آن تغییر ترکیب جمعیتی در نوار غزه باشد رد می‌کند.

گریفیث در سخنرانی شامگاه جمعه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل به درخواست الجزایر در خصوص وضعیت آوارگان فلسطینی در غزه تاکید کرد که اخراج اجباری و دسته جمعی فلسطینیان نقض آشکار قوانین بین‌المللی خواهد بود.

گریفیث معتقد است که ارائه کمک‌های بشردوستانه به غزه تقریبا غیرممکن شده‌است. وی افزود: «در این صورت، انتقال درگیری به سمت جنوب، مردم را مجبور می‌کند به کشورهای همسایه بروند و برخی کشورها اعلام کرده‌اند که می‌توانند میزبان (کسانی که غزه را ترک می‌کنند) باشند و آنها باید بتوانند مطابق با قوانین بین‌المللی برگردند.»

ایلز برندز کرس، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر نیز اعلام کرد که آوارگی اجباری گسترده از ۱۲ اکتبر پس از صدور دستور ارتش اشغالگر برای تخلیه بخش شمالی غزه آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد جامعه غزه با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند، خاطرنشان کرد: این امر از گرسنگی جامعه مدنی به عنوان یک روش جنگی جلوگیری می‌کند.

این مقام سازمان ملل همچنین با تاکید بر جلوگیری نکردن از بازگشت فلسطینیانی که به اجبار از غزه رانده شده‌اند، خاطرنشان کرد: باید تضمینی قوی برای بازگشت این افراد به خانه‌های خود ارائه شود.

وضعیت فاجعه‌آمیز

گریفیث در خصوص وضعیت غزه نیز اشاره کرد وقایعی که سرزمین‌های اشغالی فلسطین طی ۱۰۰ روز گذشته شاهد آن بوده‌است، غیرنظامیان را در نظر نگرفته‌است و وضعیت غزه غم‌انگیز است.

این مقام سازمان ملل با اشاره به پر شدن ظرفیت مراکز پناهگاهی و وضعیت رو به اتمام آب و مواد غذایی، خاطرنشان کرد: ۱۳۴ مرکز متعلق به آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) بمباران شده‌است؛ جایی که ۱۴۸ کارمند سازمان ملل کشته شدند.

گریفیث اظهار داشت که با وجود اطلاع رسانی به ارتش اسرائیل، تأسیسات امدادی و بشردوستانه مورد هدف قرار گرفتند که منجر به در معرض خطر قرار دادن امدادگران شد.

وی با ابراز نارضایتی از دستور تخلیه ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد حملات هوایی در نقاطی متمرکز شده‌است که از غیرنظامیان خواسته شده به عنوان پناهگاه امن به آنجا بروند و با ادامه عملیات نظامی هیچ مکان امنی برای غیرنظامیان وجود ندارد.

او به نقل از کارکنان سازمان ملل که توانستند به شمال غزه بروند، گفت آنچه را دیدند به طرز غیرقابل توصیفی وحشتناک بود؛ جایی که اجساد در جاده‌ها افتاده و مردم از گرسنگی رنج می‌برند.

دو موضع آمریکا و روسیه

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز وزیران و قانونگذاران صهیونیست مبنی بر اسکان مجدد فلسطینیان در خارج از غزه را از سوی واشنگتن رد کرد.

از سوی دیگر، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داد که آنچه به عنوان اخراج خشونت‌آمیز فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه توصیف می‌شود، ناگزیر کل منطقه را متزلزل خواهد کرد و عواقب ناگواری برای کل جهان خواهد داشت.

این در حالی است که طبق گفته مقامات غزه و سازمان ملل، ارتش اشغالگر از هفتم اکتبر گذشته جنگ ویرانگری را علیه غزه آغاز کرده که تا روز جمعه ۲۳ هزار و ۷۰۸ شهید و ۶۰ هزار و ۵۰ مجروح که بیشتر آنها کودک و زن بودند، برجای گذاشته‌است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha