• جمعه / ۲۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۷
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402102215807
  • خبرنگار : 50649

مدیر جهادکشاورزی استهبان مطرح کرد:

رونق چهار فصل کشاورزی در استهبان با ظرفیت‎های بی‌نظیر طبیعی

رونق چهار فصل کشاورزی در استهبان با ظرفیت‎های بی‌نظیر طبیعی

ایسنا/فارس مدیر جهاد کشاورزی استهبان ضمن تشریح ظرفیت‌های کشاورزی این شهرستان در ۴ فصل با توجه به ظرفیت‌های طبیعی گفت: ۲۶هزار هکتار باغات انجیر در این شهرستان وجود دارد و قطب نخست کشور و استان در تولید انجیر خشک است.

مهدی اعیان‌منش امروز، ۲۲ دی‌ماه در جمع خبرنگاران گفت: کشاورزی شهرستان استهبان به لحاظ شرایط خاص اقلیمی در استان فارس زبانزد است، به طوری که در تمام طول سال زراعی شاهد عملیات‌های مختلفی در بخش کشاورزی شهرستان در زمینه‌های  کاشت، داشت و برداشت در محصولات مختلف زراعی و باغی هستیم.

وی ادامه داد: وجود ۲۶هزار هکتار باغات انجیر موجب شده استهبان قطب فارس و کشور در تولید انجیر خشک باشد، ضمن اینکه با تولید ۵۵۰هکتار زعفران رتبه اول تولید سطح کشت در این محصول را نیز کسب کرده‌ایم.

مدیر جهادکشاورزی استهبان با اشاره به سطح زیر کشت انار استهبان بیان کرد: قریب ۳ هزار هکتار از مزارع استهبان زیر کشت انار است که این تعداد ۲۵۳۸ هکتار بارور ومابقی غیر بارور هستند.

وی با بیان اینکه شهرستان استهبان سالانه  ۷۰هزار تن انار تولید می‌کند، گفت: انار رقم فارق ایج که یک برند مطرح است و انار رباب که صادرات بسیار خوبی دارد، تولید این محصول را نیز در استهبان رونق بخشیده است.

اعیان‌منش همچنین اظهار کرد: در تولید پنبه نیز استهبان یکی از ۵ شهرستان برتر فارس است و گندم دروم استهبان یکی از ۴ گندم برتر کشور در تولید ماکارونی است.

وی تصریح کرد: می‌توان به جرات گفت از ابتدای سال زراعی تا انتهای سال زراعی کشت و کار در استهبان رونق دارد؛ از کشت گندم و برداشت انجیر و زعفران و ذرت و برداشت انجیر و داشت انجیر و برداشت محصولات سردسیری و... لذا بابت این همه موهبت الهی شاکر درگاه خدا هستیم.

مدیر جهادکشاورزی استهبان همچنین درباره کشت زعفران اظهار کرد: استهبان با سطح زیر کشت ۵۵۰ هکتاری و تولید حدود ۳ تن زعفران خشک رتبه اول سطح زیر کشت و تولید در استان فارس را دارد.

اعیان‌منش در عین حال به موضوع بردهی باغات انجیر به عنوان یک عملیات منحصر به فرد در دنیا در این شهرستان اشاره کرد و گفت: برای این مسئله، یک بازار سنتی بر در شهرستان وجود دارد که از کل ایران خریدار دارد.

وی با بیان اینکه در سال جاری با توجه به کم‌بارشی‌ها باید منتظر خسارت بسیار زیاد زراعی باشیم، گفت: امید است خدا رحمت خود را نازل کند تا شاهد کم‌ترین خسارات در این زمینه باشیم.

اعیان‌منش در پاسخ به سئوالی در مورد وضعیت اشتغال نیز گفت: حدود ۲۰ کارخانه بسته‌بندی و فراوری انجیر در استهبان فعال هستند که در فصل برداشت کارگران از خارج شهرستان می‎آیند یعنی اشتغال کامل صورت می‌گیرد. ضمن اینکه ۱۴۰میلیارد تومان تسهیلات برای خسارت انجیر اران سال گذشته پرداخت شده است.

 مدیر جهاد کشاورزی استهبان در پایان نیز با بیان اینکه ثبت جهانی انجیر می‌تواند اتفاقات خوبی را رقم بزند، افزود: راه‌اندازی موزه گردشگری باغات انجیر، کمک‌هایی که میراث جهانی می‌تواند انجام دهد، انتقال دانش و تجربیات برای ارتقای انجیرستان و... می‌تواند از جمله آورده‌های ثبت جهانی انجیر باشد که پیگیر آن خواهیم بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۳ ۱۲:۳۱

با سلام به آقای اعیان منش شما برای کشاورزان استهبان چه کردی، کود دادیشون، کلاس توجیهی گذاشتی، براي بازاریابی یا تعاونی تلاش کردی، جشنواره گرفتید البته به جاي استهبان، خرامه وداراب میگیرن. وو....با تشکر

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۹:۴۹

درود بر شما آیا انجیر استهبان به اذن خدا ثبت جهانی شد؟ کم کاری بود شما به عنوان یه استهبانی چه تلاشی برای حفظ و نگهداری انجیر و معرفی انجیر استهبان به جهانیان کردین؟ برای ثبت جهان انجیر حداقل 10 سال مدیر و کارشناسان شهرستان و غیره پیگیری می کردن و مکاتبات و ارتباطات بین المللی داشتن... اگر بهره بردار هستین افزایش دوبرابری قیمت انجیر امسال را مدیون ثبت جهانی انجیر هستین... بیایید خوبی ها را هم ببینیم مدیر جهاد بیاد در خانه تک تک شما انجیراتونو ببره بفروشه مثلا؟...

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۹:۴۹

درود بر شما آیا انجیر استهبان به اذن خدا ثبت جهانی شد؟ کم کاری بود شما به عنوان یه استهبانی چه تلاشی برای حفظ و نگهداری انجیر و معرفی انجیر استهبان به جهانیان کردین؟ برای ثبت جهان انجیر حداقل 10 سال مدیر و کارشناسان شهرستان و غیره پیگیری می کردن و مکاتبات و ارتباطات بین المللی داشتن... اگر بهره بردار هستین افزایش دوبرابری قیمت انجیر امسال را مدیون ثبت جهانی انجیر هستین... بیایید خوبی ها را هم ببینیم مدیر جهاد بیاد در خانه تک تک شما انجیراتونو ببره بفروشه مثلا؟...

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۹:۵۲

استهبان تعاونی باغداران داره انجمن انجیر داره اتاق اصناف کشاورزی داره... جشنواره ها همه مردمی هستند شما بیا سهمتون را بده از بقیه هم بگیر بهترین جشنواره را در شهرستان استهبان برگزار کنید... انجیردار محترم از کی تا حالا انجیر کود لازم داشته مگه به انجیر دیم هم کود میدن... از کی تا حالا بازاریابی محصول با دولت بوده؟ اصلا شما باغدار انجیر هستین؟اصلا استهبانی هستین؟

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۱۱:۴۹

درود بر شما احتمالا شما باغدار انجیر در استهبان نیستید چرا که اگر بودید میدانستید که باغات دیم نیاز به کودهی ندارد و اگر در شرایط خشکی کود استفاده گردد باعث نابودی درخت می شود . اگر هم باغدار هسنید مراجعه کنید به جهاد و گذاشتن شماره در آنجا در جریان آموزشها قرار بگیرید . از سوی دیگر تعاونی باغداران استهبان چند سال هست که به عنوان تعاونی نمونه کشوری معرفی می شوند که تلاش آنها جای تقدیر دارد . در مورد جشنواره هم امسال انجیر ثبت جهانی شده که ارزنده ترین اتفاق در دنیاست کافی است به قیمت انجیر توجه کنید . سیستم ا نجیر داراب و خرامه با استهبان اصلا قابل قیاس نیست .

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۳ ۱۸:۴۶

با سلام میشه بفرمایید جهاد کشاورزی چه کاری برای انجیرداران انجام داده است؟؟؟؟؟

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۰۸:۵۰

با سلام جهاد کشاورزی استهبان کاری برای انجیرداران استهبان کرد که باید در تاریخ بنویسند ثبت جهانی انجیر استهبان در جهان یه کار فوق العاده خاص و سخت بود که اگر چشممان را نخواهیم به عمد ببندیم قیمت فروش دوبرابری سال جاری حداقل نتایج اون هست...

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۱۴:۳۳

لطفا برای ابیاری ارزان درختان کاری بکنید اگه اب ندهیم تا چند سال دیگه همش خشک میشه میگن اب دریا تا فولاد نیریز اومده...