سردار محمد مهدینژاد نوری امروز (پنجشنبه، ۲۱ دی ماه) در اختتامیه دومین همایش ملی تمدن دریایی - مسیر پیشرفت، با بیان اینکه جمهوری اسلامی بهدنبال پیشرفتی است که در بیانیه گام دوم انقلاب مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اظهار کرد: کشور ما ۵۰۰۰ کیلومتر مرز دریایی دارد و بهلحاظ ظرفیتهایی که دارد، دارای برکات زیادی است.
وی با بیان اینکه برکت، واژه خاص اسلامی است که زیرساخت بقیه موارد محسوب میشود، ادامه داد: دریا و اقیانوس آنقدر اهمیت دارد که محور شکلگیری تمدنهای بزرگ بشری بهشمار میآید و تامینکننده اکسیژن، غذا و تنظیم آب و هواست.
معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح به بیان تنوع فعالیتهای دریاپایه پرداخت و گفت: شیلات، حمل و نقل، تولید آب شیرین، انرژی، معادن، گردشگری، ورزش، صنایع دریایی، دیپلماسی، زیست محیطی، غذاها و مکملها، لوازم آرایشی، دارو و محصولات علمی - پژوهشی از جمله فعالیتهای دریاپایه محسوب میشوند.
مهدینژاد با بیان اینکه برخی کشورها از جزر و مد دریا انرژی الکتریسته تولید میکنند، اظهار کرد: عرصه فعالیت در دریا و اقیانوس بسیار وسیع است و دورنمای گستردهای دارد که تاکنون به آن توجه نشده است.
وی ادامه داد: دریاها بخصوص دریاهای آزاد و اقیانوسها از مواهب الهی و منابع سرشار برای زمینهسازی رشد علمی و فناوری بهشمار میآیند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح به نقش و جایگاه نیروی دریایی راهبردی پرداخت و گفت: ایجاد امنیت و دفع تهدیدها، گسترش فناوریهای نوین و نوآوری دریایی، تقویت همکاریهای ملی، استفاده از دیپلماسی دفاع دریایی برای تحکیم همکاریهای دریایی از جمله این موارد است.
در پایان این مراسم، ارائهکنندگان برترین مقالهها تجلیل شدند.
انتهای پیام
نظرات