محسن افشارچی دیروز (چهارشنبه ۲۰ دی ماه) در برنامه مطالبه با بیان اینکه متولی ساخت این پروژه ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان شرکت توسعه و تجهیز بود و به پایان رساندن این پروژه به علت تعددکاری شرکت زمانبر شد، اظهار کرد: برای این ورزشگاه اعتباری در سفر اول و متمم آن تخصیص داده شد؛ در سفر دوم رئیسجمهور نیز علاوه بر اعتبار مقرر شد اداره نوسازی مدارس استان مسئول ساخت و تکمیل پروژه شود.
وی با اشاره به اینکه استخر نیمهکاره سلطانیه نیز به زودی تمام خواهد شد و استخر صائینقلعه نیز در دهه فجر به بهرهبرداری خواهد رسید، افزود: بخشی از منابع مورد نیاز پروژههای حوزه ورزش را از طریق مولدسازی تامین خواهیم کرد.
افشارچی با بیان اینکه سفرهای رئیسجمهور انرژی مضاعف و مثبت برای استانها است، ادامه داد: با دستورات و مصوباتی سفر هیئت دولت به استان، شاهد تسریع یا حل مشکلات و موانع هستیم؛ لذا این سفرها نمادین نیست و برای جذب بودجه عمومی برای استان و جذب اعتبارات پروژههای بر زمین مانده بسیار موثر و حائز اهمیت است.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه بودجه عمرانی استانها محدود است، اضافه کرد: در این سفر برنامه دقیق و تخصصی تدوین شده بود و خواستهها و مطالبات همه دستگاهها احصا و غربالگری شد، قبل سفر سه جلسه برگزار کردیم تا به دغدغه و اولویتهای استان دست یافتیم و به این نتیجه رسیدیم که ۵۰ درصد مطالبات سفر در حوزه آب و راه است.
استاندار زنجان با اشاره به اشراف کامل به مسائل استان و نیاز به بهرهمندی از بودجه عمومی (هزینهای و عمرانی)، تاکید کرد: یکی از برکات سفر تصویب ادامه کار دو خطه کردن راهآهن بود که پروژه خاص و از اولویتهای استان محسوب میشود.
وی با بیان اینکه صنعت ریلی یکی از صنایع پیشران و ابزاری برای توسعه جوامع بوده و حال قطارهای سریعالسیر (پرسرعت) نیز به خط وارد خواهد شد، تشریح کرد: این پروژه در محدوده تاکستان با مشکل مواجه شده بود که با ورود دولت مرتفع شد.
استاندار زنجان با بیان اینکه این پروژه پیشبینی میشود تا پایان سال آینده به اتمام برسد، تشریح کرد: کل اعتبار این پروژه حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان پیشبینی شده است که بخشی از بودجه را سازمان برنامه تامین شد. درصد پیشرفت این راهآهن دوخطه (چهار بانده) ۸۵ درصد است.
افشارچی با بیان اینکه تخصیص بودجه سازمان برنامه در سفر اول ۹۵ درصدی بود، اذعان کرد: ۸۵ درصد بودجههای کشور وزارتخانهای و حدود ۱۵ درصد آن استانی است؛ لذا این تخصیصها زمانبر است.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه محور زنجان ـ سلطانیه ـ تاکستان در توسعه این منطقه نقش مهمی دارد، ابراز کرد: ساخت راه اصلی کلور - درام ضمن برقراری ارتباط استان اردبیل و زنجان و اتصال آن به استان گیلان مسافت استان را به مرکز کشور کاهش میدهد.
استاندار زنجان با اشاره به اهمیت پروژههای راه، ادامه داد: برای محور ترانزیت زنجان به میانه ۱۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. همچنین اعتبارات خوبی برای پروژههای زنجان - بیجار و زنجان - دندی در نظر گرفته شد.
این مسئول با بیان اینکه تعریض و بهسازی محور قیدار - ابهر در دستور کار است، ابراز کرد: برای این محور بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان لحاظ شد و پروژههای راه برای سالهای ۱۴۰۳- ۱۴۰۲ است اما اتمام آنها بستگی به تخصیص اعتبار دارد.
افشارچی با تاکید بر اینکه آب دغدغه مهم استان بوده و نیاز است که انرژی بیشتری در این حوزه گذاشته شود، تصریح کرد: در تخصیص آب یک ظلم تاریخی به استان شده بود که این مسئله به همت مسئولان و نمایندگان برطرف شد.
وی با بیان اینکه امسال سد بلوبین آبگیری شد و امیدواریم سال آینده سد مراش نیز به این مرحله برسد، گفت: در حوزه زیرساخت نیاز به کمک بودجه عمومی داریم. هم در حوزه آب و هم در حوزه راه که هر دو برای توسعه کشاورزی و شهرستانها نیاز است جلسه پیگیری مسائل استان مصوبات بسیار خوبی داشتیم به طور مثال سد مشمپا تعیین تکلیف شد و ۴۰ درصد آن انجام شده است.
استاندار زنجان با بیان اینکه ساخت مسکن ملی از پایه با یک سری تلاطمهای تورمی همراه بود، گفت: در حال حاضر ۱۸ هزار واحد مسکن ملی در استان در حال ساخت است؛ ما از استانهای دیگر جلوتر هستیم و در برخی مسائل مربوط به مسکن ملی مثل کاهش درصد موفق بودیم.
نماینده عالی دولت در استان در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه در سفر نخست هیئت دولت به استان مصوب شده بود که ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار از محل سفر به استان تخصیص پیدا کند که تاکنون حدود ۶۵ درصد آن تحقق پیدا کرده است، گفت: تخصیص بودجه سازمان برنامه در سفر اول ۹۵ درصدی بود.
انتهای پیام
نظرات