• چهارشنبه / ۲۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402102014826
  • خبرنگار : 71984

استقبال کابل از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای

استقبال کابل از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای

وزیر خارجه دولت سرپرست افغانستان از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای استقبال کرد.

به گزارش ایسنا، «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان با «امیرخان متقی» وزیر خارجه دولت سرپرست افغانستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

طبق گزارش سفارت ایران در کابل که روز سه‌شنبه منتشر شده است، کاظمی قمی در این دیدار آمادگی ایران برای گسترش همه‌جانبه همکاری‌ها و کمک به مردم افغانستان را اعلام کرد.

متقی نیز  با استقبال از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای، برای میزبانی نشست مشترک نمایندگان ویژه کشورهای منطقه در امور افغانستان در کابل اعلام رضایت و آمادگی کرد.

وزیر خارجه طالبان ضمن محکومیت حادثه کرمان، چنین اقدامات فتنه‌انگیز وحشیانه‌ای را درد مشترک ۲ ملت قلمداد کرد. 

حمایت از فلسطین نیز به عنوان آرمان مشترک ۲ ملت مسلمان ایران و افغانستان در محور مذاکرات طرفین طی این دیدار قرار داشت.

استقبال کابل از ابتکار ایران در تشکیل گروه تماس منطقه‌ای

در روایت وزارت خارجه طالبان نیز آمده که امیرخان متقی «از سفر اخیر خود به ایران ابراز رضایت و از استقبال گرم و مهمان‌نوازی خوب جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد».

تسهیل خدمات کنسولی، امنیت بیشتر مرزهای مشترک افغانستان و ایران، همکاری‌ها در زمینه مشکلات حقوقی و قضایی، فعالیت در بندر چابهار و همکاری‌های اقتصادی مشترک نیز در این دیدار بررسی شد.

در بیانیه امروز وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درخصوص شرایط افغانستان نیز آمده است: درواز ورود افغانستان به جامعه جهانی، محیط منطقه‌ای و همسایگی آن است. از این‌رو پیشنهاد ایجاد گروه تماس منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران یک گام اصولی و روند معقول برای نتیجه‌بخشی به هرگونه ابتکار جدید است.

کاظمی قمی اخیرا نیز در دیدار با «مولوی عبدالکبیر» معاون سیاسی رئیس الوزراء حکومت سرپرستی افغانستان با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران بیش از چهار دهه پذیرای سلایق متنوع مردم افغانستان بوده است، گفت ایران از اقدام نظامی علیه تمامیت ارضی این کشور توسط هیچ گروهی حمایت نخواهد کرد.

دیپلمات ایرانی گفت ‎استقلال، ‎تمامیت ارضی، ‎حاکمیت مشروع، ‎مشارکت بدون تبعیض، ‎ثبات، ‎رفاه مردم، ‎آبادانی و ‎حسن همجواری اصول مبنایی و ماندگار سیاست خارجی ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha