جای جای این منطقه از کشور، بزرگان بسیاری را در حوزه های مختلف پرورش داده است که هر کدام در جای خود خدمات ویژه ای به کشور ارائه کردهاند و نه تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بین المللی جایگاه خاصی برای خود دارند.
مشاهیر و مفاخر از عناصر هویتی هر منطقه به شمار می روند و استان مرکزی به واسطه این سرآمدان، عناصر هویتی ویژه ای را در خود جای داده است که هر کدام می تواند وزنه ای برای استان محسوب شود و کافیست که این ظرفیت به صورت کامل شناسایی شود و به فعلیت برسد.
مدیران ارشد استان در سال های اخیر از اهمیت هویت و لزوم توجه و تقویت آن بسیار سخن گفته و اقدامات مختلفی با همین محور انجام داده اند و همواره بر تقویت عناصر و نظام هویتی استان تاکید دارند ولی یکی از ویژه ترین اتفاقاتی که در این عرصه رقم خورد، برگزاری یک همایش، ویژه مفاخر و مشاهیر استان مرکزی بود.
شامگاه ۱۹ دیماه ۱۴۰۲ همزمان با شب سالگرد شهادت امیرکبیر (۲۰ دیماه) تالار وزارت کشور میزبان بزرگترین و نخستین گردهمایی بزرگ سرآمدان دیار آفتاب بود.
جو صمیمی سالن وزارت کشور صحنه هایی جذاب را در این گردهمایی که به گفته مخلص الائمه استاندار استان مرکزی، با حضور دو هزار نفر از سرآمدان استان برگزار شد، رقم زد.
حضور چهره های خاص و شناخته شده و گپ و گفت این چهرهها با یکدیگر فضایی سراسر مهر را ایجاد کرده بود و در بین چهرهها می توان به شخصیتهایی از جمله استانداران ادوار استان مرکزی همچون محمد حسین مقیمی، علی اکبر شعبانی فرد، عبداله سهرابی و علی دانش منفرد اشاره کرد، همچنین در آیین چهره های شاخصی چون پروفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند مغز استخوان ایران و پروفسور محمد تقی خرسندی عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان ایران دیده می شدند.
ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی، وزرای صمت، علوم و کشور، سردار قریشی جانشین سازمان بسیج مستضعفین، سردار مرادی معاون نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، سردار ضرغامی معاون حقوقی نیروی زمینی سپاه، مهدی چمران رییس شورای شهر تهران، محمد حسن نامی رییس سازمان مدیریت بحران، خانواده مرحوم دکتر قریب و ... از دیگر چهره هایی بودند که به این مراسم دعوت شده بودند و تمامی میهمانان مورد استقبال استاندار قرار گرفتند.
کشور با پژوهش متحول می شود
این مراسم، فرصت مغتنی بود تا با برخی از از این نامداران گفتگو کنم پس به سراغ پروفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند مغز استخوان ایران که اصالتا تفرشی است، رفتم.
او در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: زمانی که تعداد زیادی از افراد که دارای توانایی علمی و عملی هستند در کنار هم قرار گیرند، قطعا می توان اتفاقات مثبتی را شاهد بود.
وی با بیان اینکه ارتباط و تعامل افراد دارای توانمندی، اثرات موثری برای استان در پی خواهد داشت، افزود: در حوزه بهداشت و درمان اقدامات را پیش از این در استان مرکزی و شهرستان تفرش و آشتیان آغاز کرده ایم، البته ویزیت بیماران و حضور در شهرستان و کمک به حوزه بهداشت و درمان نیازمند فعالیتی مستمر است و اگر این استقرار و حضور تلفیق شود، کاری مثبت صورت می گیرد.
پروفسور قوام زاده هماهنگی، پشتکار و سخت کوشی را ضامن موفقیت دانست و گفت: برگزاری این آیین و اجتماع فرهیختگان استان مرکزی در زیر یک سقف اقدام بسیار بزرگ، اما کاری اولیه است، باید این اجتماعات ادامه داشته باشد تا به نتیجه مطلوب برسیم و در نهایت استان منتفع شود.
وی تصریح کرد: در این اجتماعات و گردهمایی ها باید به دنبال اتفاقات جدید بود، استان مرکزی در حوزه سلول درمانی و پیوند مغز استخوان کاری را تا امروز به انجام نرسانده است، این استان، بزرگ است و باید با جذب متخصصین و پزشکان توانمند و فراهم کردن امکانات بهتر و تلاش در جهت حفظ و ماندگاری پزشکان خدمات ارزشمندی به مردم ارائه شود و استان ارتقا یابد و در کنار اقدامات درمانی، فعالیت های پژوهشی دنبال شود.
پدر پیوند مغز استخوان ایران، تاکید کرد: باید بخش اعظمی از بودجه ها در استان به سمت پژوهش هدایت شود. متاسفانه ۰.۳۳ درصد از بودجه کشور در حوزه پژوهش صرف می شود که این رقم قطعا هیچ دستاورد و موفقیتی برای کشور به همراه نخواهد داشت و حداقل باید به سمت اختصاص ۲ درصد بودجه به حوزه پژوهش حرکت کنیم. تکان و تحرک کشور با فعالیت پژوهشی رقم می خورد و تا زمانی که این ارتقای بودجه را نداشته باشیم، مسلما کشور تکان نمی خورد.
دبیرخانه همایش فعال باشد تا استان ارتقا یابد
به گزارش ایسنا؛ ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی نیز با بیان اینکه بی توجهی به مردم قطعا مشکلات بسیاری را به همراه دارد، به خبرنگار ایسنا گفت: دلدادگی است که مملکت را حفظ می کند، باید مردم را از خود بدانیم، اجازه بروز توانمندی ها را به مردم بدهیم و فضایی را فراهم کنیم که مردم در کنار هم باشند و با هم آشنا شوند. این گردهمایی و حضور مفاخر و مشاهیر استان مرکزی در کنار هم، قطعا فصلی تازه را برای معرفی و آشنایی بیشتر باز می کند.
وی با اشاره به تلاش های پروفسور حسابی در سال های پایانی عمر خود برای ساخت مقبره ای در تفرش، بیان کرد: یک بار دلیل این تلاش را جویا شدم و او گفت "انسان تا سن ۶۰، ۶۵ سالگی باید بیاموزد و پس از آن باید آموزش بدهد، انسان تا زمانی که زنده است باید به ممکلت خود خدمت کند و پس از مرگ نیز باید این استخوان ها به مملکت خدمت کند".
حسابی تصریح کرد: پنجشنبه و جمعه ها که سری به مقبره پروفسور در تفرش میزنم، شمار بسیاری از مردم را که از جای جای کشور به این محل آمده اند می بینم، پروفسور حسابی زنده نیستند، اما این استخوان ها همچنان در حال کار کردن هستند و کنار هم بودن، وحدت و پیوند بین مردم یکی از کارکردهای این مقبره است.
وی با بیان اینکه گاهی مراتب پیوند و اتصال را قطع می کنیم و بزرگان این سرزمین را به فرزندانمان معرفی نمی کنیم، افزود: معرفی سرآمدان و بزرگان موجبات دلبستگی به این خاک می شود و نباید این پیوندها را رها کرد.
حسابی پیشنهاد کرد که دبیرخانه همایش سرآمدان استان مرکزی فعال باشد و گفت: باید این سرآمدان را حفظ کرده و به کمک دبیرخانه بزرگان را جذب کرد و پذیرای نویافته های علمی، مقالات، ایده ها، پیشنهادات و نظرات بود که این امر قطعا به ارتقا، توسعه و آبادانی استان مرکزی کمک خواهد کرد و قطعا ادامه این مسیر نیازمند حفاظت است تا توسعه استان رقم بخورد.
استان مرکزی، امیرکبیرهای بسیار دارد که باید شناسایی شوند
به گزارش ایسنا، مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران نیز در گفت و گو با ایسنا، بیان کرد: این انجمن تلاش دارد که علاقمندی به آسمان را با مردم تقسیم کند تا جوانان و نوجوانان به علوم پایه و دانش پایه اخترشناسی علاقمند شوند و در این راستا اقدامات مختلفی چون رونمایی از تمبرهای سال جهانی ستاره شناسی در سال ۱۳۸۸ انجام شده است تا سبقه این علم و بزرگان آن همچون خواجه نصیرالدین و ابوریحان بیرونی و ... بیش از امثال گالیله در ایران معرفی شود.
وی راه اندازی مراکز اخترشناسی در نقاط مختلف کشور، انجام مشاوره ها و ... را از دیگر برنامه های این انجمن برشمرد و گفت: در استان مرکزی و در دانشگاه صنعتی و آزاد اراک، شهرستان فراهان و تفرش بارها برنامه های مختلفی چون دوره های آموزشی و شب های رصدی را برگزار کرده ایم.
عتیقی با بیان اینکه شعبه ای از انجمن در استان مرکزی فعال نیست چراکه فعالیت یک شعبه نیازمند نظارت و نیروی انسانی متبحر است، افزود: انجمن در راه اندازی رصد خانه تفرش به عنوان یک بازوی کمکی در امر سایت یابی و طراحی مشارکت داشته است و امیدواریم با نگاه متعالی تیم مدیریت ارشد استان، اتفاق مثبتی در استان مرکزی رقم بخورد.
وی تصریح کرد: برگزاری همایش سرآمدان استان مرکزی، می تواند نقطه عطفی برای همگرایی بیشتر اهالی استان که در خارج از استان سکونت دارند، باشد. استان مرکزی مفاخرپرور است و قطعا امیرکبیرهای بسیاری در مدارس و شهرها و روستاهای این خطه وجود دارند که باید شناسایی شوند و پرورش یابند. انجمن نجوم آماتوری ایران همواره در طول فعالیت ۲۵ ساله خود در امر استعداد یابی تلاش های بسیاری داشته است تا افراد در مسیر درست استعداد خود حرکت کنند.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با بیان اینکه آسمان مملو از رویدادهای جذابی است که اجرام آسمانی رقم می زنند، افزود: مسئولان وزارت نیرو و به تبع آن در استان مرکزی باید نورپردازی ها در معابر و روستاها و شهرستان ها را به شکلی مدیریت کنند که با چالش نور مزاحم مواجه نباشیم. در تفرش، فراهان و دیگر نقاط استان مرکزی آسمان خاصی را شاهد هستیم و تیم های رصدی را به این نقاط هدایت کرده ایم و همین خاص بودن این نقاط باعث شد که در راه اندازی رصد خانه تفرش مشارکت داشته باشیم تا علاقمندان را از نقاط اطراف جذب کند و قطعا مشروط به تهیه تجهیزات مورد نیاز، در فعالیت ها و پیشرفت های علمی و حتی اکتشافات می تواند نقش موثری ایفا کند.
وی تاکید کرد: به طرح هایی مانند رصد خانه تفرش باید نگاهی ملی داشت تا نیازهای آن فراهم شود، استان مرکزی و منطقه تفرش پتانسیل بالایی در حوزه نجوم دارد و می توان با جلب توجه مجموعه مدیریتی استان و خیرین اقدامات بزرگی را در این حوزه رقم زد و استعدادیابی کرد و در کنار آن نیز فعالیت های گردشگری و علمی و فرهنگی را توسعه بخشید.
به گزارش ایسنا، همایش سرآمدان استان مرکزی که تا حوالی ساعت ۲۳:۳۰ ادامه داشت، در پایان به تجلیل از فرهیختگان و خیرین غیربومی که فعالیت خیریه خود را در استان مرکزی انجام داده اند، خیر مدرسهساز "ابراهیم عسگریان" که سازنده ۹۰ مدرسه در کشور و ۹ مدرسه ساخته شده، ۳ مدرسه در حال ساخت و آغاز عملیات اجرایی ۶ مدرسه بزرگ مقیاس در استان مرکزی، "حجت الله ذبیحی" کارآفرین جهادگر و بنیانگذار موسسه حامی بیماران مبتلا به سرطان(تبسم)، بهروز افخمی کارگردان فیلم فرزند صبح، غاده جابر همسر شهید چمران و کیانوش عیاری کارگردان سریال روزگار قریب تقدیر شدند.
تمبر همایش سرآمدان استان مرکزی و کتاب بودجه ریزی کهن امیرکبیر(مجموعه ۴ جلدی نوشته عبدلی آشتیانی) نیز در این آئین رونمایی شد.
مخلص الائمه استاندار مرکزی از اهدای جایزه ملی امیرکبیر به فعالان نیکوکار در داخل یا خارج استان مرکزی خبر داد و گفت: از سال آینده به خدماتی که توسط هم استانی ها در استان انجام گیرد، جایزه ملی امیرکبیر اهدا می شود.
تمبر ویژه آیین تجلیل از سرآمدان دیار آفتاب نیز با حضور مسئولان کشوری رونمایی شد که تاکیدی بر ارزش و اهمیت این مراسم و میهمانانش بود.
به گزارش ایسنا؛ استان مرکزی از دیرباز مفاخرپرور بوده و باید این شاخصه ارزشمند همچنان حفظ شود و مفاخر پرور باقی بماند و باید برای ارتقای نظام هویتی استان به سرآمدان حال حاضر توجه ویژه شود و شامگاه گذشته اتفاقی خاص در همین راستا برای این استان رقم خورد و انرژی سرشاری ایجاد شد که باید حفظ شده و افزایش یابد. مفاخر این سرزمین در فضایی پرمهر در کنار هم قرار گرفتند و از حضور یکدیگر انرژی گرفتند.
پس از این قطعا هر کدام از مدعوین و سرآمدان این استان با انرژی که از در کنار هم بودن و تازه کردن دیدارهای قدیمی یا آشنایی با یکدیگر گرفته اند، می توانند آغازگر رویدادی ویژه در این استان باشند، کافی است که این دیدارها تکرار شود و بستر حضور و جذب این افراد به داخل استان مهیا شود و توسعه استان با نگاهی آینده نگرانه رقم بخورد.
انتهای پیام
نظرات