در ابتدای کنگره حضرت علیبن امام محمد باقر(ع) که در کاشان برگزار می شود پیام آیت اللّه العظمی نوری همدانی بهمناسبت برگزاری این کنگره، قرائت شد.
متن این پیام به این شرح است:
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
اَلحَمدُ للّهِ رَبِّ العالَمین، ثُمَّ الصَّلاةُ وَ السَّلام علی سَیِّدنا و نَبیِّنا حبیبِ اِلهِ العالمین، ابِیالقاسِم المُصطَفی مُحَمَّد و علی اَهل بَیته الطّاهرین المعصومین المکرّمین، سِیَّما بقیة اللّهِ فی الارضین
قال ﷲ الحکیم فی کتابه الکریم: قْلْ َلَاأسْلَکُمْ عَلیَهِ أجْراً إلِّا المَوَدَّةَ فِی الْقرْبَی
با سلام و تحیت به آن مجمع محترم؛
یکی از علّتهای گسترش فرهنگ غنی اسلام و سیره اهلبیت در ایران حضور امامزادگان است و این موهبت الهی برای کشور ماست، بر این اساس یکی از موضوعات مهم تکریم و تجلیل از امامزادگان است و بنابر حدیث شریف ثقلین که مقبول فریقین است، از شعائر دین، وظیفه و تکالیف مسلمانان است.
همانطور که قرآن کریم برای مسلمانان، کتاب هدایت است، عترت پیامبر اکرم (ص)نیز هادیان مردم و نجاتدهنده گمراهان از ضلالت میباشند، و همگان وظیفه دارند که از آنان پیروی کرده و راه و روش زندگی را از آنان بیاموزند.
آشنایی با سیره آن بزرگواران و مطالعه زندگانی آنان، برای همه مسلمانان، اهمیت بسیار زیادی دارد. با مطالعه زندگی امامزادگان در طول تاریخ میبینیم که آنان با مجاهدات خویش و با تحمل زحمات و صدمات بسیار زیاد، دین مبین اسلام و معارف نورانی مکتب را تبلیغ و ترویج کرده و بسیاری از آن بزرگواران در این راه، شربت شهادت نوشیده، و با خون پاک خود شجره طیبه اسلام را آبیاری کردند.
خصوصاً امامزادگانی که در راه ترویج دین و اسلام ناب دست به جهاد زدند و به همین منظور از شهر خود هجرت کردند تا هم مردم بلاد دیگر را با فرهنگ اهلبیت «علیهم السلام» آشنا سازند و هم از دستگاه جور امویان و عباسیان نجات پیدا کنند و طبیعی است که هرجا اقبال بیشتری باشد محل تجمع این امامزادگان است، در این بین منطقه کاشان در طول تاریخ دارای ویژگیهای خاصی بوده است و محل رفتوآمد منسوبان اهلبیت «علیهم السلام» بوده بهعلاوه با توجه به حضور علماء بزرگ مردم این منطقه بیش از جاهای دیگر با حضرات معصومین «علیهم السلام» آشنا بودهاند از جمله امامزادگان بزرگوار حضرت علیبن محمد باقر «علیه السلام» است که در منابع تاریخی ما مورد توجه قرار گرفته و با عظمت از ایشان یاد شده از جمله شیخ مفید و صاحب ریاض، مرحوم طبرسی، قاضی نوراللّه شوشتری صاحب روضات الجنات و مرحوم شیخ عباس قمی،
بر این اساس تجلیل از این بزرگوار بسیار لازم است، مسئولان باید برای معرفی این شخصیت عظیم تلاش کنند و آن مکان مقدس نیز بهعنوان یک قطب فرهنگی در منطقه تبدیل شود و تأسیس و یا گسترش یک حوزه علمیه در جوار آن بزرگوار لازم و ضروری است.
اینجانب بسیار مایل بودم که شخصاً در آن مجمع محترم حضور پیدا میکردم اما توفیق حاصل نشد، خدا را شاکرم که این عنایت را فرمود تا چند سطری درباره اهلبیت و این امامزاده بزرگوار مرقوم بدارم. لازم میدانم از همه عزیزان که در این مراسم حضور یافتهاند و برای تشکیل آن تلاش نموده تشکر و قدردانی کنم.
توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم.
حسین نوری همدانی
۱۹ دی ماه 1402
انتهای پیام
نظرات