حجت الإسلام والسلمین براتی زاده در هفتمین نشست شورای قضایی استان طی سال جاری اظهار کرد: اینکه طی چند سال اخیر برخی آسیب های اجتماعی منجر به بروز قتل یا خودکشی، به تدریج روند روبه رشد داشته و نیز میانگین سنی ارتکاب جرم پایین آمده، در واقع یک زنگ خطر جدی را به صدا درآورده و حکایت از آن دارد که برای از بین بردن زمینه های شکل گیری این آسیب ها و پیشگیری از وقوع جرم لازم است همه دستگاه های ذی ربط از جمله نهادهای فرهنگی و صدا و سیما پای کار بیایند و در این حوزه ها بیشتر و بهتر نقش آفرینی کنند.
وی بیان کرد: پیش تر دستگاه قضایی استان به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مأموریت داده بود که ضمن شناسایی مناطق و کانون های شکل گیری آسیب ها و برنامه ریزی هدفمند و تشکیل کارگاه های مختلف در جوامع هدف در این خصوص چاره اندیشی کنند.
براتی زاده خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی استان در همین راستا از کارشناسان و متخصصان مرتبط با این مباحث دعوت کرده تا بتواند با جلب مشارکت نهادهای علمی و پژوهشی و متولیان امور فرهنگی و اجتماعی اجرای طرح های پیشگیرانه را در جوامع هدف در دستور کار قرار دهد.
براتی زاده همچنین از صدا و سیما به عنوان رسانه ملی خواست جهت تأمین و ارائه محتوای آموزشی و فرهنگی مناسب در این خصوص با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری همکاری نماید.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مصادیق آسیب های اجتماعی ریشه در اختلافات خانوادگی دارد، تصریح کرد: طبق بررسی های به عمل آمده نهاد خانواده به عنوان نخستین خاستگاه تربیتی و در عین حال فرهنگی و آموزشی می تواند در پیشگیری از بروز بسیاری از آسیب های اجتماعی نقشی مهم و سازنده داشته باشد لذا باید از این ظرفیت مهم و ارزشمند به نحو شایسته استفاده شود .
مقام عالی قضایی استان همچنین موضوع انتخابات را یکی دیگر از مهمترین اولویت های دستگاه قضایی برشمرد و با اشاره به موضوع تأیید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی جهت ورود در عرصه رقابت های انتخاباتی گفت: هر چه به انتخابات اسفندماه سال جاری نزدیک تر می شویم حساسیت ها و در عین حال دشمنی های نظام سلطه و دشمنان نظام و انقلاب بطور قابل ملاحظه و چشمگیری افزایش خواهد یافت لذا علاوه بر کار فرهنگی و رسانه ای، سازوکارهای مدیریتی و نظارتی با محوریت اتکاء به موازین قانونی و اصول پیشگیرانه باید در اولویت اقدام و عمل قرار گیرد.
رئیس کل دادگستری خراسان شمالی گفت: برقراری فضای رقابتی سالم هیچگاه مانعی برای امنیت و ثبات انتخابات نبوده و نیست بلکه چنانچه در چهارچوب موازین قانونی باشد می تواند در بالابردن نشاط اجتماعی و جلب مشارکت مردمی بطور مؤثر نقش آفرینی کند.
انتهای پیام
نظرات