پرورش گل و گیاه یکی از فعالیتهای مهم اقتصادی استان مازندران از جنبه اشتغال و درآمد زایی محسوب میشود و به دلیل ارز آوری بالایی که دارد پس از مرکبات، مهمترین محصول صادراتی کشاورزی استان مازندران است.
پرورش گل و گیاه در این استان مانند دیگر فعالیتهای کشاورزی دارای تنگناها، مشکلات تولید و بازاریابی است که از جمله میتوان به سنتی یا نیمه صنعتی بودن تولید، ضعف خدمات و فعالیتهای بازاررسانی، عدم آشنایی با ساختار بازار فروش و بالا بودن هزینه و حاشیه بازاریابی اشاره کرد.
استان مازندران در تولید درخت و درختچههای زینتی مقام نخست و در تولید گلهای زینتی مقام دوم کشور را دارد .
پرورش گیاهان زینتی در مازندران طرفداران زیادی دارد و بسیاری از مردم به صورت فردی و خانوادگی در کار تولید و پرورش گل و گیاه از شرق تا غرب این استان فعال هستند و راه اندازی گلخانههای کوچک و بزرگ در شهرها و روستاهای مختلف استان میتواند به رونق اقتصادی بیشتر مردم کمک کند.
گلخانه فرصتی برای رشد گیاهان در تمام طول سال است و حتی در شرایط سخت هم رشد را برای آنها فراهم میکند و در شرایط آب و هوایی نامناسب در مناطق بیش از حد گرم، سرد یا مرطوب میتواند به بهره بردار برای رشد محصولات دلخواه شان کمک کند.
گلخانه میتواند شرایط محیطی بهینه را به بهترین صورت برای گیاهان فراهم و کمترین تلفات را ایجاد کند و به یکی از سودآورترین بخشهای کشاورزی تبدیل شود.
مازندران مقام نخست را در تولید درخت و درختچههای زینتی و آپارتمانی و مقام سوم تولید گلهای شاخه بریده کشور را به خود اختصاص داده است و در این استان سالانه حدود ۸۵ میلیون درخت و درختچه تولید میشود.
تولید ۴۵ میلیون گل و گیاه زینتی در محمودآباد
محمد هادی زاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در سال جاری ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه، اصله و گلدان انواع گل و گیاهان زینتی در محمودآباد تولید شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون یک میلیون شاخه، اصله و گلدان انواع گل و گیاه زینتی گلخانهای شامل گیاهان آپارتمانی، گل شاخه بریده، گلهای فصلی و درخت و درختچههای زینتی در شهرستان محمودآباد تولید و به بازار عرضه شده است.
هادی زاده ادامه داد: این میزان تولید در فضای گلخانهای ۲۰ هزار مترمربع در مناطق مختلف تحت پوشش مراکز ۳ گانه جهاد کشاورزی این شهرستان انجام شده و میزان تولید انواع گل و گیاهان گلخانهای شامل ۵۰۰ هزار گلدان گیاهان آپارتمانی، ۲۵۰ هزار گل شاخه بریده و ۲۵۰ بوته گلهای فصلی است.
ظرفیت ۱۰ درصدی صادرات درخت و درختچههای محمودآباد به خارج از کشور
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت صادرات۱۰ درصد تولید درخت و درختچههای زینتی به خارج از کشور را دارد، گفت: ظرفیت تولید درخت و درختچههای زینتی این شهرستان ۸ میلیون اصله در مساحت ۱۶۰ هزار متر مربع است.
وی با اعلام اینکه درآمد ناخالص تولید درخت و درختچههای زینتی ۱۷۰۰ میلیارد ریال است، تصریح کرد: درخت و درختچههای زینتی ۸۰ درصد مصرف شهرستانی دارند.
این مسئول خاطرنشان کرد: شهرستان محمودآباد ظرفیت صادرات ۱۰ درصد محصول به سایر استانها و ۱۰ درصد محصول به خارج از کشور را دارد.
انتهای پیام
نظرات