به گزارش ایسنا، این منابع به رویترز گفتند: قاهره قبل از کار بر روی ترتیبات مرحله پس از جنگ، اولویت را به تلاشها برای میانجیگری برای برقراری آتشبس میدهد.
مصر ۱۳ کیلومتر مرز مشترک با غزه دارد. این تنها مرز نوار غزه است که مستقیما تحت کنترل رژیم صهیونیستی نیست.
مصر همچنین در کنار قطر، نقش بارزی در میانجیگری برای تبادل اسیران میان حماس و رژیم صهیونیستی ایفا کرد.
این منابع مصری افزودند: در جریان این گفتوگوها، رژیم صهیونیستی با مصر تماس گرفت تا به عنوان بخشی از برنامههای خود، امنیت منطقه حائل محور فیلادلفیا در امتداد مرز مصر و غزه را برعهده بگیرد و از حملات آتی جلوگیری کند.
رویترز به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: نظارت مشترک بر محور فیلادلفیا با مصر از جمله موضوعاتی است که تلآویو و قاهره در مورد آن گفتوگو کردند.
منابع مصری هم تأیید کردند که مقامات صهیونیستی در جریان مذاکرات آتشبس فعلی در مورد موضوع کنترل این محور صحبت نکردند، بلکه در عوض خواستار مشارکت در نظارت بر منطقه شدند.
این منابع اشاره کردند که، مذاکرهکنندگان مصری این ایده را رد کردند اما مصر ایستهای بازرسی را در سمت خود در مرز تقویت کرد.
روز دوشنبه(۱۸ دی)، شبکه خبری قاهره با استناد به یک منبع ناشناس گزارش داد که گزارشهای اخیر در مورد همکاری برنامهریزی شده بین مصر و رژیم صهیونیستی مورد محور فیلادلفیا صحیح نیست.
وبسایت صهیونیستی i۲۴NEWS هم اختلافات شدید بین مصر و رژیم صهیونیستی را به دلیل درخواست تلآویو برای کنترل محور فیلادلفیا (محور صلاحالدین) در مجاورت مرز مصر با نوار غزه، فاش کرد.
انتهای پیام
نظرات