• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402101913859
  • خبرنگار : 50046

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق استان خبر داد

جذب ۲ سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان شمالی

جذب ۲ سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی از جذب دو سرمایه‌گذار برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی ۸۵ مگاواتی در این استان خبر داد.

اسماعیل حسین‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و در نظر گرفتن تسهیلات از سوی دولت برای توسعه این صنعت در راستای رفع ناترازی برق در کشور و درپی اجرایی شدن پروژه ساخت ۴۰۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی تا هفت ماه آینده، اظهار کرد: خراسان شمالی ظرفیت بسیار خوبی برای تولیدی انرژی‌های تجدیدپذیر دارد.

وی گفت: زیرساخت‌های شبکه توزیع در این استان مناسب است و این استان خطوط انتقال تازه‌ای دارد. خراسان شمالی تابش نور خورشید مناسبی دارد و به‌طور میانگین، هشت ساعت تابش نور خورشید به‌صورت مناسب وجود دارد.

حسین‌پور با بیان اینکه در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد، ادامه داد: گرد و خاک زیاد سبب می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی وجود داشته باشد.

وی وجود هوای متعادل را یکی دیگر از مزیت‌های انرژی خورشیدی استان دانست و افزود: هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتیگراد موجب کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود. در این استان بارش مناسبی وجود دارد و این بارش، پنل‌ها را شست‌وشو می‌دهد. همچنین وجود زمین‌های مناسب برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک یا بزرگ، از دیگر مزیت‌های این استان در این زمینه است.

وی با اشاره به اینکه برای رفع ناترازی برق در سال آینده و ایجاد نیروگاه خورشیدی، مدل‌های مختلفی در نظر گرفته شده است، بیان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی خورشیدی، خرید تضمینی از خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی، رفع موانع تولید، تهاتر با صنایع، شهرک‌های خورشیدی از جمله این مدل‌هاست.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی اظهار کرد: این شرکت برای ساخت نیروگاه‌های بزرگ در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری، تاییدیه ۱۵ ساختگاه خورشیدی با ظرفیت در مجموع ۶۴ مگاوات برق و ۱۰ ساختگاه دیگر با ظرفیت ۱۷۷ مگاوات را گرفته است. علاوه بر آن، برای ۲۵ ساختگاه مجوزهای بی‌نام برای سرمایه‌گذاری گرفته شده است تا سرمایه‌گذار بدون اتلاف وقت برای گرفتن مجوزهای لازم کار خود را شروع کند.

حسین‌پور ادامه داد: اکنون مناقصه کشوری برگزار شده و دو شرکت برای ایجاد نیروگاه خورشیدی اعلام آمادگی کرده‌اند. یکی از این نیروگاه‌ها با ظرفیت ۶۰ مگاوات در منطقه قاسم‌آباد اسفراین با سرمایه‌گذاری ۱۶۵۰ میلیارد تومان ساخته می‌شود. نیروگاه دیگر در شهرک صنعتی محمدزاده با ظرفیت تولید برق ۲۵ مگاوات و با سرمایه گذاری ۷۵۰ میلیارد تومان ساخته می‌شود.

وی توضیح داد: برای تولید هر مگاوات برق به ۱.۵ تا دو هکتار زمین نیاز است که ساختگاه‌ها در استان مشخص و مجوزهای لازم نیز گرفته شده است.

وی تاکید کرد: از ۴۰۰۰ مگاووات برقی که قرار است از طریق نیروگاه‌های خورشیدی تولید شود، ظرفیت اعلام‌شده از سوی این استان در اولویت اول ۲۴۰ تا ۲۵۰ مگاوات است؛ اما به غیر از آن، اولویت‌های دیگری هستند که آن‌ها را هم پیشنهاد می‌کنیم.

مجری انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی درباره سهم صنایع برای تولید برق، گفت: در این استان ۱۹ صنعت بزرگ وجود دارد که بیش از یک مگاوات برق مصرف می‌کنند و طبق دستورالعمل ارسالی، آن‌ها موظفند یک درصد برق مصرفی خود را از طریق نیروگاه‌های خورشیدی و در مدت پنج سال، پنج درصد برق را تولید کنند. در غیر این صورت یا باید برق را از بورس بخرند یا مبلغ ریالی آن را پرداخت کنند.

وی افزود: اکنون تعدادی از شرکت‌ها در حال پیگیری برای گرفتن تسهیلات برای ایجاد این نیروگاه‌ها هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha