به گزارش ایسنا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال روز دوشنبه گزارش داد مقامهای لهستانی اقدام به پنهان کردن اسناد و مدارک و مانع تراشیدن برای یک تحقیقات بینالمللی درباره بمب گذاری در خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم کرده و این مساله ظن بازرسان این تحقیقات نسبت به نقش و انگیزههای ورشو را برانگیخته است.
خطوط لوله انتقال گاز نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ که ما بین روسیه و آلمان در دل دریای بالتیک کشیده شده بودند در سپتامبر ۲۰۲۲ در سری انفجارهایی که در نزدیکی جزیره «بورنهولم» دانمارک اتفاق افتادند نابود شدند. یک تحقیقات مشترک از سوی آلمان، دانمارک و سوئد درباره این انفجارها در دست اجرا بوده و بر اساس یک تئوری بازرسان، یک تیم اوکراینی یک قایق را در آلمان از یک شرکت لهستانی اجاره کرده و آنها از این قایق برای منتقل کردن بمبها به محلهای انفجار استفاده کردهاند.
وال استریت ژورنال به نقل از منابع وابسته به تحقیقات درباره انفجارهای نورد استریم نوشت، مقامهای ضابط قانون و دولت لهستان بعد از آنکه سرنخهای تحقیقات به سمت مشخص کردن نقش این کشور هدایت میشدند برای بازرسان مانعتراشی کردند.
منابع مورد استناد این گزارش گفتند، مقامهای لهستانی از واگذاری شهادتهای شاهدانی که با شش سرنشین این قایق در محل بندر کولوبرزگ این کشور برخورد داشتند امتناع کردند و این کار را تنها هنگامی که پلیس آلمان به آنها فشار وارد کرد انجام دادند.
وال استریت ژورنال نوشت، لهستان همچنین از ارائه تصاویر دوربینهای مداربسته این بندر امتناع کرد و آژانس امنیت داخلی لهستان «به درخواستها برای دادن اطلاعات یا پاسخ نداد یا اینکه در پاسخ به آن اطلاعات مبهم یا متناقض ارائه کرد.»
بازرسان تحقیقات درباره حادثه نورداستریم ادعا کردند، دادستانهای لهستان با وجود آنکه هرگز برای بازرسی وارد قایق نشده بودند گفتند هیچ آثاری از مواد منفجره در قایق نیافتهاند.
برخی رسانههای دیگر نوشتند که بازرسان تحقیقات بعدا باقیماندههای مواد منفجره را در این قایق پیدا کردند.
دادستانها بر اساس گزارشها به بازرسان اروپایی گفتند، قایق مورد مناقشه در ساعت چهار بعدازظهر روز ۱۹ سپتامبر وارد بندر کولوبرزگ شده است. به نوشته وال استریت ژورنال، آژانس امنیت داخلی لهستان بعدا به آژانسهای همکار خود در اروپا گفت، این قایق «دارای ارتباطاتی با جاسوسان روس است» اما بازرسان تحقیقات این ارزیابی را به عنوان «اطلاعات دروغ» در نظر گرفتند.
طبق همه اطلاعات موجود، هیچ آژانس اطلاعاتی یا دولت غربی این ظن را که روسیه در پشت این بمبگذاریها بوده پیدا نکرده است. گازی که روسیه از طریق خطوط لوله نورد استریم به اروپا میفروخت یک منبع درآمد خوب برای این کشور و همچنین اهرم قدرتمندی برای کرملین محسوب میشد.
وال استریت ژورنال نوشت، تلاشهای لهستان برای مختل کردن کار بازرسان باعث شد که آنها «هر چه بیشتر به انگیزهها و نقش ورشو مظنون شوند.»
همه ابهام و اختلالات ایجاد شده بر سر راه این تحقیقات از سوی دولت قبلی لهستان به وجود آمده، در حالی که مقامهای اروپایی ارشد ناشناس به وال استریت ژورنال گفتند، به دنبال تماس برقرار کردن با دونالد تاسک، نخست وزیر جدید لهستان هستند به این امید که او سبب دسترسی آنها به عوامل امنیتی و پلیس شود که احتمالا در زمان دولت قبلی تحت فشار، سکوت اختیار کرده بودند.
انتهای پیام
نظرات