• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101812698
  • خبرنگار : 30147

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر مطرح کرد

کتابخانه‌های کاشمر در مسیر تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی

کتابخانه‌های کاشمر در مسیر تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر گفت: کتابخانه‌های کاشمر در مسیر تبدیل به فرهنگسراهای اجتماعی قرار دارند.

محمدرضا بدیع زادگان، در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت ۱۲ کتابخانه عمومی تحت مدیریت نهاد کتابخانه‌ها در کاشمر و خدمات جدید ارائه ‌شده در این کتابخانه‌ها، به تشریح روند تبدیل شدن کتابخانه‌ها به پایگاه‌های فرهنگی اجتماعی چندمنظوره پرداخت.

وی با بیان اینکه دیگر زمانه فعالیت کتابخانه‌های عمومی با آن شکل و شمایل قدیمی‌ و کارکرد سنتی‌شان گذشته است، اظهار کرد: نه تنها در عرصه جهانی، بلکه در کشور خودمان هم سیاست‌گذاران این مراکز فرهنگی از ضرورت‌های روز می‌گویند و به‌سوی تحولات جهانی گام برداشته‌اند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر خاطرنشان کرد: چند سالی است که شاهد بازسازی و تأسیس کتابخانه‌ها بر اساس استانداردهای نوین هستیم؛ تغییراتی که افزایش بهره‌وری‌شان را در پی دارد و متولیان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور کمر همت برای تحقق‌شان بسته‌اند.

وی گفت: از بهترین مصادیق نسل جدید کتابخانه‌ها می‌توان به کتابخانه مرکزی امام خمینی در مشهد اشاره کرد که منطبق بر استانداردهای جهانی ساخته شده و مراجعه‌کنندگان آن‌ها امکان بهره‌مندی از مجموعه قابل‌توجهی از خدمات فرهنگی، هنری و اجتماعی را آن‌هم در فضا و ساختاری مدرن دارند.

بدیع زادگان در همین خصوص با بیان اینکه ساخت کتابخانه مرکزی کاشمر سال‌هاست از مطالبات جدی جامعه بوده، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اداره کتابخانه‌های عمومی ایجاد این کتابخانه با همراهی خیرین کتابخانه ساز و کمک شهرداری و سایر سازمان‌ها است.

وی توضیح داد: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی علاوه بر نقش سنتی خود که امانت کتاب و سالن مطالعه است، دارای بخش‌های کودک و نوجوان مجزا، برگزارکننده کارگاه‌های آموزشی برای گروه‌های مختلف، محافل ادبی در حوزه شعر و ادبیات، نشست‌های کتاب‌خوانی، برنامه‌های قصه‌گویی و نمایش عروسکی برای کودکان و... است.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر از دیگر سیاست‌های اداره کتابخانه‌های عمومی را برنامه‌ریزی برای توسعه کتابخانه‌های عمومی در روستاها و مناطق کم برخوردار برشمرد و گفت: اکنون در کاشمر یک باب کتابخانه روستایی در روستای فدافن و یک باب کتابخانه سیار است که در روستاهای قوژد، زنده‏جان، کسرینه، محمدیه و عارف‌آباد ارائه خدمات دارد.

وی عنوان کرد: بر اساس استانداردهای نهاد کتابخانه‌های عمومی در روستاهای بالای ۲۵۰۰ نفر امکان راه‌اندازی کتابخانه ثابت وجود دارد، در هر روستایی که زمین مناسب برای این مهم در نظر گرفته شود، انجمن خیرین کتابخانه ساز شهرستان در خصوص ساخت کتابخانه اعلام آمادگی کرده است.

بدیع زادگان با بیان اینکه فعالیت یک کتابخانه در روستا در آینده کودکان و نوجوانان آن روستا تأثیر قابل‌توجهی می‌گذارد، گفت: این موضوع به لحاظ تجربی و با کار پژوهشی به اثبات رسیده که افتتاح یک کتابخانه روستایی علاوه بر ارتقای سطح علمی کودکان و نوجوانان، بزهکاری‌ها و آسیب‌های اجتماعی آن روستا را نیز کاهش داده است.

وی همچنین با بیان اینکه ارتباط نزدیک بین کتابخانه‌ها و مدارس می‌تواند تأثیر زیادی بر کتاب‌خوان شدن دانش ‏آموزان بگذارد، در همین خصوص پیشنهاد داد فرهنگیان با هماهنگی با کتابخانه نزدیک مدرسه، حداقل یک کلاس خود را در طول سال در کتابخانه برگزار کنند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر با اشاره به اینکه گسترش شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی مراجعه به کتابخانه‌ها را افزایش داده است، گفت: برخلاف تصور رایج که گسترش استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی را عاملی برای کتاب نخواندن می‌دانند ولی آنچه در عمل دیده می‌شود خلاف این است.

وی در خصوص دلایل این ادعا گفت: بسیاری از والدین یکی از راه‌های غرق نشدن کامل فرزندانشان را در فضای مجازی مراجعه به کتابخانه حداقل برای یک‌بار در هفته می‌دانند و دوم اینکه معرفی کتاب‌ها در این فضاها و تأکید بر تأثیر کتاب و مطالعه بر رشد فردی باعث توجه نسل جوان به کتاب و کتابخانه‌ها شده است.

بدیع زادگان در ادامه خطاب به والدین گفت: کتاب‌خوان کردن یک کودک و نوجوان بسیار راحت‌تر از کتاب‌خوان شدن یک بزرگسال است، کافی است پدر و مادر فرزند خود را عضو یک کتابخانه کنند و حداقل هفته‌ای یک‌بار برنامه حضور در کتابخانه به همراه فرزندانشان را داشته باشند.

وی همچنین اظهار کرد: صدور کارت عضویت ویژه کودکان به آن‌ها هویت می‌دهد و وقتی خودش امکان این را دارد که در بین قفسه‌ها کتابش را انتخاب کند، علاوه برافزایش اعتماد به‌ نفس وی را عاشق کتاب و مطالعه می‌کند.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی کاشمر تأکید کرد: کودکی که با کتاب بزرگ می‌شود، در آینده انسان بزرگی به لحاظ اندیشه و مناعت طبع خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha