• یکشنبه / ۱۷ دی ۱۴۰۲ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402101712448
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

قلع و قمع ۱۱۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان مرند

قلع و قمع ۱۱۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان مرند

ایسنا/آذربایجان شرقی معاون رییس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند از قلع و قمع ۱۱۰ سازه غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان از ابتدای سال‌جاری تاکنون خبر داد.

اسماعیل الهیاری در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در راستای اجرای مفاد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات از ابتدای سال‌جاری تاکنون تعداد ۱۱۰ مورد از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان مرند بر مبنای احکام قطعی و دستور قضایی قلع و قمع شده است.

وی افزود: که از این تعداد ۷۷ مورد در راستای تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی و تعداد ۳۳ مورد در راستای تبصره دو ماده ۳ با دستور دادستان شهرستان مرند توسط اکیپ‌های پیشگیری و برخورد با مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز تخریب شده است.

وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی متولی تامین امنیت غذایی مردم است که در قانون حفظ کاربری اراضی بر آن تاکید و جهاد کشاورزی مجری آن است، اعلام کرد: در راستای اجرای قانون با هرگونه ساخت‌وسازهای غیرمجاز در خارج از حریم شهرها و طرح‌های هادی روستایی برخورد قاطع می‌شود.

معاون رئیس سازمان و مدیرجهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند در ادامه گفت: از ابتدای امسال تعداد ۱۱۵مورد اخطاریه توقف عمیات صادر و تعداد ۲۲۱ فقره تشکیل پرونده شده که در مراجع قضایی در حال رسیدگی است. 

وی با تاکید بر اینکه همشهریان مراقب باشند که در دام زمین خواران و سودجویان نیفتند، خاطرنشان کرد: شهروندان هرگونه تخلف و تغییرکاربری‌های غیرمجاز را در این زمینه می‌توانند از طریق تلفن گویای ۱۳۱ و تماس با مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ گزارش دهند که این موارد در اسرع وقت توسط یگان‌های حفاظت امور اراضی بررسی خواهد شد.

وی اذعان کرد: در سال گذشته ۵۶ مورد قلع و قمع صورت پذیرفته است که از این تعداد ۲۸ مورد در راستای تبصره دو ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی و تعداد ۲۸ مورد دیگر نیز در راستای تبصره دو ماده سه با صدور دستور دادستان شهرستان مرند توسط اکیپ‌های پیشگیری و برخورد با مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز تخریب شده است.

الهیاری تشریح کرد: تا به امروز خوشبختانه با همکاری و مساعدت خوب دادستان، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های اجرایی، سیاسی و امنیتی شهرستان در شناسایی ساخت‌وسازهای غیرمجاز اقدامات خوب و موثری در اجرای قلع و قمع بناهای غیرمجاز صورت پذیرفته و این جدیت در راستای پدیده زمین‌خواری و همچنین تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات و برخورد ادامه خواهد داشت.

وی بیان کرد: اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌های خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرک‌ها از سال ۱۳۷۴ و اصلاحیه بعدی آن در سال ۱۳۸۵ جزو شرح وظایف محوله وزارت جهاد کشاورزی و سازمان‌های جهادکشاورزی و مدیریت‌های امور اراضی استان‌ها نهاده شده است که بر اساس ماده یک این قانون هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرک‌ها جز در موارد ضروری ممنوع است.

وی اضافه کرد: تغییر کاربری‌های غیرمجاز اراضی کشاورزی و گسترش آن در سال‌های اخیر ناشی از تفکیک، قطعه‌بندی و خردشدن غیر قانونی اراضی کشاورزی توسط مالکین اصلی و فروش قطعات خرد به غیر کشاورزان و افراد سودجو و فرصت طلب برای ساخت‌ساز و احداث باغ ویلاهای غیرقانونی و.... در حریم و حاشیه شهرها و روستاها است.

معاون رئیس سازمان و مدیرجهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند با بیان اینکه تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی یکی از چالش‌های فعلی جامعه و تهدیدی برای اراضی کشاورزی به عنوان یکی از منابع پایه تولید مواد غذایی محسوب می‌شود، عنوان کرد: در این راستا پس از تشکیل سامانه ۱۳۱ ارتباطات مردمی در سال ۹۴ و همچنین متعاقب آن تشکیل فرماندهی یگان حفاظت اراضی کشاورزی در سال ۹۸، با وجود وسعت و پراکندگی و امکانات و تجهیزات لازم و نیروی انسانی کافی، اقدامات حفاظتی نسبت به سال‌های قبل از تشکیل یگان حفاظت، پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار شده و به صورت مستمر و مرتب توسط یگان‌های گشت حفاظت، اراضی کشاورزی اراضی کشاورزی به منظور شناسایی و برخورد با متخلفین و ساخت‌وسازهای غیرمجاز مورد پایش روزانه قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، وی در خاتمه یادآوری کرد: از مالکان اراضی کشاورزی و کشاورزان و مردم فهیم و عزیز شهرستان خواستاریم که از هرگونه قطعه‌بندی، خرد کردن، فروش و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی این نعمت خدادادی به عنوان منبع تامین امنیت غذایی جامعه امروز و فردا اکیدا خودداری کنند، چرا که تبعات حقوقی ناشی از عدم تمکین به قانون منجر به تخریب و حیف و میل اموال مردم و صرف هزینه‌های بیت‌المال را به دنبال دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۱۹ ۱۲:۴۷

مسئولین برق فشارقویوگاز وآب شرب به باغات دادند یعنی مسئولین بانی هستند قلع قم چه معنی میده چرا این همه ضرر به مملکت میزنند