به گزارش ایسنا، محمد مختاری پژوهشگر حوزه اجتماعی اگر تکنولوژی را به عنوان برساخت بشری در نظر گرفته شود، تبدیل به شی اجتماعی می شود اگر این شی طبیعی باشد و کارکرد عملی داشته باشد تبدیل به شی تکنیکی می شود.
وی افزود: برخی از تکنولوژی ها می تواند معضلات اجتماعی را حل کنند، به طور مثال در پل گلدن گیت سانفراسیسکو بیش از ۲ هزار نفر خودکشی کردند به همین منظور با نصب تورهایی مانع از معضل اجتماعی میشوند.
مختاری عنوان کرد: در دهه ۱۸۶۰ یک فرد دانشمند که در پروژه منهتن نقش داشت، بر این عقیده بود که با تکنولوژی می تواند هر کار را انجام دهد، هر چند این ایده درست نیست و در واقع مسائل اجتماعی را باید با راهحل های تکنولوژیک بررسی کنیم.
وی افزود:در دیدگاه طراح محور انسان که در دانشگاه تبیین می شود بر اساس نگاه تجربی بوده است، مطابق آن ما باید رفتار انسان را تغییر دهیم. به طور مثال برای تمیز ماندن شهر با طراحی الگویهای رفتاری مانع از پرتاب اشغال به کف خیابان هستند.
مختاری بیان کرد: حال این سوال مطرح میشود که آیا می توان با استفاده از طراحی تکنولوژی معضلات اجتماعی را حل کرد بله میتوان اما باید در نظر گرفت که نمی توان مسائل اجتماعی را تقلیل داد.
وی افزود: ما باید مسائل اجتماعی را تحلیل کنیم، برخی از تکنولوژیها معضلات اجتماعی را خلق می کنند، تکنولوژی در کنار قانون و هنجار اجتماعی میتواند رفتار دیگران را تنظیم کنند و این پیوستگی باید وجود داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات