به گزارش ایسنا، روح الله اسلامی، استاد دانشگاه امروز در همایش «تکنولوژی و فرهنگ تاملات فرهنگی انتقادی با رویکرد فلسفی - تاریخی» که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: انتقال تکنولوژی دوران جدید برای کشور ما ناگریز است و تکنولوژی به دنبال غلبه بر طبیعت بوده و این برتریها وارد مسئله انسانی نیز شده است، یکی از برخوردها تعامل فرهنگی با تکنولوژی است.
وی افزود: ما در برخورد با تکنولوژی خود را عقبمانده ارزیابی میکنیم، با این احساس ما به دنبال تغییر جایگاه خود بودیم، جهت این تغییر نوسازی بوده است، البته وضع مطلوب بسته به هر تعریف در دورههای تاریخی متفاوت بوده؛ عده ای پاریس، عدهای آلمان و عده ای روسیه را به عنوان مرکز برای دریافت فناوری عنوان می کردند؛ البته جهت این نگاهها در عصر حاضر به کشورهای شرقی رسیده و همواره به دنبال افزایش تکنولوژی است.
اسلامی تصریح کرد: ما در این مولفهها تنها به مسائل اقتصادی و رفاهی توجه کردیم؛ اما در خصوص مسائل اجتماعی و فرهنگی این تغییرات توجهی نکردیم، برای همین اساس دیدگاه بومیسازی تکنولوژی مطرح شد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: در گذشته نگاه به توسعه بیرونی بود؛ اما در این دیدگاه به دنبال داخلی سازی فناوری بوده است، ما برای این کار باید به سمت بررسی تاریخ اجتماعی و اقتصادی معاصر باشیم.
وی افزود:خرد ایرانی نه به دنبال غلبه بر محیط است و نه به دنبال تقلید از آن؛ بلکه به دنبال ساماندهی آن است مانند باغ ایرانی که پیوند طبیعت و محیط شهری داشته؛ این یک مسیر تاریخ مند است و با بررسی یک شیوه جدید از دل آنها نتایج دقیق استخراج خواهد شد.
اسلامی بیان کرد: ما باید از درون متناسب با خرد ایرانی به دنبال حل مشکلات در داخل کشور باشیم، تقلید از نمونههای خارجی موفق نبوده است.
انتهای پیام
نظرات