• پنجشنبه / ۱۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۹:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402101410192
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر اندیشکده حکمرانی و سیاستگذاری دانشگاه اصفهان؛

اندیشکده دانشگاه اصفهان؛ حلقه‌ میانی در تصمیم‌گیری‌های کشور

اندیشکده دانشگاه اصفهان؛ حلقه‌ میانی در تصمیم‌گیری‌های کشور

ایسنا/اصفهان مدیر اندیشکده حکمرانی و سیاستگذاری دانشگاه اصفهان معتقد است که اندیشکده حلقه‌ای میانی است. حلقه میانی بدان معنی است که در کنار نظام حکمرانی مانند مجلس، دولت و شورای عالی انرژی یا اقتصاد، دانشگاه و پژوهشگاه و مجموعه‌ای از مراکز علمی نیز در تصمیم‌گیری کشور می‌توانند نقش مهمی داشته باشند.

به همت «دانشگاه اصفهان» و «اندیشکده حکمرانی و سیاستگذاری دانشگاه اصفهان» اختتامیه نخستین «بوت‌کمپ» جذب نخبگان امروز ۱۴ دی ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه اصفهان برگزار شد. این برنامه با شرکت ۴ گروه از دانشجویان نخبه و سیاست‌پژوه کشور تحقق یافت. مهدی طغیانی، مدیر اندیشکده دانشگاه اصفهان و منتور گروه‌ها، سخنران اصلی «بوت‌کمپ» امروز بود. گروه‌های حاضر در مراسم اختتامیه کنفرانس و سخنرانی خود را در سالن جلسات حکمرانی واقع در دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان ارائه کردند و گروه و پژوهشگر برگزیده نیز معرفی شد.

طغیانی در ابتدای سخنان خود گفت: افراد علاقه‌مند به اندیشه‌ورزی که زمینه حضورشان در این کارگاه توانمندسازی فراهم آمده، مرهون گروه‌هایی است که برای برپایی بوت‌کمپ تلاش کرده‌اند. حل مسئله در هر جامعه‌ای اهمیت وافری دارد. مسائلی که در این کارگاه‌ها مطرح می‌شوند، به‌مرور ابعاد مختلفی در حوزه‌های حقوقی، فنی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و... پیدا خواهند کرد. یکی از مشکلات ما در حل مسائل گوناگون کشور به همین ابعاد برمی‌گردد؛ ابعادی که روزبه‌روز پیچیده‌تر شده‌اند.  

اندیشکده دانشگاه اصفهان؛ حلقه‌ میانی در تصمیم‌گیری‌های کشور

مدیر اندیشکده همچنین بیان کرد: باید این پرسش را مطرح کرد که اندیشکده کجاست و چه جایگاهی دارد و قرار است ما و دوستان در آن چه‌کار کنیم؟ قصد داریم چه کمکی به ایران‌زمین کنیم؟ اندیشکده به نظر من حلقه‌ای میانی است. حلقه میانی بدان معنی است که شما نظام حکمرانی را در تصمیم‌گیری کشور دارید. برای نمونه، مجلس، دولت، شورای عالی انرژی، شورای اقتصاد، شورای برنامه‌ریزی استان را دارید که تصمیم‌ می‌گیرند.  

وی ادامه داد:حلقه‌ای دیگر نیز وجود دارد که شامل دانشگاه و پژوهشگاه و مجموعه‌ای از مراکز علمی است. در کل ایران هم شهر و روستا و واحدهای تولیدی، حوزه‌های انرژی و آب و برق داریم. این دو حلقه نمی‌توانند خود را به هم برسانند و مسائل و معضلات را حل کنند. جلسات مختلف هرروز یکی بعد از دیگری در کشور برگزار می‌شود، اما تنها برخی از آن‌ها مفید و ثمربخش است و بسیاری از این جلسات فقط برای رفع‌ تکلیف‌ برگزار می‌شوند.

این مدرس اقتصاد و هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان افزود: ما اینجا در اندیشکده با وجود کمبودهای مختلف سعی می‌کنیم که حلقه‌ای میانی باشیم. به اندازه وسعمان کوشش می‌کنیم، در حالی که تعدادمان چندان زیاد نیست. البته وصل‌شدن این گروه‌ها به جامعه بسیار مهم است. از طرفی، بضاعت محدود سبب نمی‌شود که از این مسیر کنار بکشیم و به عقب برویم. شاید نتوانیم چالش‌های مهم و اساسی کشور را عالی و صددرصدی حل کنیم، اما مثلاً  ۵ درصد یا ۱۰‌درصد که می‌توانیم اثرگذار باشیم.  

او یادآور شد: به‌طورکلی، مسئله سیاست‌پژوهی در سراسر کشور مقوله‌ای نوپا و جوان و جدید به شمار می‌آید. حتی آن گروه‌های سیاست‌پژوهی که عمر بیشتری دارند، باید در اصل بگوییم در حال آموختن و یادگیری هستند. اما در دنیا سالیان بسیار است که این حوزه مورد عنایت بوده. به‌هرحال، آغازبه‌ کار  اندیشکده بسیار مهم است. اندیشکده همان حلقه میانی است که باید به آن توجه کرد و باید اعضایش به فعالیت‌های خود حتی اگر کوچک باشد، ادامه دهند. قابل‌ گفتن است که ما در اندیشکده به دنبال پول‌ درآوردن و مقاله‌ نوشتن نیستیم.  

طغیانی تأکید کرد: بعد از این اختتامیه گروه‌های تخصصی‌تر شکل خواهد گرفت. و آموزش‌ها نیز حرفه‌ای‌تر و در دسته‌های مختلف اجرایی خواهند شد. به‌علاوه به کسانی که طرح‌های برتری ارائه می‌دهند، متناسب با کارشان پروژه‌هایی داده خواهد شد که به نحوی درآمدزایی است. اگر در گروهی کسی فعالیتش کم است، نباید به اندازه پرتلاش‌ترین فرد گروه به او پاداش داده شود.

این مدرس دانشگاه هم چنین گفت: ضرورت دارد که هرکس به میزان زحماتش پول دریافت کند. و از طرفی هرکس در گروهی فعالیتش کم است، علاقه خود را بیابد و برای آن وقت بگذارد و فعال باشد. ما در اندیشکده اگر تأثیر مستقیم و مثبتی نداشته باشیم، دست‌کم در حال تمرین سیاست‌پژوهی می‌کنیم. سیاست‌پژوهی نیز فرایند آسانی نیست. باید رنج و زحمت بسیار کشید و مداوم و مستمر آن را پیگیری کرد.  

گروه‌های ارائه‌کننده و طرح‌های آن‌ها در این برنامه به شرح زیر است:

گروه‌های راه‌یافته به اختتامیه ۷ مورد بودند که اسامی و عنوان پژوهش و تحقیق شان ذکر می‌شود. گروه اول با ایده «آلایندگی زیاد واحدهای تولیدی لاستیک و پلاستیک و هزینه بالای انتقال آن‌ها به شهرک‌های صنعتی» چهار عضو دارد: مهدیه کلهری، سهیل یوسف‌پور، فائزه بیات و صدف زمانی.

گروه دوم با پژوهشی تحت‌عنوان «مشکلات شرکت‌های تعاونی مسکن در نوسانات اقتصادی و متضرر شدن مردم و ایجاد پرونده‌های قضایی» حضور یافت که اعضایش عبارت‌اند از: یاسین وزیری‌نیا، محبوبه هاشمی، مرضیه هادیان و مبینا حیدری.

سومین گروه حاضر نیز بر موضوع «کاهش قابل‌توجه حجم گردشگری در استان اصفهان» تحقیق کرده بود که اعضای آن این افرادند: امیرحسین بادکوبی، راضیه قنبری، دل‌آرام قلع‌ریز، احمد فیاضی و یگانه رضایی.

گروه چهارم نیز با ایده و تحقیقی موسوم به «کاهش فروش و سودآوری صنایع دستی اصفهان» حضور یافت که اعضایش از این قرارند: عماد عسکری، فاطمه شفیع‌زاده، علی رحیمیان و سجاد کمالی.

پنجمین گروه بر موضوعی که عنوانش «عدم سرمایه‌گذاری برای آغاز فعالیت‌های نوآورانه» بود، پژوهش و تحقیق کرده و با این افراد حاضر شد: محدثه اصغرزاده، محمد شکرچیان، ستایش چنگانیان، عطیه مصطفوی، مهدی کمالی و زهرا باقری.

آخرین گروهی که پس از مدت‌ها تحقیق و واکاوی به اختتامیه راه یافته بود، پژوهشش «پایین‌بودن میزان سرمایه اجتماعی استان اصفهان در میان استان‌های کشور» نام داشت و اعضایش عبارت‌اند از: محمد امین‌نیلی، مجتبی یعقوبی، نگین انصاری و طوبی آخوندی.  

گفتنی است که سرانجام بر اساس نظر داوران و تصمیم‌گیرندگان این بوت‌کمپ، پژوهش «کاهش قابل‌توجه حجم گردشگری در استان اصفهان» برگزیده شد. و یاسین وزیری‌نیا نیز در بخش انفرادی به مقام برترین پژوهشگر دست یافت.  

اندیشکده دانشگاه اصفهان؛ حلقه‌ میانی در تصمیم‌گیری‌های کشور

اندیشکده دانشگاه اصفهان؛ حلقه‌ میانی در تصمیم‌گیری‌های کشور

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha