دکتر محمدرضا خانلری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به شخصیت و مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: شخصیتهای ماندگاری مانند شهید سلیمانی و نمونههای دیگری در عصر ما از جمله شهید مصطفی چمران به مقام ویژه مؤمن باالله رسیده بودند. ایمان درجاتی دارد و وقتی کسی مشمول الطاف خاص الهی شود به این جایگاههای ویژه دست مییابد.
استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ادامه داد: کار برای خدا و قدم برای پیشرفت اسلام در انسان توفیق ایجاد میکند. مجاهدتهای شهید سلیمانی در شکلگیری انقلاب و در دوران دفاع مقدس است که او را به رشد میرساند شهید سلیمانی به معنای واقعی کلمه ولایتمدار بود و التزام عملی به ولایت فقیه در او در اوج دیده میشد چرا که او جز خواست رهبری در زندگی اجتماعی و عرصه دفاعی قدمی بر نمیداشت و شجاعت ایشان مثال زدنی بود که در عرصههای اجتماعی و نظامی کاملاً دیده میشد.
وی بیان کرد: شهید سلیمانی یک شخصیت جامع و محبوب برای همه گرایشهای سیاسی بود چرا که با بصیرتی که داشت نیروهای متدین با طرز فکرهای متفاوت را درک و نیروهای منتسب به جایگاه فکری خود را جذب میکرد، شهید سلیمانی در اصولگرایی یک اصلاحطلب واقعی بود و این مسئله چیزی است که در معادلات سیاسی امروز بسیار ابهامآمیز شده است و با همه اینها باید به این موضوع هم توجه کرد که او در زوایای ارتباط با خداوند هم موفق بود.
خانلری گفت: شاید مقایسه درستی باشد اگر سردار سلیمانی را با شهید مدرس مقایسه کنیم شهید مدرس میگوید دین ما عین سیاست ماست و این دقیقاً کاری بود که سردار سلیمانی به عنوان یک چهره کاریزماتیک به آن التزام داشت و دین و سیاست را از یکدیگر جدا نمیکرد. اگر به فلسفه خلقت انسان برای بندگی نگاه کنیم باید بگوییم که شهید سلیمانی بندگی را عملاً آنچه باید باشد؛ پیاده کرد.
وی با اشاره به تأثیر پذیرفتن مدیران در حکومت اسلامی به مکتب حاج قاسم مطرح کرد: اگر مدیران در دستگاههای مختلف کشور بدانند که این امور سپرده شده به آنها یک امانت است که از سوی مردم و نظام اسلامی به دست آنها سپرده شده و امانتداری را از حاج قاسم آموخته باشد یک مدیر تراز ایران اسلامی است چرا که این سردار شهید انجام امور را تکلیف الهی در راستای خدمت به مردم میدانست.
استاد دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در خصوص اثر سردار سلیمانی در جبهه مقاومت و اثر پذیری ملتهای مستضعف از مکتب او توضیح داد: در مکتب حاج قاسم و به طور کلی مکتب متدینین اینطور نیست که یک ملت مسلمان داشته باشیم بلکه ما امت اسلامی هستیم و همانطور که در نگاه امام راحل وجود دارد مرزی برای حق طلبی و مبارزه با استکبار وجود ندارد. دفاع از حق در محدوده ایران اسلامی محصور نیست و اساساً عقل حکم میکند که گستره حقطلبی تا هر کجا که مردم تحت ظلم هستند گسترش یابد.
خانلری در پایان تأکید کرد: شکلگیری سپاه قدس نیز با همین فلسفه بوده است لذا سردار سلیمانی هم تا هر قدر که در توان داشت در جهت این معانی و گستره ظلمستیزی تلاش کرد و اگر امروز آزادگان جهان از مظلومین فلسطین دفاع میکنند در درجهای از همراهی با جبهه مقاومت قرار دارد و سردار سلیمانی در این زمینه در اوج بود.
انتهای پیام
نظرات