به گزارش ایسنا، احمد مجدلانی، وزیر توسعه اجتماعی فلسطین در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک روسیه اظهار کرد: تبلیغ ایده کوچ داوطلبانه فلسطینیها از غزه از سوی اسرائیل و کابینه نتانیاهو، نتیجه طبیعی کوچ اجباری است که اسرائیل با قدرت آتش تحمیل کرد.
مجدلانی گفت: اسرائیل یک میلیون و ۹۰۰ هزار فلسطینی را به مهاجرت از شمال نوار غزه به جنوب آن و به طور مشخص شهر رفح مجبور کرد.
وزیر توسعه اجتماعی فلسطین تاکید کرد: با تبدیل غزه به جایی غیر قابل سکونت و فراهم نبودن تمامی شرایط و قابلیتهایی که ادامه زندگی را حتی پس از آتشبس و توقف حملات ممکن میکند، نوعی ناامیدی به وجود آمدهاست.
او افزود: موضوع کوچ داوطلبانه نتیجه عادی شرایط به وجود آمدهاست و اساسا این جنایتی است که انجام شده و بر این اساس شهروندان فلسطینی را امروز در شرایطی قرار داده فرصتهای بسیار محدودی برای زندگی دارند و در صورت تشدید تنش، این شرایط در کنار کاهش کمکهای غذایی و پزشکی و کمبود آنها برای رفع نیازهای اصلی مردم، احتمالا باعث میشود که صدها هزار شهروند فلسطینی برای رهایی از ترس و ناامنی از مرزها با مصر عبور کنند.
مجدلانی درباره اظهارات اخیر ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و چند تن از وزرای کابینه این رژیم درباره حمایت از کوچ داوطلبانه فلسطینیها گفت: این مساله نیازی به حمایت ندارد و واقعیتی است که ایجاد و تحمیل شده، این وضعیت به رسیدگی فوری جهت ایجاد شرایط و محیطی مناسب برای تقویت و حفظ مقاومت شهروندان فلسطینی در سرزمینشان نیاز دارد.
این وزیر فلسطینی درباره اظهاراتی که به تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس نسبت داده شده و ماموریت او از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای یافتن کشورهایی جهت پذیرش پناهجویان فلسطینی گفت: این اظهارات از سوی دفتر بلر به شکل رسمی تکذیب شد، اما فلسطین هر طرفی را که در این عملیات با رژیم اشغالگر همکاری کند، شریک آن در عملیات پاکسازی نژادی در حق فلسطینیها میداند.
بن گویر و بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی حمایت خود را از طرح کوچ داوطلبانه فلسطینیها از نوار غزه اعلام کردند.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) به نقل از وزرات خارجه فلسطین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که خبرهای منتشر شده در رسانهها درباره ماموریت بلر برای ریاست تیمی جهت کار روی تخلیه داوطلبانه فلسطینیها از نوار غزه را با دقت بالایی دنبال میکند.
این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود نسبت به ماموریتی که بلر بر عهده گرفته و مستلزم انجام دیدارها و رایزنیهایی با مقامات کشورهای مختلف جهت بررسی موضعگیری آنها در پذیرش پناهجویان فلسطینی است، ابراز نگرانی کرد.
همچنین وزارت خارجه فلسطین تاکید کرد که با همکاری کشورهای عربی و اسلامی و کشورهای دوست به پیگیری این موضوع جدی ادامه داده و در تمام سطوح مردمی، حزبی و رسمی و در سطوح دادگاههای ملی کشورها با آن مقابله میکند.
انتهای پیام
نظرات