نگهبانی کە قرآن، احادیث و ائمه اطهار تاکید و انتظار فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و مشارکت در عرصه های سیاسی از وی دارد. اسلام نه تنها مانع مشارکت زنان در فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نمی شود، بلکه برای این کار ارزش قائل است و از نگاه قرآن عضوی موثر در اجتماع است و باید مانند مردان در مسائل مهم اجتماعی نقش آفرینی کند.
ماموستا پیری امام جماعت یکی از محله های سنندج به خبرنگار ایسنا می گوید: اسلام جامع ترین و کامل ترین نگرش نسبت به استحکام بنیان خانواده و اشتغال و شخصیت زن دارد و همواره زنان را به مشارکت در عرصه های مختلف زندگی تشویق کرده است.
به عقیده وی، در اسلام، جهاد اوج حضور و قابلیت یابی شخصیت یک فرد مسلمان است.
بنا به سخن بزرگان و آنچه اکنون شاهد آن هستیم، جهاد تنها ویژه مردان نیست، بلکه زنان بزرگترین مجاهدان عرصه زندگی هستند و سخت ترین و کامل ترین نقش جهاد با وجود وظیفه مادری و مدیریت زندگی، تربیت فرزندان را بر عهده گرفته و در همه عرصههای مختلف زندگی پا به پای مردان و بیشتر اوقات تواناتر از مردان این نقش را ایفا می کنند. پرورش این نقش و حس مدیریتی زنان در خردسالی و از درون خانواده شکل می گیرد.
زنان؛ قشر عظیم و فعال جامعه
عزیزیان، کارشناس علوم تربیتی و مشاور خانواده، در مورد نقش مادر و زن امروز به ایسنا می گوید: «قشر عظیم و فعال جامعه را زنان تشکیل می دهند. زنانی که ناخودآگاه تجربه زیست خود و آنچه در ذهن و روان دارند به زندگی، خانواده و جامعه تزیق می کنند. مادر آگاه و با سواد بدون آنکه خود بخواهد فرزندانی با درک و باسواد تربیت می کند، چون فرزند اندرز از عمل مادر می گیرد نه آنچه به او دیکته می شود. مادران امروز در زندگی اجتماعی فعال و مدیری کاملند و این امر در جامعه کنونی قابل لمس است.
وی با اشاره به نقش زن در خانواده و جامعه، افزود: با توجه به مسئولیت خانوادگی زن، نباید مسئولیت اجتماعی از دوش او برداشته شود، اما مسئولیتهای خانوادگی مقدم هستند. بنابراین زنان با حفظ سمت مسئولیت خانوادگی خود میتوانند مسئولیتهای اجتماعی مؤثری در جامعه داشته باشد.
تحکیم خانواده؛ اصلی ترین نقش زن در جامعه
میرکی مددکار اجتماعی در سنندج نیز بر این باور است که امروزه چالشهای بسیاری در مورد خانواده مطرح میشود و زنان به عنوان عضوی مؤثر در خانواده نباید اجازه دهند جایگاه و اهمیت خانواده از دست برود.
وی معتقد است که زنان باید کمک کنند بنیان خانواده را اساسی ترین ستون زندگی اجتماعی و کارکردهای خانواده پررنگتر شود و خانواده به راحتی در معرض تزلزل و آسیبهای اجتماعی قرار نگیرد، بنابراین تحکیم خانواده و تلاش برای استحکام آن اصلیترین نقش مادر و زن در یک خانواده است.
میرکی می گوید: جامعه نمیتواند از نیروی کار زنان در عرصههای مختلف بینیاز باشد، مهیا کردن زمینه تحصیل و کار برای زنان، باعث شکوفایی و حضور پر رنگ نیروی کاری با نظر و مدیریت به روز می شود.
به گفته این مددکار اجتماعی، حضور زن در جامعه نباید بدون چهارچوب و به هر قیمتی باشد، حضور اجتماعی و اقتصادی زنان به قیمت از هم پاشیده شدن بنیان خانواده، قطعاً نه تنها نشان پیشرفت و تمدن نیست، بلکه موجب به وجود آمدن جمعیتی آسیب پذیر و انحطاط در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه خانواده ایرانی در معرض تحولاتی مهم است، می گوید: باید زمینه را طوری برای حضور نسل امروز در اجتماع مهیا کرد که سبب افزایش روحیه سازشپذیری و تقویت کارآمدی خانواده، حمایت و مراقبت، کنترل و نظارت، ایجاد آرامش روانی و رفع نیازهای عاطفی، جامعهپذیری و پرورش معنوی خانواده شود.
به گفته میرکی، در جامعه باید اقدامات بنیادی برای فراهم کردن بسترهای لازم برای فعالیت زنان انجام شود.
انتهای پیام
نظرات