مهران زینلیان، شامگاه(سهشنبه، ۱۲ دی) در نشست خدمات سفر استان اصفهان در کاشان، اظهار کرد: جلسات منطقهای در شهرستانهای استان اصفهان برگزار شده و ضمن تقویت نقاط قوت هر منطقه، نقاط ضعف نیز شناسایی و برطرف میشود.
وی افزود: جذب گردشگر در شهرستانهای استان اصفهان ۱۰ درصد افزایش یافته است و تلاش میکنیم با پشتیبانی از برنامههای توسعه صنعت گردشگری، شاهد رشد این صنعت بیش از پیش باشیم.
به گزارش ایسنا، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان، تأکید کرد: حفظ آثار، بناها و هویت تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار است و از این رو هرگونه طرح توسعه که با حفظ میراث فرهنگی منافات داشته باشد، حمایت نخواهد شد.
همچنین مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، گفت: با توجه به هماهنگی صورت گرفته جلسات از این پس به جای اینکه جلسات به صورت متمرکز در مرکز استان برگزار شود بهصورت محوربندی برگزار میشود.
حمیدرضا محققیان افزود: جلسات خدمات سفر، در نوروز امسال با توجه به تقارن ایام نوروز با ماه مبارک رمضان برگزار شود که یکی از رویکرد برنامهها در حوزه مذهبی است و کمیته اقامه نماز نیز به کمیتههای این ستاد اضافه میشود.
وی اظهار کرد: ایستگاههای امنیت و سلامت در تعطیلات عید نوروز امسال پیشبینی شده است که در شهرستانهای استان نیز با راهاندازی بازارچههای صنایع دستی همراه خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: محلهای ویژه صرف غذای مسافران در تعطیلات عید نوروز پیشبینی شود که محصور و پوشش باشد و با توجه به فرسوده بودن برخی تابلوهای راهنمای گردشگری، لازم است که این تابلوها مناسبسازی و تعویض شود.
فرماندار کاشان نیز گفت:کاشان شهری با جاذبههای گردشگری و اقلیمهای متفاوت است و آثاری از دورههای مختلف قبل و بعد از اسلام در این منطقه به یادگار مانده و سالها میزبان گردشگران و علاقهمندان به فرهنگ و تمدن بوده است.
محمد شریف زارعی اظهار کرد: امسال مفتخر هستیم که کاشان به عنوان شهر جهانی نساجی سنتی معرفی شده است که کارگاههای نساجی سنتی، زری بافی و گلیمبافی از قبل از اسلام در کاشان فعال بوده و هنوز هم در این شهر این کارگاهها فعال هستند.
وی تصریح کرد: هشت واحد هتل،۴۶ واحد اقامتگاه سنتی،۱۸ اقامتگاه بوم گردی شامل سه واحد هتل آپارتمان، چهار میهمانپذیر، سه مجتمع نمونه گردشگری و ۲۳ دفتر خدمات سفر و جهانگردی در شهرستان کاشان فعالیت میکند.
وی گفت: علاوه بر تپههای باستانی سیلک، باغ جهانی فین، دو هزار اثر تاریخی شامل هزار خانه تاریخی، یکصد آب انبار، یکصد مسجد تاریخی، هفتاد بقعه و زیارتگاه تاریخی، ۳۰ حمام تاریخی و ۱۰ هکتار مجموعه بازار تاریخی میزبان گردشگران داخلی و خارجی است.
فرماندار کاشان افزود: کاشان ۳۴۳ بنای تاریخی ثبت شده ملی،۴۰ اثر ثبت میراث معنوی ناملموس و پنج اثر ثبت شده جهانی دارد که باغ فین، مهارت سنتی بافت قالی کاشان، آیین قالیشویان مشهد اردهال و کاروانسرای گبرآباد از جمله آثار کاشان در فهرست میراث جهانی است.
شریف زارعی اظهار کرد: کاشان ۵۴۰ هکتار محدوده تاریخی دارد و در شهرهای سنتی کشور از شهرهای منحصر بفرد است و ظرفیت ایجاد اقتصاد پویا در سطح منطقه را دارد بهطوری که در سال ۱۴۰۱ یک میلیون گردشگر از باغ فین دیدن کردند.
وی تأکید کرد: اعتباری بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال از دو سال گذشته تا کنون در حوزه گردشگری کاشان سرمایهگذاری شده، اما ایجاد پارکینگ یک از ضرورتیترین نیازهای شهر است.
شریف زارعی اظهار کرد: اختصاص اعتبار ویژه برای تکمیل پل راوند ضروری است، زیرا یکی از مهمترین گرههای ترافیکی ما در ایام گردشگری نقاط حادثهخیز است که طراحیهای پل انجام شده و اعتباری برای آن تخصیص یافته، اما اعتبار برای تعریض این محور از محدوده یادمان شهدای گمنام به سمت آزادراه ضروری است.
فرماندار کاشان تصریح کرد: آبشار نیاسر به مانند یک بمب ساعتی است و اجرای طرح استحکام بخشی صخرههای بدنه آبشار نیاسر ضرورت دارد و اعتبار آن باید تأمین شود ضمن اینکه تأمین پارکینگ جنب باغ تالار نیاسر و تأمین روشنایی ورودی نیاسر هم ضروری است.
وی افزود: اصلاح جاده قمصر با توجه به آمادگی یک فرد نیکوکار، نیازمند قیر است که باید تأمین شود. همچنین برای اجرای تقاطع غیرهمسطح پل قمصر با مجموعه سازمان انرژی اتمی اقداماتی انجام شده است. اجرای تقاطع غیر همسطح ورودی محور جوشقان به میمه نیز یکی از ضرورتهای توسعه گردشگری در کاشان است.
شریف زارعی تأکید کرد: آزادراه امیرکبیر نیازمند ترمیم است زیرا وقوع تصادفهای جادهای منجر به فوت در این محور افزایش یافته است و تأمین نیوجرسی، روشنایی و آسفالت آن ضرورت دارد.
به گزارش ایسنا، جلسه مشترک ستاد هماهنگی خدمات سفر استان اصفهان با حضور مدیران شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، نطنز و شاهینشهر و میمه در کاشان برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات