به گزارش ایسنا، مطابق اعلام مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد ١٥ ساله و بیشتر بیانگر آن است که ۷.۶ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری نشان میدهد که این شاخص نسبت به پاییز سال گذشته ٠.٦ درصد کاهش یافته است.
بر اساس این گزارش در پاییز ١٤٠٢ به میزان ۴۱.۵ درصد جمعیت ١٥ ساله و بیشتر از نظر اقتصادی فعال بودهاند یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار داشتند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نیز از افزایش ۰.۵ درصدی این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل حکایت دارد.
بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نیز حاکی از آن است که در پاییز ١٤٠٢ بخش خدمات با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده و بخشهای صنعت با ٣٤.٢ درصد و کشاورزی با ١٣.٦ درصد در رده بعد قرار دارند.
گزارشی که مرکز آمار ایران مهرماه امسال از وضعیت در تابستان ۱۴۰۲ منتشر کرد نیز نشان داد که نرخ بیکاری در مقایسه با تابستان سال ۱۴۰۱ روند کاهشی داشته و به عدد ۷.۹ درصد رسیده است که کمترین مقدار در طول سه دهه اخیر بوده است.
طبق این گزارش همزمان با تداوم کاهش نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی در کشور ۰.۶ درصد افزایش یافته که بیانگر پویایی و رونق بازار کار است.
مرکز آمار ایران در گزارش فصل تابستان آمارهای امیدوارکننده دیگری را هم منتشر کرده است؛ به نحوی که اشتغال خالص ایجادی کشور در سال جاری را ۹۰۷ هزار نفر اعلام کرده است. در گزارش مرکز آمار، نرخ بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی ۱.۲ درصد، زنان ۱.۸ درصد، اشتغال ناقص یک درصد و بیکاری روستایی نیز به ۵ درصد رسیده است.
پیشتر سید صولت مرتضوی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود که از تابستان سال گذشته تا تابستان امسال یک میلیون و ۳۵۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شده که ۹۰۷ هزار فرصت شغلی آن خالص است.
به گفته وی، اگر آمار بازنشستگان و افراد دارای بیمه بیکاری را از یک میلیون و ۳۵۰ هزار شغل کم کنیم، آمار خالص اشتغال ایجادی که ۹۰۷ هزار فرصت شغلی است، به دست میآید.
طاها رمضانی - مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار در این باره معتقد است افزایش نرخ مشارکت اقتصادی در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ همزمان با کاهش نرخ بیکاری به میزان ۰.۷ تا ۰.۹ درصد نشاندهنده این است که وضعیت بازار کار برای ورود نیروهای کار بهبود نسبی پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس گزارشها نرخ بیکاری در ۲۱ استان کشور روند کاهشی داشته است که در ۲۵ استان تک رقمی و در ۱۹ استان کمتر از ۷ درصد بوده است. کاهشی شدن نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی نشانگر اهتمام دولت سیزدهم و مجموعه اقدامات صورت گرفته توسط دستگاههای اجرایی برای تحقق هدفگذاری ایجاد بیش از یک میلیون شغل در سال بوده است.
انتهای پیام
نظرات