الهه کلانتری امروز ۱۱ دی ماه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیت خانههای محیط زیست در گیلان، اظهار کرد: ۲۱ خانه محیط زیست در همه شهرستانها فعالیت میکنند.
وی با بیان اینکه شهرستانهای رودسر، رودبار و ماسال هر کدام دو خانه محیط زیست دارند، افزود: در رشت سه خانه محیطزیست مشغول به فعالیت است.
رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیطزیست گیلان با اشاره به فعالیت محیطزیست در مدارس، گفت: ۶ خانه در مدارس و زیر نظر آموزش و پرورش استان هستند و بقیه نیز زیر نظر سایر ارگانها فعالیت دارند.
کلانتری هدف از تأسیس خانههای محیطزیست را ارتقاء فرهنگ حفاظت از محیط زیست،گردهم آوردن و همافزایی ظرفیتهای فرهنگی دستگاههای دولتی و نهادهای حاکمیتی تشکلهای مردم نهاد و دیگر فعالان و علاقمندان محیط زیست برشمرد.
وی تصریح کرد: آموزش همگانی اثربخش و میدانی گروهها و مخاطبان اثرگذار اجتماعی اعم از دولتی و غیردولتی و آحاد جامعه، نهادینهسازی رفتار شهروندی و جلب مشارکت آنها و ایجاد و توسعه مهارتها برای حفظ محیطزیست و مردمیسازی امور محیطزیستی و تقویت رویکرد اجتماعی محیطزیستی از دیگر اهداف تأسیس خانههای محیطزیست است.
رئیس اداره آموزش و مشارکت های مردمی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: ترویج روشها و فناوریهای نوین و بومیسازی شده مدیریت اجتماعی محیطزیست از دیگر اهداف این مهم است.
کلانتری درباره فعالیتهای بانوان در زمینه حفاظت از محیطزیست، خاطرنشان کرد: تعدادی از سازمانهای مردم نهاد با محوریت زنان و جوانان در استان مشغول به فعالیت هستند که البته برطبق شرح وظایف و اهداف همگی این سازمانها آموزش و فرهنگسازی در حوزه زنان، کودکان و خانواده از جمله اولویتهای مهم است.
وی افزود: از آنجا که سمنها نهادهایی غیردولتی محسوب میشوند و از بستر جامعه مردمی و محلی شکل یافتهاند بر مسائل و چالشهای گوناگون خصوصا دغدغههای زیستمحیطی منطقه و یا محله خود اشراف کامل دارند و از طریق ارائه آموزشهای گوناگون تلاش میکنند تا با فرهنگسازی در میان مردم بومی اثری ماندگار از خود برجای بگذارند.
انتهای پیام
نظرات