• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۹:۱۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402101107593
  • خبرنگار : 99999

پژوهشگر و فعال حقوق بشر: رژیم اسرائیل به دنبال حذف فلسطینی‌ها و اشغال کامل سرزمین‌شان است

پژوهشگر و فعال حقوق بشر: رژیم اسرائیل به دنبال حذف فلسطینی‌ها و اشغال کامل سرزمین‌شان است

پژوهشگر، فعال حقوق بشر و عضو نهاد "آفریقا برای فلسطین"، در تحلیل خود با محوریت اقدام اخیر دولت آفریقای جنوبی در ثبت شکایت علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل نسل‌کشی این رژیم در نوار غزه، گفت: آفریقای جنوبی، خود سال‌ها شاهد حضور سازوکار حکمرانی آپارتایدی و نژادپرست و ستمگری بوده که چالش‌ها و مشکلات زیادی را برای مردم این کشور ایجاد می‌کرد. با این حال، مبارزات آزادی‌خواهانه مردم آفریقای جنوبی در نهایت منجر به ایجاد یک سازوکار دموکراتیک در این کشور شد.

به گزارش ایسنا،"فرید اسحاق" در گفتگو با پرس تی وی ادامه داد: شبیه به این معادله را اکنون در مورد رژیم اشغالگر قدس شاهدیم. رژیم سیاسی آپارتایدی که سال‌هاست علیه مردم فلسطین و حقوق ساده و ابتدایی آنها فعالیت دارد و از هیچ جنایتی نیز دریغ نمی‌کند. از این رو، مردم آفریقای جنوبی به خوبی مردم فلسطین را می‌فهمند و البته که از زمان ایجاد سازوکارهای جدید حکمرانی در آفریقای جنوبی، شاهد آن بوده‌ایم که این کشور حمایتی مداوم را از مردم فلسطین نشان داده است.

اسحاق با ذکر این نکته که آفریقای جنوبی عملا به یک رهبر در اقدام و پیگرد قضایی علیه صهیونیست‌ها در بحبوحه جنگ غزه تبدیل شده، افزود: البته که این قبیل اقدامات دولت آفریقای جنوبی برای آن، در عرصه بین‌المللی از سوی صهیونیست‌ها و حامیان بین‌المللی آن‌ها عاری از هزینه نیستند با این حال، آفریقای جنوبی در حمایت از مردم فلسطین و نبردشان علیه آپارتاید و ستم، کاملا مصمم است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که دیوان بین‌المللی دادگستری، یک نهاد وابسته به سازمان ملل متحد است که تصمیمات آن از قدرت اجرایی و قضایی-کیفری چندانی برخوردار نیستند و البته که دامنه صلاحیت آن نیز چندان گسترده نیست. بیشترین تاثیرگذاری دیوان بین‌المللی دادگستری و تصمیمات آن از منظر بسیج فشارِ افکار عمومی علیه کنشگری نظیر رژیم اسرائیل است.

فرید اسحاق افزود: در این راستا، شورای امنیت سازمان ملل متحد است که می‌تواند اقدامات اجرایی مختلفی را علیه رژیم اشغالگر اسرائیل وضع کند با این حال، در این نهاد نیز ایالات متحده آمریکا همواره در سمت غلط تاریخ قرار گرفته و مدام از اشغالگران صهیونیست حمایت می‌کند. از این رو، همانطور که گفتم، احکام دیوان بین‌المللی دادگستری تا حد زیادی می‌توانند سطح فشارهای بین‌المللی را مخصوصا از سوی افکار عمومی جهانی علیه صهیونیست‌ها افزایش دهد و هزینه جنایات آن‌ها در نوار غزه را بالا ببرند.

فرید اسحاق در ادامه تصریح کرد: رژیم صهیونیستی حتی از رژیم آپارتایدی سابق آفریقای جنوبی نیز بدتر است، زیرا رژیم سابق آپارتایدی حاکم بر آفریقای جنوبی اگرچه به سیاه پوستان ظلم می‌کرد و آن ها را هدفِ نژادپرستی قرار می‌داد با این حال، این کشور را بدون آن‌ها هم تصور نمی‌کرد. این در حالی است که رژیم اشغالگر اسرائیل عملا به دنبال حذف فلسطینی‌ها و اشغال کامل سرزمینشان است.

وی گفت: در این رابطه، شاهدیم که تاکنون در چندین نوبت رژیم صهیونیستی اقدام به ارتکاب به نسل کشی و پاکسازی قومیتی در نوار غزه کرده است. موضوعی که حقیقتا تاسف آور است. از این منظر، به نظر من رژیم اسرائیل و ایدئولوژی صهیونیسم، مشکلات به مراتب بزرگتری برای جهان در قیاس با رژیم آپارتایدی سابقِ حاکم بر آفریقایی‌جنوبی به حساب می‌آیند.  

فرید اسحاق تاکید کرد: هم نخست وزیر رژیم اسرائیل و هم اعضای کابینه وی، در مدت اخیر بارها و باهار اظهارات و موضع‌گیری‌هایی را انجام داده‌اند که در قالب همگی آنها به نوعی به گزاره نسل‌کشی علیه مردم نوار غزه مشروعیت بخشی شده است. از این منظر، صهیونیست‌ها هم در نیت و هم در عمل، نیات جنایتکارانه خود را علیه مردم فلسطین به نمایش گذاشته‌اند.

وی ادامه داد: از نظر من، در طول تاریخ شاهد نبوده‌ایم که هیچ سازوکار سیاسی به اندازه رژیم اسرائیل، به صراحت از ضرورت ارتکاب به نسل کشی و پاکسازی قومیتی علیه یک ملت دیگر سخن بگوید. البته که کمتر در طول تاریخ شاهد بوده‌ایم که برخی دیگری از دولت‌ها نظیر دولت آمریکا به صراحت از چنین بازیگری که عملا در حال ارتکاب به نسل کشی است، دفاع و حمایت کنند.

به گفته فرید اسحاق "این نکته کاملا واضح و مشخص است که صهیونیست‌ها در نهایت در دادگاه تاریخ محکوم خواهند شد با این حال، جامعه بین‌المللی در شرایط کنونی باید هر کاری که می تواند انجام دهد تا جنایات صهیونیست‌ها را علیه مردم غزه پایان دهد و پس از آن، باید به نحو جدی‌تر و گسترده‌تری، پیگردِ قضایی و کیفری مقام‌های سیاسی و نظامی صهیونیست، در دستورکار قرار گیرد."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha