• دوشنبه / ۱۱ دی ۱۴۰۲ / ۰۶:۱۹
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1402101107031
  • خبرنگار : 50256

مؤلّف مجموعه کتب «تاریخ مطبوعات آذربایجان»:

استاد رئیس‌نیا مرجع تاریخ مطبوعات ایران است

استاد رئیس‌نیا مرجع تاریخ مطبوعات ایران است

ایسنا/آذربایجان شرقی مؤلّف مجموعه کتب «تاریخ مطبوعات آذربایجان» با بیان این‌که استاد رئیس‌نیا مرجع تاریخ مطبوعات ایران است، تاکید کرد: همه پژوهشگران تاریخ مطبوعات ایران از استاد رئیس‌نیا به‌عنوان فردی مطلع و محل اعتماد و مراجعه یاد می‌کنند.

محمد عزیزی‌راد در آیین بزرگداشت استاد رحیم رئیس‌نیا، پیشکسوت عرصه تاریخ مطبوعات که در بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان‌شرقی برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه تاریخ مطبوعات، چند سطری را در سال‌های گذشته نوشتم که الهام‌بخش من در این مسیر، استاد رئیس‌نیا بودند. ایشان از پیشکسوتان روزنامه‌نگاری آذربایجان و ایران هستند و سابقه نزدیک به شش دهه در این حوزه دارند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این شخصیت ذوالفنون در دهه ۴۰ به همراه جمعی از دوستان، اثر ماندگاری در حوزه مطبوعات به نام ضمیمه ادبی "مهد آزادی" با عنوان "آدینه" را در تاریخ مطبوعات ایران به یادگار گذاشتند. به خاطر همین تجربه زیسته و سابقه روزنامه‌نگاری استاد رئیس‌نیا بوده که در سال‌های بعد در کارهای متنوع و بسیار پژوهشی نیز این حوزه را فراموش نکردند و کارهای ارزنده‌ای در حوزه تاریخ مطبوعات تبریز، ایران و آذربایجان داشتند، به گونه‌ای که الان در این حوزه جزو سرآمدان محسوب می‌شوند.

عزیزی‌راد خاطرنشان کرد: هرچند که قدمت مطبوعات به بیش از ۲۰۰ سال نمی‌رسد اما مطبوعات، تاریخ همه چیز است. الان اگر بخواهیم تبریز را از روی اسناد و اوراق در سال ۱۲۸۷ بررسی کنیم، قطعا یکی از بهترین منابع در دسترس ما، ورقه‌ها و صفحات مطبوعات آن دوره است.

وی با بیان این‌که در بحث آرشیو، چندان سابقه طولانی نداریم، گفت: آرشیو اسناد مختلف و به‌خصوص اسناد رسمی کشور به کمتر از ۷۰ سال می‌رسد، برای همین مطبوعات و تاریخ‌نگاری در تاریخ معاصر ما اهمیت زیادی دارد و استاد رئیس‌نیا نیز یکی از شخصیت‌های  برجسته این حوزه هستند.

وی ادامه داد: پژوهش‌هایی که استاد در تاریخ مطبوعات ایران، آذربایجان و تبریز داشتند، اگر نگویم بی‌مانند، قطعا کم‌مانند هستند. زیرا در حوزه تاریخ مطبوعات، تعداد کسانی که کارهای پژوهشی کرده‌اند به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد و در صدر آن نیز استاد رئیس‌نیا و سپس براداران شکوهی و مرحوم صمد سرداری‌نیا و ... حضور دارند.

این فعال فرهنگی با اشاره به آثار ماندگار و ارزشمند استاد رئیس‌نیا در عرصه مطبوعات، افزود: استاد هرچند که ساکن تبریز هستند و منابع آرشیوی متمرکز تهران و مشهد در دسترس ما نیستند ولی در خلق آثار حوزه مطبوعات با ظرافت عمل می‌کنند، گویی که تمامی منابع در اختیار ایشان است و در قالب کتابخانه در دسترس دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha