به گزارش ایسنا، در دنیایی که هر روز با سر و صداهای گوشخراش زیادی روبرو میشویم پیدا کردن مکانی کاملا آرام و ساکت مطمئنا لذتبخش است. خب، جالب است بدانید که اتاقی در شهر مینیاپولیس ایالات متحده وجود دارد که به عنوان ساکتترین نقطه جهان شهرت پیدا کرده است. با این حال، برخلاف چیزی که به نظر میرسد این سکوت مطلق اصلا آرامشبخش و لذت بخش نیست و گفته میشود که هیچ کس برای مدت طولانی نمیتواند سکوتِ کرکننده این اتاق را تحمل کند. در ادامه با الی گشت همراه باشید تا در مورد این اتاق خاص و عجیب بیشتر صحبت کنیم.
ساکتترین اتاق جهان
ساکتترین نقطه جهان در واقع اتاقی بدون پژواک و بخشی از آزمایشگاه اورفیلد در مینه سوتاست. این اتاق آن قدر ساکت است که بیش از ۴۵ دقیقه نمیتوانید سکوت آن را تحمل کنید وگرنه دیوانه میشوید. داخل این اتاق بسیار ساکت است، آن قدر ساکت که صداهای پس زمینه به صورت دسیبل منفی اندازهگیری میشوند. یکی از علایق آقای استیو اورفیلد، موسس و بنیانگذار این آزمایشگاه این است که تاثیر صدا و به ویژه سکوت بر احساس راحتی و آسایش مردم را بررسی کند.
آقای استیو اورفیلد در مصاحبهای در مورد ساکتترین نقطه جهان گفته است:
«ما مردم را به چالش میکشیم تا در تاریکی در ساکتترین نقطه جهان بنشینند و ببینند تا کجا میتوانند این حجم از سکوت را تحمل کنند. جالب است دانید که طولانیترین مدتی که کسی توانسه در این اتاق بماند ۴۵ دقیقه بوده است! هنگامی که در این اتاق قرار میگیرید گوشهایتان حساسیت بیشتری پیدا میکنند و شروع به شنیدن چیزهایی میکنید که قبلا نشنیدهاید. مثلا میتوانید صدای ضربان قلبان، حتی صدای ششهایتان که از هوا پر و خالی میشوند و صدای قار و قور بلند شکمتان را بشنوید.
هدف از ساخت ساکتترین مکان در جهان چیست؟
با این حال هدف از ساخت این اتاق آزار و اذیت مردم نبوده است! شرکتها و کمپانیهای مختلف محصولاتشان را در این اتاق تست میکنند تا شدن و بلندی صدای آنها را اندازهگیری کنند. به تازگی سازمان فضانوردی ناسا هم فضانوردانش را به این اتاق میفرستد تا خود را برای تحمل سکوت کرکننده فضا آماده کنند. این اتاق کاربردهای حرفهای دارد، اما برای من و شما این اتاق مکانی گیجکننده و اذیتکننده خواهد بود. به گفته آقای اورفیلد این اتاقها برای تست کردن وسایل و ابزارآلات هستند نه انسانها. به طور مثال، یکی از مشتریان دائمی استیو کسی است که مدعی است بیصداترین یخچال در آمریکا را ساخته است. هر سال جدیدترین محصول این شرکت به این اتاق آورده میشود تا میزان بلندی و سر و صدایش به طور دقیق اندازهگیری شود.
هیچ کس بیش از ۴۵ دقیقه نمیتواند در این اتاق بماند!
افرادی که وارد ساکتترین نقطه جهان میشوند نه تنها پس از مدتی شروع به شنیدن صدای ضربان قلب میکنند، بلکه در جهت یابی و حتی ایستادن هم دچار مشکل میشوند! شاید باورتان نشود اما ظاهرا ایستادن، راه رفتن و جهت یابی ما انسانها هم تا حد زیادی به سر و صداهای اطرافمان بستگی دارد؛ دقیقا همان صداهایی که گاهی از آن شاکی هستیم!
اورفیلد در رابطه با این ویژگی عجیب اتاق بدون پژواک میگوید:
ما انسانها بر اساس صداهایی که میشنویم جهت یابی میکنیم و میتوانیم راه برویم. در اتاق بدون پژواک هیچ سرنخی برای جهت یابی وجود ندارد و همین باعث سردرگمی افراد میشود. اگر نیم ساعت در این اتاق بمانید نمیتوانید از روی صندلی بلند شوید!
بنابراین دفعه بعد که از سر و صدا و هیاهوی تمدن خسته شدید و دوست داشتید در سکوت مطلق باشید مراقب باشید که چه آرزویی میکنید!
اتاقهای بدون پژواک | Anechoic Chambers
ایده اتاقهای بدون پژواک، بدون اکو که «اتاقهای مرده» هم نامیده میشوند اولین بار در جریان جنگ جهانی دوم مطرح و ساخته شدند. این اتاقها در آن زمان برای تست و بررسی تجهیزات ارتباطی و شنودی نظامی ساخته شده بودند. طراحی این اتاقها به گونهای است که کلیه امواج صوتی یا ارتعاشات الکترومغناطیسی را جذب کند. امروزه اتاقهای بدون پژواک برای مقاصد مختلف و آزمایش و بررسی محصولات مختلف استفاده میشوند و اندازه آنها از اندازه یک مایکرویو تا مکانهای بزرگی که هواپیما هم در آن جا میشود متغیر است.
منبع: کانال ایتای تاریخ ایران و جهان
انتهای پیام
نظرات