• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402101006587
  • خبرنگار : 71496

مصر گروه‌های فلسطینی را به نشستی در قاهره دعوت کرد

مصر گروه‌های فلسطینی را به نشستی در قاهره دعوت کرد
اسماعیل هنیه، زیاد النخاله و خالد مشعل

مصر در محورهای مختلفی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند و در این راستا یک هیات از این کشور به اراضی اشغالی رفت تا با مسوولان این رژیم درباره عقب‌نشینی از نوار غزه گفت‌وگو کند، همچنین قاهره از تمامی گروه‌های فلسطینی برای آغاز دور جدید نشست‌های کمیته‌شان دعوت کرد.

به گزارش ایسنا، یک منبع فلسطینی آگاه از مذاکرات جاری گروه‌های سیاسی فلسطینی با میانجی‌ها درباره توافق جدید آتش‌بس در غزه در گفتگو با سایت العربی الجدید فاش کرد که رایزنی‌های داخلی میان این گروه‌ها برای امضای قرارداد تبادل اسرا و برقراری آتش‌بس هنوز ادامه دارند.

این منبع با تاکید بر اینکه تا الآن هیچ فرمت رسمی برای توافق حاصل نشده، گفت که حماس به دنبال آن است کشورهای ناظر توافق به صورت رسمی تعهد دهند که حملات به هیچ دلیلی ازسرگرفته نمی‌شوند.

تلاش‌های قاهره برای توقف حملات علیه غزه

در مقابل، برخی منابع مصری آگاه از تحرکات قاهره، درباره تلاش‌هایی که برای توقف حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه انجام می‌شود، جزئیات چند ساعت اخیر رایزنی‌های انجام شده در این خصوص را فاش کردند.

یکی از این منابع مصری به العربی الجدید گفت، یک هیات امنیتی از سرویس اطلاعات مصر پنج‌شنبه در راستای تلاش برای دستیابی به توافقی که به جنگ پایان دهد و با هدف نزدیک‌سازی رویکردها، به تل‌آویو رفت.

این منبع با اشاره به اینکه شرایط هنوز پیچیده است، اظهار کرد: هیات مصری به نکات مشخصی اشاره کرد تا پاسخ‌های روشنی در مورد آنها از طرف اسرائیلی دریافت کند.

منبع یاد شده تاکید کرد که از جمله ماموریت‌هایی که هیات مصری برای آن به تل‌آویو رفت، دریافت پاسخ‌هایی درخصوص آمادگی کابینه رژیم اشغالگر برای عقب‌نشینی کامل از مناطقی که ارتش آن پس از عملیات زمینی در نوار غزه وارد آنها شد، در صورت دستیابی به توافقی فراگیر بود.

این منبع افزود: هیات مصری بدون دریافت پاسخی بازگشت و مسوولان کابینه رژیم اشغالگر تاکید کردند که آن نکات را در کابینه جنگ بررسی خواهند کرد، سپس آن را به میانجی مصری اعلام خواهد کرد.

منبع مذکور در ادامه گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مانع اصلی در راه رسیدن به هرگونه توافقی است، تاکنون طرح‌های قابل اجرای بسیاری پیشنهاد شدند که در آنها نیازهای همه طرف‌ها در نظر گرفته شد اما نتانیاهو موضعگیری سرسختانه‌ای دارد و به نظر می‌رسد او تمایل دارد جنگ را تا جای ممکن طولانی‌تر کند.

این منبع در ادامه فاش کرد که قاهره از تمامی گروه‌های فلسطینی دعوت کرده تا از هفتم ژانویه، دور جدیدی از نشست‌های کمیته این گروه‌ها را در قاهره آغاز کند، قاهره در حال حاضر در محورهای متعددی کار کرده و تلاش می‌کند در راستای دستیابی به توافقی برای یکپارچه‌سازی مدیریت نوار غزه و کرانه باختری و نیز تشکیل کابینه‌ای یکپارچه که مسوولیت را بر عهده بگیرد، رویکردها و نظرات طرف‌های فلسطینی را به هم نزدیک کند.

در این میان یکی از رهبران حماس در گفتگو با العربی الجدید تصریح کرد که خبرهای منتشر شده در رسانه‌های عبری زبان درباره موافقت حماس با پیشنهادی شامل آتش‌بس یک ماهه در مقابل تبادل ۴۰ تا ۵۰ اسیر صهیونیست صحت ندارد.

او گفت: تصمیم جنبش کنار گذاشتن قطعی گزینه آتش‌بس موقت و عدم بازگشت به آن تحت هرگونه شرایطی است و آتش‌بس فراگیر در واقع تنها گزینه مطرح برای امضای هر توافق تبادلی شامل همه در برابر همه است.

این رهبر حماس در ادامه اظهار کرد: چیزی که حماس در حال حاضر با آن مواجه است، پیشنهادهایی از سوی میانجی‌ها است که اساسا بر آنچه جنبش تعیین کرده یعنی برقراری آتش‌بس فراگیر مبتنی هستند، آنچه در رسانه‌های عبری منتشر شده، در واقع تداوم فریبکاری و طفره رفتن‌های نتانیاهو است که برای فرار از فشارهای خانواده‌های بازداشتی‌ها در پیش گرفته است.

شروط مقاومت در غزه

احمد الکومی، نویسنده فلسطینی در این رابطه به العربی الجدید گفت: امروز توپ در زمین «اسرائیل» است چراکه موضعگیری مقاومت روشن بوده و آن است که هر گونه ابتکارعملی باید در تمامی مراحل خود بر اساس شروط مقاومت یعنی توقف جنگ و عقب‌نشینی کامل از نوار غزه بوده و قرارداد تبادل اسرا باید بر اصل همه در برابر همه استوار باشد.  

الکومی افزود: اکنون زمان، علیه «اسرائیل» و نه به نفع آن کار می‌کند چراکه در عمل فشارها علیه آن چه در سطح عملیاتی و چه در سطح داخلی به شکل گسترده‌ای رو به افزایش هستند.

این نویسنده فلسطینی در ادامه گفت: برخی اظهارنظرها درباره لزوم توجه به برقراری آتش‌بس فوری و موافقت با قرارداد تبادل با مقاومت فلسطین و توقف این جنگ را در سطح نخبگان و مسوولان سابق رژیم صهیونیستی می‌شنویم، این اظهارات اساسا درباره ابتکارعمل‌های مختلفی است که رسانه‌های عبری پشت آنها بوده و به دنبال کاهش فشارهای اعمال شده از سوی ساکنان اراضی اشغالی، نخبگان و یا خانواده‌های اسرا به این رژیم هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha