حسین کبریایی زاده، امروز(شنبه، ۹ دی ماه) در نشست خبری اظهار کرد: بخش زواره اردستان از ۲ دهستان سفلی و ریگستان با اقلیم و جمعیتهای متفاوت، ۶۵ روستا و یک جامعه شهری که از موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بسیار غنی بوده تشکیل شده است.
وی با اشاره به مجموعه اقدامات انجام شده سه ماهه گذشته در برخی از روستاهای بخش زواره، افزود: بازسازی و مرمت قلعه تاریخی و آسفالت معابر در روستای گلشکنان، زیرسازی و جدول گذاری معابر، آسفالت بلوار ورودی در روستای شهراب، الحاق ۷ و ۲ دهم زمین، روشنایی ورودی روستا با اعتبار ۷۰۰ میلیون تومان، شروع ساخت زمین چمن مصنوعی، اصلاح شبکه آبرسانی در روستای تلک آباد از مهمترین اقدامات انجام شده بوده است.
به گزارش ایسنا، بخشدار زواره اضافه کرد: تکمیل ساختمان دهیاری در روستای امیران، الحاق ۵ هکتار زمین و اصلاح سیل بند در روستای کچومثقال از دیگر اقدامات انجام شده در روستاهای بخش زواره بوده است. همچنین الحاق زمین در گلزار محمد و اجرای حدود ۵ کیلومتر فیبرنوری در روستاهای گلزار محمد، احمدآباد، اسلام آباد، گلستان مهدی و... از جمله برنامههای بخشداری زواره تا پایان سال خواهد بود.
کبریایی زاده یکی از چالش های روستاهای بخش زواره را نبود زمین عنوان کرد و گفت: زمین متناسب با رشد جمعیت در روستاهای بخش زواره وجود ندارد و گاهی مشاهده میشود جوانان و افرادی که قصد دارند در روستا زندگی کنند مجبورند به ناچار به شهرها مهاجرت کنند. البته در یکی دو سال گذشته با پیگیریهای انجام شده حدود ۱۶ هکتار زمین در برخی روستاهای بخش زواره ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه نبود زمین برای ساخت مسکن و مشکلات آبرسانی در بخش زواره باعث شده جوانان انگیزهای برای ماندن در روستاها را نداشته باشند، گفت: البته زمین در کل شهرستان اردستان زیاد است ولی برای الحاق آن به محدوده طرح هادی روستایی نیازمند مساعدت دستگاههای متولی هستیم. زمانی که زمین نباشد جوانان روستایی یا مجبور به مهاجرت میشوند و یا اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز میکنند.
بخشدار زواره تصریح کرد: در دهستان سفلی زواره موضوع آب یک چالش جدی است. با توجه به اینکه اکثر ساکنین روستاهای این دهستان با تانکر آبرسانی میشوند و یا از آب قنات استفاده میکنند لزوم ساخت یک مجتمع آب رسانی در این دهستان وجود دارد.
کبریاییزاده خاطرنشان کرد: با پیگیریهای انجام شده مسئولان شهرستان در چند سال گذشته کارهای خوبی در بخش بهسازی و مرمت و آسفالت راههای روستایی انجام شده است ولی هنوز برخی از راههای روستاها از این خدمات محروم هستند.
راه اندازی نمایندگی میراث فرهنگی در بخش زواره از الزامات است
وی در پاسخ به این سؤال که یکی از ظرفیتهای بسیار غنی بخش زواره پتانسیلهای میراث فرهنگی و گردشگری است ولی چرا برای شکوفایی آن اقدام موثری نشده است، گفت: با تلاشهایی که افراد فعال این حوزه انجام دادند معرفی قابل قبولی از زیرساخت و قابلیتهایی که وجود دارد انجام شده ولی یکسری تضادهای فرهنگی در این بخش وجود دارد که باید با تعامل آنها برطرف شود تا گردشگر بتواند بهتر وارد منطقه شود و یک درآمد پاک را به مجموعه تزریق کند.
بخشدار زواره راهاندازی نمایندگی اداره میراث فرهنگی در زواره را یکی از الزامات این بخش عنوان کرد و گفت: بخش زواره دارای ظرفیتهای ممتازی به ویژه در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری است که تاکنون مغفول مانده است. قطعاً راه اندازی نمایندگی این اداره در این بخش میتواند مشکلاتی که وجود دارد را تخصصی بررسی و برطرف کند.
کبریاییزاده اضافه کرد: با توجه به پتانسیلی که در بین جوانان و ورزش بخش زواره وجود دارد و فعالیتهایی که انجام میشود، تقویت اداره ورزش و جوانان بخش زواره یکی از خواستههای مردم و مخصوصاً جوانان این منطقه است که نیاز به پیگیری و توجه بیشتر از سوی اداره کل استان دارد.
وی در خصوص کمبود برخی از ادارات در بخش زواره، گفت: موضوع کمبود جمعیت در این بخش تاثیر خود را در بسیاری از موارد از جمله اعتبارات و راهاندازی برخی ادارات نشان داده است. البته با وضعیتی که در این بخش مشاهده میشود در بعضی موضوعات نیازهایی داریم که یکی از آن موارد راه اندازی کانون پرورش فکری است.
بخشدار زواره با اشاره به اینکه یکی از چالشهای جدی شهرستان اردستان موضوع افزایش نرخ سالمندی است که بخش زواره از این موضوع مستثنی نیست، گفت: با مجموعه اقداماتی که خیرین منطقه در این بخش انجام دادند، زیرساختهای نگهداری و مراقبت از سالمندان در زواره فراهمتر از سایر بخشهای شهرستان است.
انتهای پیام
نظرات