به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که در صورت ارسال سامانه پدافند هوایی آمریکایی پاتریوت از ژاپن به اوکراین، روابط دوجانبه میان مسکو و توکیو شدیداً تحتتأثیر قرار خواهد گرفت.
روابط سرد روسیه و ژاپن با آغاز جنگ اوکراین تیرهتر شد، زیرا توکیو به پیروی از متحدان غربیاش روسیه را هدف تحریمهای اقتصادی شدیدی قرار داده است.
در هفته گذشته ژاپن اعلام کرد که دستورالعملهای صادرات تسلیحاتی خود را بازنویسی کرده و در تدارک ارسال سامانه پدافند هوایی پاتریوت به آمریکاست. این نخستینبار در ۹ سال گذشته است که توکیو چنین اقدامی انجام میدهد.
گرچه هنوز قانون اساسی ژاپن به دولت این کشور اجازه صادرات تسلیحاتی به کشوری که در جنگ است را نمیدهد، اما ژاپن میتواند با ارسال این سامانهها به آمریکا، ظرفیت واشنگتن برای ارسال سلاح به اوکراین را افزایش داده و بهصورت غیرمستقیم در جنگ به اوکراین کمک کند.
زاخارووا گفت: طرف ژاپنی کنترل این سلاحها را از دست میدهد و واشنگتن میتواند با آنها هر کاری که میخواهد بکند. بر اساس طرحهایی که از قبل دیدهایم، نمیتوان این احتمال را رد کرد که این تسلیحات سر از اوکراین در آورند.
او گفت که چنین اتفاقی به معنی یک اقدام خصومتآمیز آشکار علیه روسیه تفسیر شده و تبعات شدیدی بر روابط دوجانبه روسیه و ژاپن خواهد داشت.
زاخارووا همچنین در واکنش به تحریمهای وضعشده از سوی کره جنوبی بر صادرات برخی کالاها به روسیه، گفت که اگر مسکو اقدام تلافیجویانهای انجام داد، سئول نباید متعجب شود.
سئول پیشتر اعلام کرد صادرات بیش از ۶۰۰ کالا را - که ممکن است استفاده نظامی داشته باشند - به روسیه ممنوع کرده است.
این فهرست حاوی تجهیزات ساختوساز سنگین، باتریهای شارژی، تجهیزات هوانوردی و برخی خودروها.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در نشست خبری امروز خود گفت: این اقدامی غیردوستانه است که به دستور واشنگتن انجام شده است. این کار به ضرر اقتصاد و صنایع خود کره جنوبی تمام میشود. ما حق واکنش را برای خود محفوظ میدانیم و واکنش ما لزوماً در همین مقیاس نخواهد بود. وقتی واکنش نشان دادیم، کره جنوبی نباید متعجب شود.
انتهای پیام
نظرات