• چهارشنبه / ۶ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402100604225
  • خبرنگار : 50046

افزایش ۳۷ درصدی تعداد جانباختگان براثر گازگرفتگی در خراسان شمالی

افزایش ۳۷ درصدی تعداد جانباختگان براثر گازگرفتگی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی از افزایش حدود ۳۷ درصدی آمار جانباختگان براثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در سال ۱۴۰۲ نسبت سال گذشته خبر داد.

دکتر محمدرضا نورس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، نسبت به افزایش آمار جانباختگان براثر استنشاق گاز منوکسید کربن در این استان هشدار داد و اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۵ نفر در این استان براثر استنشاق منوکسید کربن جان باخته‌اند که این تعداد سال گذشته ۱۱ نفر بود.

وی بیان کرد: از ابتدای سال تا پایان آذر ماه ۱۱ نفر در استان براثر استنشاق منوکسید کربن جان باخته‌اند که این آمار در مدت مشابه سال گذشته هفت نفر بود. از ۱۱ نفری که جان خود را از دست دادند، دو نفر زن و ۹ نفر مرد بودند.

نورس گفت: هر سال در نیمه دوم سال شاهد افزایش آمار مسمومیت ناشی استنشاق گاز منوکسید کربن هستیم که قابل پیشگیری است. در بررسی‌های تحلیلی آمار پزشکی قانونی مشخص شد از ۱۱ نفر جان‌باخته، چهار نفر در چادر نگهبانی، سه نفر در خانه باغ، دو نفر در خانه، یک نفر در محل کار و یک نفر در حمام جان باخته‌اند. در بررسی سن جانباختگان نیز مشخص شد، هفت نفر جوان و در سن بین ۳۰ تا ۶۰ سال بودند.

وی بیان کرد: مرجع ارائه آمار جانباختگان و تعیین علت فوت در قربانیان مسمومیت با گاز منوکسید کربن پزشکی قانونی است. بررسی این امر در آزمایشگاه‌های تخصصی پزشکی قانونی انجام می‌شود و همان روز، نتیجه آزمایش مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: برای کاهش آمار گازگرفتگی با منوکسید کربن، بر لزوم رعایت نکات ایمنی در نصب و به‌کارگیری وسایل گرمایشی تأکید می‌شود، چون ماه‌های سرد را پیش رو داریم و استفاده از وسایل گرمازا بیشتر خواهد شد.

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی تاکید کرد: باید توجه داشت که اگر فردی براثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست ندهد، ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته مانند فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود. مسمومیت شدید با این گاز می‌تواند کشنده باشد.

وی گفت: در صورت مواجهه با فرد مصدوم، او را به سرعت از محیط خارج کنید، ورودی گاز را ببندید و در و پنجره را باز کنید و پس از خارج کردن مصدوم از محیط آلوده با اورژانس تماس بگیرید. علائم حیاتی مصدوم را کنترل کنید و از باز بودن راه تنفسش اطمینان حاصل کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۶ ۲۰:۵۴

هم کارشناسان و هم مردم از خیلی ایمنی های درست زندگی کردن بدورند و دل به یک مدرک دانشگاهی کردند که هیچ ارزش کاربردی ندارند !!!! با خرید یک سنسور وایرلس تشخیص منواکسید کربن که به اندازه یک کف دست است و قیمت ۲۵۰ هزارتومان می‌توانند با آرامش بیشتری بخوابند