مولوی مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی ششم دیماه ۱۴۰۲ در آیین گرامیداشت سالروز تشکیل نهضت سواد آموزی و تجلیل از آموزش دهندگان بیان کرد: آموزش یاران زحمت بسیاری در راستای اجرای نهضت سوادآموزی و جذب افراد می کشند و به واقع تلاش های خستگی ناپذیری دارند.
وی گفت: با وجود همه این تلاش ها، متاسفانه هنوز در جذب سوادآموز به شرایط با ثباتی نرسیده ایم و همچنان کار سختی را در پیش داریم.
به گزارش ایسنا، در این آیین محمد نادری معاون سوادآموزی استان مرکزی با اشاره به برخی از کم لطفی ها نسبت به جامعه آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی در کشور و استان و لزوم قدردانی از این قشر، بیان کرد: این مناسبت با هوشمندی بنیانگذار جمهوری اسلامی نامگذاری و تعیین شد.
وی افزد: پس از پیروزی جمهوری اسلامی، جمعیت ایران در سنین ۱۰ تا ۴۰ سال بالغ بر ۳۵ میلیون نفر بود که از این جمعیت، ۵۳ درصد بی سواد بودند که با تشکیل نهضت سوادآموزی اتفاقی بزرگی برای باسواد شدن جامعه رقم خورد.
نادری بیان کرد: از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۴۰۱ سطح سواد در کشور با جمعیت ۸۰ میلیون نفری به ۹۸ درصد رسیده است که نشان از اثربخشی فرمان امام راحل دارد.
وی با اشاره به ارزیابی یونسکو در شهریورماه سال جاری، گفت: میانگین سرعت پیشرفت سواد طی ۴۰ سال اخیر در دنیا ۱۸ درصد و در ایران ۵۰ درصد بوده است.
نادری اضافه کرد: تاثیر سواد بر جامعه از نظر امنیتی، اقتصادی، کاهش ناهنجاری های اجتماعی، بسیار مستقیم است و اگر سطح سواد بالا باشد، تخلفات، جرائم، بزهکاری ها و ... در جامعه کاهش می یابد. باید برای ۲ درصد بی سوادی موجود در کشور نیز تدبیری شود که سطح سواد در کشور به پوشش ۱۰۰ درصدی برسد.
وی تصریح کرد: مسلما سوادآموزی باید به سمت افزایش مهارت زندگی سوق یابد تا بنیان خانواده ها مستحکم و تربیت فرزندان به درستی انجام گیرد.
در این آیین از تعدادی فعالین نهضت سوادآموزی اراک تجلیل شد.
انتهای پیام
نظرات