• چهارشنبه / ۶ دی ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۵
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402100603739
  • خبرنگار : 50622

سد کرج و طالقان چقدر ذخیره آب دارند؟

سد کرج و طالقان چقدر ذخیره آب دارند؟
عکس آرشیوی است

ایسنا/البرز مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز اظهار کرد: با مدیریت بهینه مخازن و مصارف تاکنون حجم آب ذخیره شده در سدهای کرج و طالقان به ترتیب ۵۸ و ۱۶۹ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته که سال بسیار کم بارشی بود به ترتیب ۵۰ و هفت درصد افزایش نشان می‌دهد. 

داوود نجفیان در گفت و گو با ایسنا گفت: طبق پیش بینی‌های هواشناسی این انتظار می رفت که در پاییز، بارش باران در حد نرمال و حتی بالاتر ازآن اتفاق بیافتد.این درحالی است که پیش‌بینی‌ بارش‌های پاییزه محقق نشد و بر اساس آخرین نتایج ثبت شده، مجموع بارش استان از اول سال آبی تاکنون به میزان ۵۰ درصد در مقایسه با میزان مشابه متوسط بلند مدت، کاهش داشته است .

نجفیان درباره ذخایر آب موجود در سدهای استان بیان کرد: در حال حاضر سد کرج با ظرفیت ۱۸۰ میلیون مترمکعب دارای حجم ذخیره آب به میزان ۵۹ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته است. به عبارتی ۳۲ درصد حجم سد پر از آب است. همچنین سد طالقان با ظرفیت ذخیره ۴۲۰ میلیون مترمکعب دارای حجم ذخیره به میزان ۱۶۹ میلیون مترمکعب با حجم پرشدگی ۴۰ درصد است که نسبت به زمان مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز افزود: ذخیره امسال سدهای استان نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد بالاتر است. البته این افزایش به این معنی نیست که ورودی سد بیشتر شده است، بلکه حفظ حجم آب سدها، به خاطر مدیریت مخزن و ذخیره سازی که انجام شده، صورت گرفته است.

نجفیان ادامه داد: در سال گذشته شرایط از لحاظ بارش و ذخیره سازی آب بسیار نامناسب بود و امسال هم متاسفانه شرایط خیلی خوبی تاکنون نداشته‌ایم. بنابراین بر اساس پیش بینی و تجارب سال‌های گذشته، مدیریت مخزن و افزایش حجم آب ذخیره سازی شده موجود و تفاوت آن نسبت به سال گذشته، ناشی از مدیریت مصرف پاییزه و در بخش‌های مختلف است.

وی درباره ذخیره آب سد طالقان گفت: حجم آب موجود در این سد نسبت به سال گذشته حدود هشت درصد مثبت است که این مقدار به علت مدیریت مصرف در بخش کشاورزی محقق شده است. تمامی اقدامات مدیریتی مخازن سدها برای اینکه بتوانیم در سال آتی در پیک مصرف فصل تابستان برای استان البرز و استان تهران تامین آب شرب را داشته باشیم، انجام شده است.

وی درباره اینکه پیش بینی بارش‌های زمستانه و بهاری می‌تواند بر ذخایر آب سدها بیافزاید اظهار کرد: امیدواریم که برخلاف پیش بینی‌های بارش در پاییز، در زمستان بارش‌های خوب و حداقل بالای نرمال داشته باشیم تا در مخازن بیشترین حجم آب را برای تامین شرب ذخیره کنیم. شاید در بعضی از ماه‌های فصل‌های زمستان و بهار در حد نرمال بارندگی‌ها محقق شود، ولی هر چقدر فاصله زمانی بیشتر باشد خطاها هم در پیش بینی بیشتر می‌شود. برای همین پیش بینی ‌های زمان‌های نزدیک بیشتر مورد اعتماد بوده و امیدواریم اتفاق بیافتد .

نجفیان درباره مدیریت مخازن و مصارف آب سدهای استان افزود: به خاطر شرایط کاهشی قابل توجه در بارش کل کشور، به خصوص در فلات مرکزی که استان تهران و البرز هم جزو آن محسوب می‌شود، با توجه به جمعیت بالای هر دو استان، برای جلوگیری از بروز تنش آبی در بخش شرب در پیک تابستان سال آینده و پایداری در تامین و توزیع آب شرب در هردو استان، حتما باید مثل سال گذشته مدیریت مصرف در مخازن استان در اولویت قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha