• سه‌شنبه / ۵ دی ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402100503046
  • خبرنگار : 50441

در جلسه شورای عشایر استان فارس مطرح شد؛

افزایش ۲٠ برابری اعتبارات حوزه عشایری / مسئولیت ۷٠ دستگاه در قبال عشایر

افزایش ۲٠ برابری اعتبارات حوزه عشایری / مسئولیت ۷٠ دستگاه در قبال عشایر

ایسنا/فارس در جلسه شورای عشایر استان فارس بر اهمیت جایگاه عشایر در حفظ و حراست از منابع طبیعی اشاره و به لزوم تلاش بیشتر برای حل مشکلات این قشر تاکید شد.

جلسه شورای عشایر استان فارس با حضور رئیس سازمان عشایر کشور، استاندار فارس، برخی نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان عشایر استان امروز، ۵ دی‌ماه در سالن شهید قاضی استانداری فارس برگزار شد. در این نشست، مسائل و مشکلات عشایر استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت تصمیماتی برای بهبود وضعیت گرفته شد. 

یکی از نمایندگان شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به مسئله کم‌آبی عشایر اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای این مسئله، تخصیص آب از سدها برای تامین مقدار مورد نیاز عشایر است. 

جعفر قادری افزود: اگر این کار انجام شود، می‌توان از صرف هزینه برای احداث چاه و یا سرمایه گذاری برای خط انتقال آب، جلوگیری کرد. 

وی همچنین به مسئله درآمدزایی عشایر اشاره کرد و گفت: در یک سال گذشته بیش از یک میلیون پروانه برای کسب و کارهای مربوط به عشایر صادر شده است که اکثرا هم کسب و کارهای خانگی هستند و با نوع زندگی عشایر تناسب دارند. 

قادری همچنین خواستار راه‌اندازی صندوق تضمین عشایر، برای سهولت این قشر در زمینه دریافت وام برای راه اندازی کسب و کار شد. 

نماینده فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه در مجلس فعلی، تلاش‌های زیادی برای کمک به عشایر در قالب قانون انجام شده است، گفت: تخصیص ردیف بودجه برای آبرسانی به مناطق عشایری یکی از مسائلی بود که در بودجه ۱۴٠۲ گنجانده شد. 

مهدی فروردین در ادامه به ضعف در زمینه مدارس عشایری اشاره کرد و افزود: نیاز است تفاهم‌نامه‌ای بین اداره امور عشایر، آموزش و پرورش و همچنین سازمان نوسازی کشور منعقد شود، چون اعتبارات استانی در این مورد کفاف نمی‌دهد.

دیگر نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی به نقش عشایر در حراست از سرزمین اشاره کرد و گفت: در گذشته مساحت جنگل‌های ما خیلی بیشتر از امروز بود و در حالی که جنگل‌بان‌های کمتری داشتیم، اما خیلی کمتر شاهد آتش‌سوزی در این مناطق بودیم، چون عشایر در کل کشور حضور داشتند و از این سرمایه‌ها حفاظت می‌کردند. 

علیرضا پاک فطرت افزود: به دلیل کم‌توجهی‌هایی که در طول زمان به این قشر شد، امروز می‌بینیم که چقدر در حفاظت از جنگل‌ها دچار مشکل هستیم. باید فهمیده باشیم که حفظ عشایر مساوی است با حفظ منابع طبیعی و حفظ ارزش‌های ایرانی و اسلامی‌مان.

روح‌الله نجابت، دیگر نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز اشاره‌ای کوتاه به توجه ویژه مجلس و ریل‌گذاری‌های انجام شده در سه سال اخیر برای بهبود وضعیت عشایر داشت. 

رئیس سازمان عشایر کشور نیز با اشاره به اینکه با تلاش‌های دولت سیزدهم و مجلس فعلی، اعتبارات مصوب حوزه عشایری در دوسال اخیر نسبت به دوسال قبل از آن ۲٠ برابر شده است، افزود: برای بودجه سال ۱۴٠۳ که در حال مطرح شدن است، درخواست داشته‌ایم که توجه ویژه‌ای به جامعه عشایری شود.

سیاوش احمدی میرقائد افزود: دستور راه‌اندازی ۳۸٠ خانه بهداشت در مناطق عشایری توسط دولت صادر شده است و همچنین قرار است ۲۲٠ هزار پنل خورشیدی نیز توسط وزارت نیرو در اختیار عشایر قرار بگیرد. 

وی با ذکر این نکته که جامعه عشایری به اندازه یک مملکت نیاز به حمایت دارد، گفت: تامین همه نیازهای این جامعه از عهده سازمان ما خارج است. بیش از ۷٠ دستگاه اجرایی در قبال عشایر مسئولیت دارند و باید برای رفع مشکلات این قشر وارد میدان شوند.

استاندار فارس نیز در شروع صحبت‌های خود، به نکته آخر رئیس سازمان امور عشایر کشور اشاره کرد و گفت: نیاز است سامانه‌ای طراحی و وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی در آن ثبت شود. 

محمدهادی ایمانیه همچنین خواستار ارائه گزارش‌هایی به صورت هر سه ماه یک بار در خصوص عملکرد دستگاه‌های مختلف در زمینه امور عشایر شد. 

وی با اشاره به اینکه بسیج سازندگی به مسئله راه‌سازی عشایری ورود کرده است، در خصوص مسئله کمبود آب عشایر نیز خواستار افزایش تانکرهای حمل آب به مناطق عشایری شد. 

توجه به مسائلی چون آموزش، اشتغال، گیاهان دارویی، توسعه گردشگری عشایری، توسعه صنایع دستی و بهبود وضعیت سوخت‌رسانی به مناطق عشایری نیز دیگر مواردی بود که ایمانیه روی آن‌ها تاکید ویژه‌ای داشت.

استاندار فارس در پایان از اختصاص ۲۲٠ میلیارد ریال اعتبار در بودجه ۱۴٠۳ در حوزه راه‌سازی و آبرسانی به مناطق عشایری خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha