به گزارش ایسنا، علیرضا رهایی در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: ایشان در سخنان تاکید دارند که دانشگاه باید مبنای پیشرفت های علمی و عزت و آبروی ملت ایران باشد و همچنین تاکید دارند که برای تحقق نهضت علمی، روح تازه ای دمیده شود و در این زمینه همه اساتید و دانشجویان باید وارد این میدان سرنوشت ساز شوند.
وی با بیان اینکه تاکیدات مقام معظم رهبری نشان از جایگاه علم و فناوری در میان مسوولان کشور دارد، ادامه داد: ارتباط دانشگاه با صنعت یکی از نیازهای کشور است و باید تلاش کنیم کل پتانسیل دانشگاه در جهت نیل کشور به حل مسائل استفاده شود .
رهایی با بیان اینکه این پتانسیل در دانشگاه صنعتی امیرکبیر وجود دارد، نمونه آن را اجرای پروژه های کلان ملی در این دانشگاه دانست و یادآور شد: از ۴۲ طرح ملی، ۱۶ طرح کلان در این دانشگاه به طور فعال تعریف شد و این دانشگاه بیشترین سهم را در اجرای این پروژه ها داشته است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در شرایط موجود اگر فعالیت پژوهشی را دسته بندی کنیم یک دسته اساتیدی در دانشکده ها هستند که بسته به تخصص خود، پروژه هایی را با صنعت اجرایی می کنند و محصولاتی نیز عرضه می کنند که با بررسی پرونده ارتقا اساتید شاهد ارتقا این نوع از فعالیت ها هستیم.
وی دسته دوم فعالیت های پژوهشی را اجرای طرح های کلان نام برد و خاطرنشان کرد: اجرای طرح های کلان موردی است که مورد نیاز صنایع است و اساتید در کنار فعالیت های آموزشی خود در حوزه انجام پروژههای کلان فعال هستند و از دانشگاه بزرگی چون امیرکبیر انتظار می رود که انجام طرح های کلان را در دستور کار خود قرار دهد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: در این زمینه در ۴ حوزه فعالیت هایی را آغاز کردیم که یک دسته آن حوزه دریا محور است که با مجموعه های سازمان بنادر و کشتیرانی، صنایع دریایی و مجموعه های دریایی مطالعات دریایی را در تهران و بندرعباس اجرایی کرده ایم.
وی حوزه دوم را صنعت هوایی نام برد و افزود: طرح کلان هواپیمای ۱۵۰ نفره به عنوان طرح محوری در این دانشگاه اجرایی شده است و امروز این دانشگاه هاب مطالعات هوایی تبدیل شده است.
رهایی انرژی را از دیگر حوزه های اولویت دار این دانشگاه عنوان کرد که شامل حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی می شود.
رییس دانشگاه امیرکبیر گفت: حوزه دیگر هوش مصنوعی است که پروژه های خوبی شروع شده نمونه آن انعقاد قرارداد اولیه ۳۰ میلیارد تومانی است.
رهایی این دانشگاه را دانشگاه محوری در تدوین سند هوش مصنوعی و انجام پروژههای مرتبط با هوش مصنوعی عنوان کرد و یادآور شد: به زودی آزمایشگاه و مرکز تحقیقات هوش مصنوعی را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی خواهیم کرد.
وی مزیت اجرای طرح های کلان در دانشگاه ها را درگیر کردن و همکاری اساتید و محققان رشته های مختلف دانست.
رهایی با اشاره به اهمیت توسعه و تجهیز آزمایشگاه ها در اجرای طرح های بزرگ گفت: با مذاکراتی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم به زودی رقم قابل توجهی برای تامین تجهیزات آزمایشگاهی به این دانشگاه اختصاص خواهد یافت. با تحقق این اعتبارات روند نوسازی و تامین تجهیزات آزمایشگاهی آغاز خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات