• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۱۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402100200843
  • خبرنگار : 71589

تاثیر بوی اشک زنان بر شدت پرخاشگری مردان

تاثیر بوی اشک زنان بر شدت پرخاشگری مردان

دانشمندان می‌گویند رایحه اشک زنان حاوی برخی سیگنال‌های شیمیایی است که می‌تواند با کاهش تمایلات تهاجمی و پرخاشگرانه بر رفتار مردان تأثیر بگذارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، یک مطالعه جدید با یک کشف شگفت‌انگیز نشان داد که اشک زنان حاوی مواد شیمیایی است که رفتار پرخاشگرانه مردان را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

علاوه بر این، پژوهشگران کشف کردند که بوییدن اشک زنان، فعالیت مرتبط با پرخاشگری مغز را کاهش می‌دهد و در نتیجه رفتارهای تهاجمی کمتری در مردان ایجاد می‌کند.

این پژوهش به رهبری شانی آگرون در موسسه علوم وایزمن انجام شده است.

تاثیر اشک زنان بر مردان

درک تأثیر اشک زنان بر پرخاشگری مردان می‌تواند نشانه‌های شیمیایی اجتماعی و نقش آنها در رفتار انسان را روشن کند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که پرخاشگری نوع نر در جوندگان معمولاً با بوییدن اشک ماده مسدود می‌شود. دانشمندان می‌گویند این یک مورد از سیگنال‌های شیمیایی اجتماعی را نشان می‌دهد که در میان حیوانات شایع است، اما در انسان‌ها نسبتاً کمتر یا به طور جامع درک نشده است.

در این مطالعه، گروهی از مردان در حالی که در یک بازی دو نفره برای برانگیختن رفتار پرخاشگرانه طراحی شده بود، مشارکت داشتند، در معرض اشک زنان یا آب‌نمک قرار گرفتند.

این افراد به این باور رسیده بودند که بازیکن روبرو تقلب می‌کند و می‌توانند از این طریق که بازیکن دیگر پول از دست بدهد، از او انتقام بگیرند.

کاهش رفتار انتقام جویانه در مردان با استشمام اشک زنان

این تجزیه و تحلیل نشان داد که استشمام اشک‌های عاطفی زنان، رفتار انتقام جویانه را در مردان تا بیش از ۴۰ درصد کاهش می‌دهد.

طبق گفته دانشمندان، مردها نمی‌دانستند چه چیزی را استشمام می‌کنند و نمی‌توانستند بین اشک یا آب‌نمکی که هر دو بی بو بودند، تمایز قائل شوند.

سپس استفاده از روش تصویربرداری MRI نشان داد زمانی که مردان اشک‌ها را بو می‌کردند، در مقایسه با موقعیت‌هایی که در معرض اشک نبودند، در نواحی مغزی مرتبط با پرخاشگری، با کاهش فعالیت روبرو می‌شوند.

این نشان دهنده ارتباط بین اشک، تغییر فعالیت مغزی و کاهش رفتار پرخاشگرانه در مردان است که نشان دهنده نقش سیگنال‌دهی شیمیایی اجتماعی در پرخاشگری انسان است.

پژوهشگران می‌گویند به طور جداگانه، هر چه تفاوت در این فعالیت مغزی بیشتر باشد، شخص در طول بازی کمتر انتقام می‌گیرد.

ارتباط اشک، پرخاشگری و عملکرد مغز

یافته‌ها در مورد ارتباط بین اشک، عملکرد مغز و پرخاشگری نشان می‌دهد که سیگنال‌دهی شیمیایی اجتماعی بر پرخاشگری انسان تأثیر می‌گذارد و فراتر از یک مسئله حیوانی است.

پژوهشگران می‌گویند، ما متوجه شدیم که درست مانند موش‌ها، اشک‌های انسان حاوی یک سیگنال شیمیایی است که مانع از پرخاشگری مردانه می‌شود. این برخلاف این تصور است که اشک‌های عاطفی منحصراً مربوط به انسان هستند.

این مطالعه به طور کلی به این نتیجه رسید که بوی اشک زنان حاوی سیگنال‌های شیمیایی است که می‌تواند با کاهش تمایلات تهاجمی بر رفتار مردان تأثیر بگذارد.

این مطالعه به تازگی در مجله PLOS Biology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha