• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402100200832
  • خبرنگار : 71049

کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد

لزوم وتوی «حکومت قانون جنگل» بر روابط بین‌الملل

لزوم وتوی «حکومت قانون جنگل» بر روابط بین‌الملل

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: تمامی اعضای سازمان ملل باید بتوانند درباره مسائل حیاتی مرتبط به صلح و امنیت بین‌الملل حق رای کامل داشته باشند و از طریق تصویب قطعنامه در مجمع عمومی خواست جهانی اعمال و این قطعنامه جنبه اجرایی پیدا کند.

به گزارش ایسنا، در کنار تلفات و خسارات انسانی و مادی جنگ غزه، یکی از مهم‌ترین نتایج این نبرد آشکار شدن ماهیت دروغین حقوق بشر آمریکایی است. این موضوع زمانی بیشتر آشکار شد که ایالات متحده آمریکا قطعنامه پیشنهادی امارات متحده برای آتش‌بس در غزه را وتو کرد. ابوظبی پس از آن طرح خود را به شورای امنیت برد که آنتونیو گوترش، دبیرکل این نهاد با ابراز نگرانی از خطرات ادامه نبرد میان رژیم صهیونیستی و حماس و خطر تبدیل آن به جنگ منطقه‌ای، با فعال کردن ماده۹۹ منشور سازمان ملل خواستار آتش‌بس فوری در غزه شد. اما در حالی که ۱۳عضو دیگر شورا با این قطعنامه موافق بودند و انگلیس هم به آن رأی ممتنع داده بود این بار هم همانند پنج قطعنامه پیشین، این روند با مخالفت ایالات متحده روبه‌رو شد.

این حرکت آمریکا رسوایی بزرگی برای واشنگتن به دنبال داشته و با انتقادهای گسترده و تندی مواجه  و از سوی بسیاری از کشورها اعلام شد که آمریکا با این اقدام حکم اعدام هزاران فلسطینی را صادر کرد.

لزوم وتوی «حکومت قانون جنگل» بر روابط بین‌الملل
استفاده واشنگتن از حق وتو علیه پیشنهاد روسیه برای «تعلیق» درگیری‌ها در نوار غزه،

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران  ضمن محکوم کردن اقدام آمریکا در وتوی مجدد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با هدف برقراری آتش‌بس فوری انسان‌دوستانه در غزه، تاکید کرد: دولت آمریکا بار دیگر ثابت کرد که بازیگر و عامل اصلی در کشتار غیرنظامیان و شهروندان فلسطینی به ویژه زنان و کودکان و تخریب زیرساخت‌های حیاتی در غزه است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد که میراث سیاست‌های ضدبشری و نژادپرستانه مقامات ایالات متحده برای آیندگان این کشور جز شرمساری و بی‌آبرویی نخواهد بود.

سرانجام شورای امنیت سازمان ملل شامگاه جمعه به قطعنامه‌ای که خواستار افزایش فوری ارسال کمک‌های انسان دوستانه به غزه است، رأی مثبت داد.

۱۳ عضو شورای امنیت به این قطعنامه رأی مثبت و روسیه و آمریکا به آن رأی ممتنع دادند.

پیش‌نویس اولیه قطعنامه پیشنهادی امارات درباره «آتش‌بش بشردوستانه در غزه» همان پیش‌نویسی بود که قرار بود در طول هفته گذشته به رأی گذاشته شود اما با تهدید آمریکا به وتو، به تعویق افتاد و این تصویب در واقع نسخه تعدیل‌شده آن است.

در جلسه بررسی قطعنامه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه در شورای امنیت، پیشنهاد روسیه برای «تعلیق» درگیری‌ها توسط آمریکا وتو اما سرانجام قطعنامه تصویب شد.

این در حالی است که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره گسترش حجم کمک‌رسانی به مردم غزه و برقراری مجدد آتش‌بس موقت از سوی برخی تحلیل‌گران نه‌تنها به نفع مردم غزه نیست بلکه امکان جابه‌جابی تاکتیکی را به ارتش اسرائیل می‌دهد.

در پی تصویب این قطعنامه سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان تصویب قطعنامه شماره ۲۷۲۰ شورای امنیت مشتمل بر ارسال کمک‌های فوری انسان‌دوستانه به غزه را اقدامی مثبت اما ناکافی دانست.

ناصر کنعانی گفت: جای تأسف بسیار است که با گذشت ۷۷ روز از حملات جنون آمیز رژیم صهیونیستی علیه مردم بی دفاع در نوار غزه، دولت آمریکا همچنان مانع تصویب قطعنامه‌ای الزام‌آور در شورای امنیت برای توقف جنگ و پایان دادن به جنایات جنگی و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه می‌شود.

لزوم وتوی «حکومت قانون جنگل» بر روابط بین‌الملل

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (شنبه) در دیدار هزاران نفر از مردم استان‌های خوزستان و کرمان، وتوی چند قطعنامه شورای امنیت برای آتش‌بس و قطع بمباران‌ها را اقدام بی‌شرمانه دولت آمریکا و همدستی با رژیم صهیونیستی برای ریختن بمب بر روی کودک، زن، پیرمرد، بیمار و دیگر مردم بی‌دفاع خواندند و افزودند: پیروزی بزرگ ملت فلسطین و جبهه حق و مقاومت، بی‌آبرو کردن غرب و آمریکا و افشای ماهیت همه ادعاهای دروغین حقوق بشری آنها است؛ چرا که اسرائیل بدون پشتوانه آمریکا قادر به این‌همه جنایت نبود و امروز چهره زشت هیولایِ منحوسِ آمریکا و انگلیس برای همه مردم دنیا آشکار و در این ماجرا، ذات کاخ سفید برملا و باطن حکومت آمریکا و انگلیس روشن شده است.
ایشان وظیفه دولت‌ها و ملت‌ها را کمک به مقاومت به هر شکل ممکن خواندند و تأکید کردند: کمک به مقاومت وظیفه همه، و کمک به رژیم صهیونیستی، جنایت و خیانت است.

«حسن هانی‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به وتو قطعنامه‌های شورای امنیت از سوی آمریکا درباره آتش‌بس در غزه گفت: در طول بحران غزه ثابت شده نهادهای بین‌المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل جایگاه خود را درباره حفظ صلح جهانی از دست داده‌اند. در ۷۰ روز گذشته چهار بار شورای امنیت برای تصویب قطعنامه آتش‌بس در غزه تشکیل جلسه داد اما هر بار با وتو آمریکا مواجه شده است و این نشان می‌دهد نهاد شورای امنیت در خدمت اهداف قدرت‌های دارای حق وتو است و سازمان ملل نتوانسته و نمی‌تواند به ماموریت خود به دلیل برخورداری برخی قدرت‌ها از حق وتو عمل کند.

وی ادامه داد: بحران غزه و کشتار بیش از ۲۰ هزار مردم توسط ارتش رژیم صهیونیستی و ناتوانی سازمان ملل و شورای امنیت در منع کشتار مردم غیرنظامی در غزه نشان می‌دهد این سازمان و نهاد بین المللی شورای امنیت دیگر نمی‌توانند حافظ صلح جهانی باشند و به حاشیه رانده شده‌اند و به نظر نمی‌رسد در فرایند زمانی کوتاه بتواند جایگاه خودش را  ترمیم کند و شرایطی فراهم شود که حق وتو از پنج کشور گرفته شود.

این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: با توجه به چنین شرایطی به نظر می‌رسد قانون جنگل بر روابط بین‌الملل حاکم است و رفتار تهاجمی آمریکا، انگلیس و فرانسه نسبت به کشورهای شرقی و منطقه نشان می‌دهد روابط بین‌الملل تعریف دقیقی ندارد و شاخصه‌های قدرت در تعیین این چارچوب فقط مهم هستند.

هانی‌زاده با بیان اینکه متاسفانه کشورهای اسلامی و عربی و جهان سوم در این رابطه از قدرت کافی برای تاثیرگذاری برخوردار نیستند و یا عامدانه در این مساله دخالت نمی‌کنند، گفت: این کشورها باید در صدد تغییر شاکله و ساختار شورای امنیت و سازمان ملل برآیند و شرایطی فراهم کنند که در مجمع تصمیم‌گیری نهایی درباره مسائل مرتبط با صلح و امنیت جهانی انجام شود و جایی برای حق وتو دیگر وجود نداشته باشد و شورای امنیت منحل شود. ۱۹۲ عضو سازمان ملل باید بتوانند درباره مسائل حیاتی و امنیت بین‌الملل حق رای کامل داشته باشند و از طریق تصویب قطعنامه در مجمع عمومی خواست جهانی اعمال شود و این قطعنامه نیز جنبه اجرایی پیدا کند.

وی درباره تاثیر و نقش ملت‌ها برای فشار به دولت‌ها در راستای تغییر رای و نظر آنها که در حمایت از اسرائیل و آمریکا گام برمی‌دارند، تصریح کرد: غیر از راهپیمایی و تظاهرات و اقدامات مردمی که در دو ماه گذشته از سوی ملت‌های آزاده جهان شاهد بودیم، ساز و کار اجرایی و عملیاتی برای تاثیرگذاری بر کشورهای موثر اروپایی و آمریکا وجود ندارد، مگر اینکه ملت‌ها اراده کنند و از طریق تحصن در مراکز مهم مقابل اماکن دولتی و کاخ‌های ریاست جمهوری بتوانند کشورها و دولت‌هایشان را وادار کنند تا سیاست‌هایشان را در این موضوع تغییر دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۰۱:۱۲

آ ری حق وتو یک قانون جنگل است قدرتمندان(پنج دولت) که فکرمیکنندقدرتمندهستند وکسی بقدرتشان نمیرسد،اگرروزها وسالهای اوّل این قانون باهمه ی بدیهایش اجرا میشده ولی درجهان امروزه مسلّم کارایی نداشته وملّتها را علیه آنان که حق وتو دارن وهرجنایتی کنند درامان،هستند،دیگرکارایی نداردوجنایتکاران وکودک کشان راه فرارندارند.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۰۹:۵۵

سازمان ملل هم قدرت اجرایی نداره سخنانشان درحدنمایشی بیش نیست اسرائیل بایددردادگاه جنایات جنگی محاکمه بشه