• شنبه / ۲ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402100200744
  • خبرنگار : 71610

رسانه صهیونیستی: اسرائیل در لبه پرتگاه سیاسی عمیقی است

رسانه صهیونیستی: اسرائیل در لبه پرتگاه سیاسی عمیقی است

یک رسانه عبری در یادداشتی اعتراف کرد که رژیم صهیونیستی در نتیجه عملیات «طوفان الاقصی» در لبه یک پرتگاه عمیق سیاسی قرار گرفته و پیامدهای جنگ منجر به سرنگونی طبقه حاکم بر این رژیم خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روزنامه «جروزالم پست» در این باره نوشت: اسرائیل در آستانه یک زلزله سیاسی است. مانند همه زلزله‌ها، نمی‌دانیم چگونه یا چه زمانی رخ می‌دهد، اما در راه است. فاجعه هفتم اکتبر منجر به تغییر اساسی در صحنه سیاسی اسرائیل شد؛ عقل سلیم این نتیجه را حکم می‌کند، سابقه تاریخی آن را تایید می‌کند و نظرسنجی‌ها نشان‌دهنده اجتناب‌ناپذیر بودن آن است.

این رسانه در یادداشتی آورده است: «نیازی نیست که فرد جامعه‌شناس باشد تا احساس کند یک چیز دراماتیک در جامعه اسرائیل تغییر کرده است؛ اسرائیل ۲۰ دسامبر، اسرائیل ۶ اکتبر نیست و همه این را می‌دانند. اعتماد به نفس این جامعه به رهبران سیاسی و نظامی خود آسیب دیده، مردم نگران و خشمگین هستند و خشم شدیدی نسبت به کابینه وجود دارد. این چگونه رخداده است و چگونه ممکن است اسرائیل به این شکل مفتضحانه متحمل شکست شود؟

به نوشته این روزنامه، یکی از شاخص‌های تشدید خشم، عدم تمایل وزرای کابینه و اعضای کنست برای حضور در انظار عمومی است. بسیاری از سیاستمداران شناخته‌شده این روزها به ملاقات زخمی‌ها در بیمارستان‌ها نمی‌روند یا حتی شرکت در مراسم تدفین حضور پیدا نمی‌کنند و این اقدام آنها به دلیل نگرانی در مورد واکنش مردم است. نادیده گرفتن این خشم توسط کابینه و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی غیرممکن خواهد بود؛ چراکه پس از کاهش شدت درگیری در غزه و بازگشت سربازان ذخیره، ناگزیر در قالب طوفانی از اعتراضات و تظاهرات فوران خواهد کرد.

جروزالم پست در ادامه آورده است: اخیرا از نتانیاهو پرسیده شد که آیا پس از جنگ از قدرت کناره‌گیری می‌کند یا خیر. او پاسخ داد که اکنون مشغول جنگ است، به سیاست فکر نمی‌کند و از مردم مجوز حکمرانی را دریافت کرده است؛ این قبل از هفتم اکتبر بود اما پس از هفتم اکتبر، اسرائیلی‌ها به دنبال فرصتی برای لغو یا تأیید مجدد این مجوز هستند؛ بنابراین می‌توان با اطمینان گفت که یک زلزله سیاسی در راه است.

این رسانه عبری همچنین نوشت: منصفانه است که پیش‌بینی کنیم شکست‌های اکتبر ۲۰۲۳ به پایان قدرت لیکود منجر خواهد شد. اتفاقات هفتم اکتبر برخلاف تحولات جنگ «یوم کیپور» (یوم الغفران) اسرائیل را به سمت جریان چپ سوق نخواهد داد، در جنگ یوم کیپور و شکست‌های کابینه چپ قدرت را به آغوش لیکود و جناح راست انداخت، اما تحولات فعلی منجر به چیزی متفاوت خواهد شد و این بار نخبگان سیاسی تغییر خواهند کرد و تحولات شگرفی در جناح‌های راست، چپ و میانه‌رو به وجود خواهد آمد. اکثر نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که حزب بنی گانتس برتری قابل توجهی نسبت به احزاب فعلی کنست دارد.

طبق این گزارش، این اعتقاد که کابینه کنونی و نتانیاهو قادر به مقاومت در برابر خشم و ناامیدی عمومی هستند و به دوره ریاست خود ادامه می‌دهند یا حتی به اتمام دوره خود نزدیک می‌شوند، خیالبافی است؛ چراکه نظرسنجی انجام شده توسط موسسه به اصطلاح «دموکراسی» رژیم صهیونیستی نشان داد که بیش از دو سوم ساکنان سرزمین‌های اشغالی (۶۹ درصد) معتقدند انتخابات باید بلافاصله پس از جنگ برگزار شود.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه یادداشت خود نوشت: راه اصلی برگزاری انتخابات جدید این است که کنست خود را در نتیجه از دست دادن اکثریت ائتلاف و ناتوانی در تصویب قانون منحل کند، اما راه دیگری برای سرنگونی کابینه وجود دارد و این راه از طریق رای عدم اعتماد به کابینه است؛ به‌طوری که ۶۱ عضو کنست به کابینه فعلی رای عدم اعتماد می‌دهند و بر سر نخست‌وزیر جدید به توافق می‌رسند تا پس از برکناری نتانیاهو امور به او سپرده شود. در این سناریو کابینه بدون برگزاری انتخابات تغییر خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۰۸:۲۲

نمی دونم چرا اینقدر مرحله سوم عملیات اسرائیل شبیه همان مرحله اول عملیات اسرائیل است یعنی همان بمباران کور با هواپیما و ترس از ورود پیاده نظام به داخل خاک غزه. در اصل همان تخریب منازل از هوا بجای زمین است و این یعنی شکست کامل مراحل اول ودوم جنگ. به اسرائیلی ها توصیه میکنم آزموده را آزمودن خطاست زیرا اگرمرحله اول می توانست مانع پرتاب موشکها شود که دیگر لازم به ورود به مرحله دوم جنگ ورود تانکها به غزه نبود پس بازگشت به مرحله اول جنگ مشکل شما را حل نمی کند. آیابهتر نیست سران اسرائیل بجای افزایش این دور باطل آبروریزی و شکست بیشتر و حقارت وسیعترتان پرچم سفید خود را بالا ببرید؟؟