مسعود مثنوی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فعالیتهای شاخص دولت سیزدهم در جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در طی دو سال گذشته پوشش امدادی نزدیک به ۱۸۰۰ حادثه و امدادرسانی به بیش از ۱۰۵ هزار نفر و اعزام بیش از ۹۹۰۰ نیروی عملیاتی در قالب قریب به ۳۰۰۰ تیم عملیاتی به حوادث مختلف جادهای، کوهستان و ... انجام شد، همچنین در سیل مونسونی سال گذشته در برخی از مناطق استان از جمله بازده امدارسانی به حدوداً ۱۳ هزار خانوار صورت گرفت.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه امدادگران این جمعیت برخی مواقع بعد از اتمام حوادث بعد از ماهها درگیر لکهگیری و کمک به حادثهدیدگان هستند، افزود: در برف و کولاک سال گذشته در سطح استان به ویژه شهرستان کوهرنگ، امدارسانی به حدود ۱۲۰۰ نفر انجام شد.
مثنوی با اشاره به خرید و گسترش تجهیزات امداد و نجات در سطح استان طی دو سال گذشته، تصریح کرد: خوشبختانه در این خصوص توفیقات خوبی حاصل شد و در این مدت و در حد توان گامهایی در بحث خرید و گسترش تجهیزات امداد و نجات برداشتیم، از طرفی یکی از اتفاقات بسیار خوب که در هلال احمر استان اتفاق افتاد تربیت مربی کمکهای اولیه بود که قریب به ۷۰ نفر تربیت مربی آموزش را کسب تا بتوانند به عنوان مربیان کمکهای اولیه در سطح شهرستانها و در خانههای هلال و کانونها بحث کمکهای اولیه را به صورت فراگیر به مردم آموزش دهند.
وی برگزاری بیش از ۲۵۸ دوره آموزش همگانی پرسنل ادارات و مردم در محلات و روستاهای کم برخوردار، جامعه عشایری، دانشآموزی، دانشجویی و طلاب و بهرهمندی بیش از ۶۳۰۰ نفر از این دورهها، ۳۵ دوره تخصصی امداد ویژه امدادگران و بهرهمندی بیش از ۶۷۰ نفر از امدادگران از دورههای تخصصی را از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر بیان کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گفت: چهارمحال و بختیاری از جمله استانهای کوهستانی با مسیرهای صعبالعبور و بسیار حادثه خیز است و در بسیاری از حوادثی که در مناسبتها اتفاق میافتد معمولاً جزو چند استان اول کشور قرار دارد که براساس همین امر طی یک سال گذشته تصمیم بر راهاندازی سه پایگاه امداد و نجات جادهای در پل زمانخان، طاقانک و صمصامی صورت گرفت، البته اکنون پایگاه موقت در این مناطق وجود دارد.
مثنوی ادامه داد: در حال حاضر این پایگاهها از پیشرفت ۴۵ درصدی برخوردارند و پیشبینی میشود در نیمه اول سال آینده این سه پایگاه به بهرهبرداری برسند، گرچه اعتبار مورد نیاز برای این سه پایگاه حدود هشت میلیارد تومان است ضمن اینکه اعتبارات آنها در سفر ریاست جمهوری و استانی مصوب شده است.
وی در ادامه بیان کرد: افزایش تعداد شهرستانها یکی از دغدغههای جمعیت هلال احمر بود که از سال گذشته تاکنون در شهرستانهای سامان، بن و خانمیرزا اداره هلال احمر شهرستانی راهاندازی و پیگیریها برای راهاندازی اداره هلال احمر فرخشهر و فلارد تا پایان امسال در حال انجام است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به حوزه داوطلبان جمعیت هلال احمر، گفت: فعالیتهای این حوزه در قالب فعالیتهای حمایتی، خدماتی و بشردوستانه است که در دو سال گذشته ۴۴ طرح کاروان سلامت برگزار و حدود ۱۲ هزار نفر از خدمات کاروان سلامت بهرهمند شدند.
مثنوی افزود: طی دو سال گذشته ۷۴ پروژه داوطلبی از سوی جمعیت هلال احمر در سطح روستاها و مناطق مختلف استان اجرا شد که بیش از ۹۰۰۰ نفر از پروژههای داوطلبی بهرهمند شدند، در حال حاضر تعداد اعضای داوطلب جمعیت هلال احمر بیش از ۲۵ هزار نفر و در حوزه جوانان قریب به ۳۵ هزار نفر در بخشهای مختلف عضو هستند.
وی در ادامه به بحث اعتبارات عمرانی و مالی جمعیت هلال احمر استان اشاره و تصریح کرد: در طول دو سال گذشته شاهد افزایش ۱۸۱ درصدی اعتبارات هزینهای هلال احمر و افزایش ۳۵۶ درصدی اعتبارات عمرانی و ملی هلال احمر بودهایم که این مساله منجر به وجود ۱۷ پروژه عمرانی فعال در زمینه احداث، تعمیر، بازسازی یا خرید تجهیزات امدادی شده است.
مثنوی همچنین به بخش دارویی و درمانی هلال احمر استان اشاره و بیان کرد: از آذرماه سال گذشته امکان ارائه داروهای خاص و تک نسخهای در داروخانه هلال احمر استان فراهم و این مساله موجب شد بسیاری از مردم برای داروهای مورد نیاز به استانهای همجوار مراجعه نکنند، ضمن اینکه مردم برخی از استانهای همجوار به منظور تهیه دارو به داروخانه هلال احمر استان مراجعه و داروی خود را تحویل میگیرند، از طرفی میتوان گفت خدمات درمانی و دارویی در بخشهای فیزیوتراپی، کاردرمانی، شنوایی سنجی، گفتار درمانی افزایش بیش از ۴۰۰ درصدی داشته که این خدمات در درمانگاههای هلال احمر شهرستانهای شهرکرد و بروجن اتفاق میافتد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری در پایان به بحث بالگرد هلال احمر اشاره و خاطرنشان کرد: آشیانه بالگرد هلال احمر استان تقریباً آماده بهرهبرداری و قابل استفاده است، اما اکنون استفاده از بالگرد به صورت مشترک با استان اصفهان انجام میشود، البته ذکر این نکته مهم است که در هر نوع شرایط آب و هوایی و به ویژه مناطق کوهستانی نمیتوان از طریق امداد هوایی امدادرسانی کرد.
به گفته وی، البته در بحث حوادث مشکلی برای تامین بالگرد وجود ندارد و در صورتیکه بالگرد هلال احمر در استان مستقر نباشد، سریعاً فراخوان برای حضور بالگرد از استانهای مجاور انجام میشود، البته یک فروند بالگرد مربوط به اورژانس در استان وجود دارد که در صورت نیاز میتوان بعد از اعلام فراخوان از بالگرد هلال احمر هم استفاده کرد.
انتهای پیام
نظرات