به گزارش ایسنا، ایالات متحده در ادامه اتهامزنی خود به ایران پس از عملیات «طوفان الاقصی»، مدعی شد تهران در حملات نیروهای مسلح یمن به کشتیهای تجاری در دریای سرخ نقش دارد.
نیروهای مسلح یمن از زمان آغاز جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هدف قرار دادن مواضع این رژیم در سرزمینهای اشغالی و همچنین حمله به منافع اقتصادی رژیم صهیونیستی را آغاز کرده است.
ارتش یمن چندین بار به شهر «ایلات» در جنوب سرزمینهای اشغالی حمله پهپادی و موشکی کرده و یک کشتی مرتبط با این رژیم با نام «گلکسی لیدر» را توقیف و چند کشتی دیگر را هدف قرار داده است.
«آدرین واتسون» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید بامداد جمعه ادعا کرد: «حمایت ایران در طول بحران غزه حوثیها (انصارالله) را قادر ساخته تا حملاتی را علیه اسرائیل و اهداف دریانوردی انجام دهند. ایران در اغلب موارد اختیار تصمیمگیری عملیاتی را به حوثیها محول کرده است».
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در ادامه ادعا کرد: «ایران این انتخاب را دارد تا به این حمایت ادامه دهد یا از آن عقب بنشیند. بدون آن، حوثیها برای ردیابی و هدف قرار دادن کشتیهای تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن با مشکل روبرو خواهند بود.
او همچنین، ارتش یمن را به بیثباتی در منطقه متهم کرد و مدعی شد ایالات متحده میداند که ایران «عمیقا در برنامهریزی عملیاتها علیه کشتیهای تجاری در دریای سرخ دخیل بوده است. این با حمایت بلندمدت ایران و ترغیب حوثیها برای اقدامات بیثابتکننده در منطقه منطبق است».
واتسون که کشورش تمام قد در کنار رژیم صهیونیستی در ارتکاب جنایات جنگی در غزه ایستاده است، در ادامه ادعا کرد: «ما میدانیم تصویر اطلاعاتی که حوثیها از آن برای عملیاتهای دریایی استفاده میکنند، وابسته به رصدی است که از سوی ایران تامین میشود. اطلاعات تاکتیکی که از سوی ایران فراهم شده، نقش حیاتی در توانایی حوثیها در هدف قرار دادن کشتیهای تجاری داشته است؛ عملیاتهایی که از ماه گذشته میلادی آغاز شده است».
این اتهامزنی در حالی است که ایران بارها تاکید کرده گروههای مقاومت در کشورهای منطقه کاملاً مستقل و بنا بر صلاحدید و تصمیم خود در ارتباط با امنیت کشورهای خود و یا حمایت از ملت مظلوم فلسطین عمل میکنند.
صنعاء هم اعلام کرده تنها کشتیهایی را هدف قرار میدهد که عازم سرزمینهای اشغالی هستند و به هشدارها برای تغییر مسیر توجه نمیکنند. یمن اطمنیان داده آزادی دریانوردی را برای کشتیهای دیگر حفظ خواهد کرد.
در این راستا، روز جمعه خبرگزاری رویترز خبر داد حداقل ۲ کشتی حامل نفت و فراوردههای نفتی، مسیر خود را از دریای سریخ تغییر دادهاند.
طبق گزارش رویترز نفتکش «Aigeorgis» که در اختیار شرکت «بریتیش پترولیوم» است و حامل گازوئیل بوده است، حرکت خود را از هند آغاز کرده و راهی تگزاس آمریکاست اما مجبور به تغییر مسیر شده و حرکت خود را از دریای سرخ به سمت دماغه «امید نیک» در آفریقای جنوبی تغییر داده است.
نفتکش دیگری با نام «Sonangol Cabinda» هم که از تگزاس راهی هند بوده است، با ۱۸۰ درجه تغییر در مسیر خود در میانه دریای سرخ، به سمت کانال سوئز و دریای مدیترانه حرکت کرده است.
این در حالی است که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا از ایجاد یک ائتلاف چند ملیتی برای تامین امنیت دریای سرخ خبر داده است. عملیات «نگهبان رفاه» نیروی دریایی آمریکا، بریتانیا، بحرین، کانادا، فرانسه، ایتالیا، هلند، نروژ، سیشل و اسپانیا را شامل میشود.
انتهای پیام
نظرات