• جمعه / ۱ دی ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402100100096
  • خبرنگار : 71604

درخشش چراغ‌های کریسمس در دل کهکشان!

درخشش چراغ‌های کریسمس در دل کهکشان!

ناسا برای جشن گرفتن کریسمس، یک تصویر ترکیبی را منتشر کرده که شبیه به یک مجموعه از چراغ‌های کریسمس یا یک کُره برفی رنگارنگ است.

به گزارش ایسنا و به نقل از یاهو نیوز، کریسمس در اعماق فضا هم به چشم می‌خورد. موضوع عکس جدید ناسا، یک کهکشان کوتوله نامنظم موسوم به «یوجی‌سی ۸۰۹۱»(UGC 8091) حاوی یک میلیارد ستاره است که در صورت فلکی «دوشیزه»(Virgo) در فاصله حدود هفت میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.

دانشمندان برای ایجاد اثر نورانی و رنگی که می‌بینیم، داده‌های ثبت‌شده توسط دوربین‌های «تلسکوپ فضایی هابل» موسوم به «دوربین میدان وسیع ۳» و «دوربین پیشرفته برای بررسی‌ها» را بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۱ جمع‌آوری کردند.

آنها داده‌ها را از طریق ۱۲ فیلتر به دست آوردند که هم از طول موج‌های وسیع و هم باریک نمونه‌برداری کردند. تصور می‌شود که بخش‌های قرمز، مولکول‌های هیدروژن میان‌ستاره‌ای و درخشش‌های درونی، ستاره‌های قدیمی‌تر باشند. در پس‌زمینه، کهکشان‌های دوردست دیگری دیده می‌شوند که تقریبا به نظر می‌رسد تک‌ستاره‌ای باشند.

این عکس هابل، تنها عکس امسال با موضوع کریسمس در فضا نیست. در ماه نوامبر، دانشمندان از «تلسکوپ فضایی جیمز وب» برای مطالعه آنچه که «خوشه درخت کریسمس» نامیده‌اند، استفاده کردند. «هائوجینگ یان»(Haojing Yan) پژوهشگر «دانشگاه میزوری»(Mizzou) و دانشمند ارشد گروه گفت: این نام هم به دلیل رنگارنگ بودن و هم به دلیل نورهای سوسوزننده درون آن انتخاب شده است.

با نگاه کردن به عکس این خوشه کهکشانی می‌توان دید که این نام مناسبی است. در واقع، «رصدخانه اشعه ایکس چاندرا» به تازگی از درخت کریسمس کیهانی خود دیدار کرده است.

بیشتر بخوانید:

درخشش یک درخت کریسمس در دل کهکشان!

چند هفته پیش، ناسا عکسی را از بازمانده ابرنواختر «ذات الکرسی آ»(Cassiopeia A) یا (Cas A) منتشر کرد که توسط «دوربین فروسرخ نزدیک»(NIRCam)  گرفته شده و مانند یک وسیله تزئینی براق و گرد به نظر می‌رسد که آماده قرار گرفتن در نقطه مناسب روی درخت کریسمس است.

بیشتر بخوانید:

نگاه جدید تلسکوپ فضایی «جیمز وب» به بازمانده یک ابرنواختر

«دنی میلیساولویچ»(Danny Milisavljevic) پژوهشگر «دانشگاه پردو»(Purdue University) و سرپرست گروه تحقیقاتی که روی Cas A مطالعه می‌کنند، گفت: با وضوح NIRCam، اکنون می‌توانیم ببینیم که چگونه ستاره در حال مرگ هنگام انفجار کاملا متلاشی شد و رشته‌هایی شبیه به خرده‌های شیشه‌ را به جا گذاشت. پس از این همه سال مطالعه Cas A، واقعا باورنکردنی است که اکنون این جزئیات را به دست بیاوریم. آنها اطلاعات دگرگون‌کننده‌ای را در مورد چگونگی انفجار این ستاره به ما ارائه می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha