• پنجشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402093021490
  • خبرنگار : 71654

کشف دندان ۳.۵ میلیون ساله یک کوسه در کف اقیانوس

کشف دندان ۳.۵ میلیون ساله یک کوسه در کف اقیانوس

کوسه‌های مگالودون که بزرگ‌ترین شکارچیان در نوع خود به حساب می‌آیند در طول زندگی حداکثر ۴۰ هزار دندان می‌ریختند و این دندان‌ها اکنون به شکل‌های مختلفی در اقیانوس‌ها و سواحل کشف می‌شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌آلرت، یک کوسه در طول زندگی خود حداکثر ۴۰ هزار دندانش می‌ریزد و یک کوسه مگالودون که بزرگترین شکارچی بین همه کوسه‌ها است نیز همین‌طور است.

از آنجا که این جانور ترسناک بین چهار تا ۲۰ میلیون سال پیش در اقیانوس‌های جهان پرسه می‌زده، دندان‌های آن هنوز همراه با آب به سواحل می‌آیند، از استخوان‌های نهنگ بیرون کشیده می‌شوند و در مناظر مختلف کشف می‌شوند.

اما تا به امروز، هیچ‌کدام از دندان‌ها در موقعیتی که میلیون‌ها سال پیش افتاده بودند، کشف نشده بودند.

گروهی از محققان به تازگی یک دندان فسیل شده اوتودوس مگالودون که تا حدی در کف اقیانوس دفن شده بود را در اعماق حدود ۳۰۰۰ متر زیر سطح اقیانوس آرام یافته‌اند.

کشف دندان ۳.۵ میلیون ساله یک کوسه در کف اقیانوس

این دندان در بین صخره‌های سخت قرار داشت و دیدن آن دشوار بود، اما محققان فیلم‌هایی را که توسط یک زیردریایی ثبت شده بود، مشاهده کردند که طوری به نظر می‌رسید که گویی که چند لحظه پیش افتاده است.

هنگامی که آنها این دندان باستانی را روی سطح زمین مورد بررسی قرار دادند دریافتند که دارای نوک شکسته و لبه‌های دندانه‌دار است که تقریبا به اندازه آخرین روزی که در دهان یک کوسه بوده، تیز به نظر می‌رسد.

مگالودون‌ها با فیزیک بدنی ترسناک‌شان که به اندازه کافی برای خوردن کوسه‌های امروزی بزرگ است بیشتر به دندان‌هایشان شناخته شده‌اند. دندان‌هایی که می‌توانند به اندازه یک دست انسان باشد بزرگ باشند. بر خلاف این قطعات قوی آناتومی، سایر بخش‌های بافت بدن آن‌ها نرم و غضروفی است که با گذشت ۳.۶ میلیون سال از زمان انقراض این جانور باقی نمانده‌اند.

کشف دندان ۳.۵ میلیون ساله یک کوسه در کف اقیانوس

براین اساس، تصور می‌شود این دندان خاص دستکم ۳.۵ میلیون ساله باشد.

تایلر گرینفیلد(Tyler Greenfield)، یک دیرینه شناس در دانشگاه وایومینگ، توضیح می‌دهد: مناطقی از کف دریا وجود دارد که رسوب‌گذاری کمی برای مدت طولانی در آنها رخ می‌دهد.

این امکان نیز وجود دارد که دندان‌ها از رسوب‌های قبلی بیرون بیایند و دوباره در رسوبات جوان‌تر فرو بروند، اما احتمالا در این مورد چنین اتفاقی نیفتاده است.

این دندان در تاج یک خط الراس پیدا شد، جایی که تصور می‌شود جریان‌های اقیانوسی به اندازه کافی قوی هستند تا از تجمع رسوب جلوگیری کنند. لبه دندانه‌دار دندان نیز به خوبی حفظ شده است که نشانگر این موضوع است.

اگرچه این دندان بزرگترین در نوع خود نیست اما به تعداد فزاینده‌ای از نمونه‌هایی که در حال ترسیم حرکات مگالودون در اقیانوس‌ها هستند، می‌افزاید. متوسط اندازه این دندان‌ها ۶۳ تا ۶۸ میلی‌متر است.

این مطالعه در مجله Historical Biology: An International Journal of Paleobiology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha