• پنجشنبه / ۳۰ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402093021451
  • خبرنگار : 71654

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

در این گزارش نگاهی داریم به از برخی از خلاقانه‌ترین، مفیدترین و البته کشنده‌ترین ربات‌های ساخته شده برای اهداف نظامی. این ربات‌ها به مبارزه، حمل محموله و جمع‌آوری اطلاعات و موارد دیگر در میدان‌های نبرد کمک می‌کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، در فیلم نمادین «نابودگر»، هوش مصنوعی مجهز به ربات‌های قاتل، جهان را در سال ۲۰۲۹ تسخیر می‌کند. اما ما تا چه اندازه به این «واقعیت تخیلی» نزدیک هستیم؟ باید گفت ارتش در مسیر توسعه ربات‌ها، شگفت انگیز عمل کرده است.

ارتش در حال حاضر از ماشین‌های خودکار برای اهداف مختلف استفاده می‌کند. از حمل و نقل، آموزش گرفته تا جستجو و نجات، پاکسازی مین، مبارزه با آتش‌سوزی و نظارت و شناسایی.

به طور معمول ربات‌های نظامی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: وسایل نقلیه زمینی بدون سرنشین(UGV)، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین(UAV) و وسایل نقلیه زیر آب بدون سرنشین(UUV).

در اینجا نگاهی به برخی از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی حال حاضر می‌اندازیم.

۱.پهپاد گوست‌بت ام‌کیو-۲۸(MQ-28 Ghost Bat)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

پهپاد گوست‌بت ام‌کیو-۲۸ که در استرالیا توسط شرکت بوئینگ ساخته شده است، یک پهپاد بالدار است که ۳۸ فوت(۱۱.۵ متر) طول دارد و می‌تواند بیش از ۲۰۰۰ مایل دریایی(۳۷۰۴ کیلومتر) پرواز کند. گوست بت مجهز به انواع حسگرها است که می‌توانند ماموریت‌های شناسایی، نظارت و اطلاعات را انجام دهند و از هوش مصنوعی برای پرواز مستقل نیز بهره می‌برد.

این پهپاد همچنین می‌تواند همراه با هواپیماهای سرنشین‌دار استفاده شود. نیروی هوایی ایالات متحده علاقه‌مند به گوست بت است زیرا به نظر می‌رسد بتوان ناوگانی متشکل از ۱۰۰۰ هواپیمای بدون سرنشین با آن ایجاد کرد که در کنار جت‌های جنگنده در نبرد پرواز می‌کنند.

گوست بت مجهز به یک سیستم ماژولار است که اجازه می‌دهد دماغه هواپیما با مواردی که حاوی بسته‌های تجهیزات هستند تعویض شود. به این ترتیب، ماژول‌های تجهیزات می‌توانند بسته به نوع ماموریت، اعم از جمع‌آوری اطلاعات، نبرد یا جنگ الکترونیک متفاوت باشند.

۲. ریپ‌ساو ام‌۵(RIPSAW M5)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

وسایل نقلیه رزمی بدون سرنشین که در حال حاضر در نسل پنجم خود هستند، برای سرعت بخشیدن و انجام مانور در میدان جنگ طراحی شده‌اند. این وسایل نقلیه که در حال حاضر متعلق به شرکت تکسترون سیستمز(Textron Systems) هستند، توسط شرکت Howe & Howe Technologies توسعه داده شدند که به عنوان یک پروژه خانوادگی توسط دو برادر دوقلو شروع شد.

این وسایل نقلیه با تبلیغ عملیات بی‌صدا، تحت سفارش ارتش ایالات متحده توسعه یافتند و این کشور امیدوار است از آنها به عنوان بخشی از برنامه وسیله نقلیه رزمی رباتیک-متوسط(RCV-M) خود استفاده کند.

این وسایل نقلیه می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند، از محافظت از کاروان‌ها و انجام ماموریت‌های نجات گرفته تا پدافند پیرامونی، نظارت، گشت‌زنی در مرز و کنترل جمعیت. آنها همچنین می‌توانند خنثی سازی مواد منفجره را انجام دهند. این وسایل نقلیه دارای دوربین‌هایی با پوشش‌دهی ۳۶۰ درجه‌ای هستند که امکان آگاهی از موقعیت خود را برای اپراتورها فراهم می‌کنند.

۳.تمیس(THEMIS)

تمیس که توسط شرکت میلرم رباتیکس(Milrem Robotics) توسعه یافته یک وسیله نقلیه زمینی است که به گفته سازندگانش، هدف از ساخت آن «کاهش تعداد نیروها در میدان نبرد» است. این خودرو تاکنون تحت تمرینات مختلف قرار گرفته است.

تمیس را می‌توان برای حمل و نقل تا حمله مورد استفاده قرار داد و همچنین می‌توان از آن در خنثی کردن مهمات و پشتیبانی از عملیات اطلاعاتی استفاده کرد. این خودرو نظامی توسط ۱۶ کشور از جمله ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اسپانیا، نروژ، هلند، استونی، فرانسه و آلمان خریداری شده است.

این وسیله نقلیه باری که سربازان باید حمل کنند را کاهش می‌دهد و برای آنها تجهیزات اضافی فراهم می‌کند.

به عنوان یک حامل خمپاره، تمیس می‌تواند با خیال راحت یک خمپاره تا ۸۱ میلی‌متری را حمل کند. نوعی از آن نیز به انتقال سریع مصدومان به مراکز پزشکی کمک می‌کند و نیاز به نیروی انسانی را که معمولا برای چنین کارهایی ضروری است کاهش می‌دهد.

۴. روبوبی(Robobee)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

روبوبی یک ربات پرنده کوچک است که نه تنها برای اهداف نظامی بلکه برای ماموریت‌های شناسایی و جستجو غیرنظامی کاربرد دارد. روبوبی که در آزمایشگاه میکروباتیک هاروارد ساخته شده، اندازه‌ کوچکی دارد.

با اعمال ولتاژ، عضلات مصنوعی آن برای کاربردهایی مانند پرواز و شنا منقبض می‌شوند. طراحان همچنین در حال کار بر روی ایجاد گروه‌های بزرگی از روبوبی‌ها هستند که با رفتار هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند.

روبوبی‌ها مجهز به حسگرها و لوازم الکترونیکی هستند که از چشم و شاخک‌های زنبورها تقلید می‌کنند و این تجهیزات به ربات‌ها اجازه می‌دهند تا به صورت پویا با محیط خود تعامل داشته باشند. استفاده‌های غیرنظامی از این ربات‌ها می‌تواند شامل گرده افشانی محصولات، امداد رسانی در هنگام بلایای طبیعی و نظارت با وضوح بالا بر عوامل آب و هوایی و محیطی باشد.

۵. گوست ۴(Ghost 4)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

گوست ۴ یک پهپاد آرام، هوشمند و ماژولار است که برای ماموریت‌های اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی طراحی شده است. کاربردهای اضافی این پهپاد می‌تواند شامل تحویل محموله یا جنگ الکترونیک باشد.

اندازه کوچک آن که ۲.۷۲ متر طول و ۰.۴۲ عرض دارد و طراحی تک پروانه‌ای هلیکوپتر مانند آن، امکان برخاستن و فرود عمودی(VTOL) را در فضاهای کوچک فراهم می‌کند. این دستگاه مجهز به گیمبال EO/IR است که می‌تواند همزمان انواع محموله‌ها را پشتیبانی کند در حالی که گیمبال‌های دارای حسگر، نورافکن، بلندگو و سایر تجهیزات گزینه‌های اضافی را در طول ماموریت‌ها فراهم می‌کنند.

این پهپاد را حتی می‌توان در عمق یک متری آب فرو برد.

۶. استرایکر ایکس(StrykerX)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

استرایکر ایکس که توسط جنرال داینامیکس ساخته شده، نسخه جدیدی از خودروهای حامل پیاده نظام استرایکر این شرکت سازنده تجهیزات دفاعی است. استرایکر ایکس دارای مقدار زیادی فناوری از جمله قابلیت‌ فعالیت بدون سرنشین است.

این وسیله نقلیه امکان همکاری بی‌سابقه با اپراتورها را فراهم می‌کند و دارای طیف وسیعی از فناوری‌های پیشرفته است که می‌تواند به پشتیبانی از سربازان در میدان نبرد کمک کند. استرایکر ایکس می‌تواند به سلاح‌های لیزری شلیک کند، حملات پهپادی و جنگ الکترونیکی انجام دهد.

موتور هیبریدی-الکتریکی آن به دستیابی به یک عملیات «بی‌صدا» کمک می‌کند و به آن اجازه می‌دهد تا ماموریت‌های شناسایی را بدون ایجاد علائم صوتی یا حرارتی انجام دهد. همچنین می‌تواند گلوله‌های انفجاری دقیق هوایی را از یک توپ ۳۰ میلی‌متری بدون سرنشین با بُرد طولانی شلیک کند.

۷. دوگو(DOGO)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

دوگو یک ربات جنگی تاکتیکی کوچک است که توسط جنرال رباتیک به عنوان یک نگهبان برای سربازان در میدان نبرد و برای کمک به عملیات ضد تروریستی  یا نجات گروگان، اجرای قانون و عملیات ویژه طراحی شده است.

این ربات برای کمک به تیم‌های سوات به معنای «سلاح‌ها و تاکتیک‌های ویژه» و در نبردهای نزدیک(CQB) چه در داخل ساختمان‌ها و چه در زیر زمین طراحی شده است.

اپراتورها می‌توانند از یک رابط برای کنترل دوگو استفاده کنند و آن را با کلیک روی یک صفحه حرکت دهند.

این ربات به یک تپانچه ۹ میلی‌متری گلاک مجهز است و می‌تواند از آج‌های سنگین خود برای عبور از هر سطحی استفاده کند. وزن آن به قدری است که یک سرباز می‌تواند آن را حمل کند.

همچنین مجهز به هشت دوربین با دید ۳۶۰ درجه بوده و قابلیت انتقال صدای دو طرفه دارد که آن را برای مذاکرات مناسب می‌کند و همچنین می‌توان آن را به قابلیت‌های غیر کشنده مانند اسپری فلفل مجهز کرد تا به طور موقت متجاوزان را ناتوان کند.

۸. مارس(MAARS)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

سیستم رباتیک مسلح پیشرفته ماژولار یا به اختصار(MAARS) که توسط کاینتیک(Qinetiq) توسعه داده شده است، یک وسیله نقلیه زمینی بدون سرنشین است که برای ماموریت‌های شناسایی، نظارت و دستیابی به هدف برای بهبود امنیت سربازان ساخته شده است.

یکی از مزایای استفاده از مارس این است که می‌تواند در حین انجام ماموریت‌های امنیتی مانند کمین کردن، نجات گروگان، ورود به مناطق بمب‌گذاری شده، ورود اجباری، یا رسیدگی به بمب‌های دست ساز یا شورش‌ بازداشت‌شدگان، فاصله ایمن را از آتش دشمن حفظ کند.

از قابلیت‌های آن می‌توان به ردیاب‌های حرکتی، دوربین‌های روز و شب برای حرکت و آگاهی از موقعیت، میکروفن و بلندگو اشاره کرد. این ربات می‌تواند با سرعت هفت مایل در ساعت حرکت کند و ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ متر از کنترل‌کننده خود فاصله بگیرد.

از جمله قابلیت‌های آن، عملیاتی بودن آن است که فقط هنگام دریافت دستورالعمل‌های کدگذاری شده خاص از اپراتور عمل می‌کند. در سیستم‌های تسلیحاتی آن یک نارنجک‌انداز و مسلسل و همچنین نورگیرهای لیزری غیر کشنده و بازدارنده‌های صوتی گنجانده شده است.

۹. سفیر(SAFFiR)

با ۹ مورد از پیشرفته‌ترین ربات‌های نظامی جهان آشنا شوید

سفیر یا ربات آتش‌نشانی خودکار روی عرشه که توسط محققان ویرجینیا تک برای کمک به افسران نیروی دریایی ایجاد شده است، می‌تواند آتش را در کشتی‌های نیروی دریایی خاموش کند. شناورهای نیروی دریایی به دلیل وجود مهمات روی کشتی و ایزوله شدن در دریا در خطر آتش سوزی قرار دارند. یک ربات آموزش دیده می‌تواند در شرایط خطرناک به سرعت عمل کند تا آتش را خاموش کند.

سفیر با ارتفاع تقریبا شش فوت(تقریبا دو متر)، می‌تواند شلنگ آتش‌نشانی و همچنین نازل‌های آتش را به کار گیرد. دامنه حرکت آن فراتر از توانایی‌های انسان است و به آن اجازه می‌دهد در فضاهای تنگ و پیچیده مانور دهد. همچنین به لطف حسگرهای دید استریو مادون قرمز، حسگر گاز، لیدار، دوربین‌های فرابنفش و لیزر دوار، می‌تواند مستقیما درون دود غلیظ را ببیند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۲ ۰۸:۵۲

تازه ما موشک قادر داریم چی فک کردین،

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۰۳ ۱۱:۱۱

ایران چه ریز روبات‌هایی دارد؟